GYIRMÓT FC GYŐR - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE

2021.05.16. 18:30 | Merkantil Bank liga, 38. Forduló | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion

Játékvezetők: Berke Balázs - Vígh-Tarsonyi Gergő, Garai Péter - Berényi Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major, Karacs, Széles, Szegi - Vass Á., - Radics, Hajdú - Nagy P. - Simon, Lencse | Vezetőedző: Csertői Aurél

Békéscsaba 1912 Előre: Laky - Farakas M., Gránicz, Lukács, Szabó P., Fazekas, Kovács Á., Bora, Horváth P., Kasik, Paudits | Vezetőedző: Preisinger Sándor

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

5.p. Simon András kapott sárga lapos figyelmeztetést.

7.p. Nagy P. bal oldali szabadrúgása után érkezett remek ütemben Karacs és mindenki feje fölé emelkedve csúsztatott a kapu bal oldalába. 1-0.

9.p Lencse vezette a védőkre a labdát, majd 20 m-es tekerését ütötte szögletre Laky.

10.p. Lencse játszott össze Simonnal, majd előbbi tört be a tizenhatoson belülre, de a bal felső sarokba tartó lövését fogta a vendégek kapusa.

13.p. Nagy P. ugratta ki Hajdút, aki nem tudta elrúgni a labdát a kimozduló kapus mellett.

17.p. Szegi bal oldali beadását fejelte Lencse 4 m-ről a kapu fölé.

22.p. Hársfalvi ütött az egyik vendég támadóval, melyet követően percekig ápolták kapusunkat, azonban a játékot nem tudta folytatni, így helyére Rusák érkezett.

32.p. Gránicz kapott sárga lapos figyelmeztetést.

35.p. Egy jobb oldali beadást követően a középen érkező Paudits fejelt a felső lécre.

38.p. Major M. kapott sárga lapos figyelmeztetést.

39.p. Gránicz bal oldali szabadrúgását követően Rusák védett bravúrral a jobb felső saroknál.

40.p. Major jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Hajdú fejelte a felső léc segítségével a jobb felső sarokba. 2-0.

44.p. Szegi adott remek labdát jobb külsővel Lencsének, aki Lakyt kicselezve az üresen maradt kapuba gurított. 3-0.

45.p. +4 perc hosszabbítás.

Félidő: 3-0.

A mérkőzés elején megsérült kapusunkat félidőben agyrázkódás gyanújával a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították. Andrásnak mielőbbi felépülést kívánunk. A vizsgálatokat követően a pontos diagnózisról tájékoztatjuk szurkolóinkat.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

46.p. Vendég csere: Kasik helyett Styecz folytatja.

55.p. Ismét egy Lencse-Simon összjáték, aminek végén Simon készített sarokkal Lencse elé, aki magabiztosan a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 4-0.

57.p. Ismét egy Simon előkészítés, ezúttal Radics elé, akinek lövése pattant meg a védőkön, így nem talált utat a kapuba.

60.p. Nagy P. kapott sárgát.

68.p Kettős csere csapatunknál: Lencse helyett Varga B., és Nagy P. helyett Heffler N.

70.p. Lukács lépett ki védőink között, azonban a remekül kimozduló Rusák bravúrral hárított.

72.p. 20 m-ről Varga lőtt a felső lécre, ahonnan a labda visszapattant a mezőnybe.

73.p. Radics ment el a jobb oldalon, majd beadását az egész mérkőzésen remekül játszó Simon pörgette a kapu mellé.

78.p. Heffler lőtt 25 m-ről jócskán a kapu fölé.

83.p. Kettős csere csapatunknál: Simon helyett Herjeczki, Hajdú helyett Lustyik érkezett.

83.p. Kovács Á. helyett Ilyés T. és Gránicz helyett Sipaki P. folytatja a vendég csapatnál.

90.p. Szegi bal oldali beadását Varga B. fejelte a kapu fölé.

90.p. + 2 perc hosszabbítás.

A mérkőzés vége. 4-0.

A Gyirmót FC Győr egyesületének életében ismét mérföldkőhöz érkezett, ugyanis az 1993 óta íródó klubtörténelem legfontosabb mérkőzésén parádés játékkal győzte le a bajnoki tabellán középmezőnyben álló vendég Békéscsaba együttesét. Kevesen gondolták volna, amikor télen a tabellára tekintenek, hogy ez a csapat is a feljutó helyek egyikén fog végezni, hiszen az akkor is éllovas és végül bajnoki címet szerző DVSC mögött 13 ponttal lemaradva az ötödik helyről kezdte a "tavasz 17 pillanata" sorozatát, amit kitűnő bizonyítvánnyal, veretlenül abszolvált. E kitűnő bizonyítványnak köszönhetően a második helyről várta ezt a sorsdöntő mérkőzést és az élvonalba jutás reményében fővárosi riválisukkal szemben több győzelmüknek köszönhetően "csak" meg kellett nyerni a találkozót, így sorsuk a saját kezükben volt. A hazaiak mindvégig bíztak benne, hogy nem lesz túl csípős a Csabai és sikerrel zárhatják egyrészt a mérkőzést, a tavaszt és így az egész bajnoki évet. A mostani mérkőzés is hűen tükrözte a Gyirmót FC Győr erejét és egységét. A találkozón szinte az első pillanatoktól kezdve az történt a pályán, amit a kék-sárgák szerettek volna és ez az elképzelés nem csak jó játékkal, hanem szép gólokkal és az ezt követő győzelemmel is párosult. Így immár elmondható, hogy a 2016-17-es bajnoki évet követően nyártól ismét lesz első osztályú csapata városunknak.

Csertői Aurél: - Gratulálok, szenzációs idényt futottak a fiúk. Csodás, extra tavaszon vagyunk túl. Most nem hibázhattunk, nem is hibáztunk. Jó erőkből álló Békéscsabát tudtunk legyőzni egy felfokozott hangulatú mérkőzésen, de mentálisan is elbírtuk a terhet. A számszerű eredmények önmagukért beszélnek. Titkok nincsenek, azt hittem, hogy csodák sincsenek, de azok igenis vannak. Hajrá Gyirmót!

Preisinger Sándor: - Sajnos most mindenféle tekintetben elfogytunk. Létszámban és mentalitásban is. 1-0-nál volt sanszunk, ha bemegy a fejes, de a Gyirmót jó százalékban használta ki helyzeteit és teljesen megérdemelten nyert.