KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.04.07 18:00 Merkantil Bank Liga NBII., 31. forduló, Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Stadion

Játékvezetők: Szilasi Szabolcs - Mohos Milán, Rózsa Dávid - Gaál Ákos

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Ur, Dvorschák, Hadaró - Gál, Zólyomi - Vachtler, Farkas B., Bidzilya - Balázs Zs.

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major, Hudák, Széles, Kirják - Vass - Radics, Nagy P., Hajdú -Varga B., Lencse

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

4.p. Bidzilya adott remek labdát a jobb összekötőhelyén kilépő Balázs Zs. elé, aki 10 m-ről jobbal lőtt, de a kimozduló Hársfalvi bravúrral hárított.

11.p. Ur rosszul elvégzett szabadrúgása után, Lencse L. csapott le a labdára a hazai térfél közepén, majd az átvételt követően ballal, 20 m-ről lőtt, de Pogacsics végeni tudott.

14.p. Kirják bal oldali beadása után Varga B. fejelt 12 m-ről, de a labda a léc fölé hullot.

19.p. Bidzilya buktatta Varga B. a kaputól 22 m-re, a jobb összekötőhelyénél. A szabadrúgásból Kirják ívelt a kapu elé, amikor Hudák D., Széles I. elé fejelte a labdát, ő pedig a kimozduló Pogacsicsot megelőzve, 5 m-ről a kapu közepébe helyezett. 0-1.

25.p. Ur próbálta fejjel hazaadni a labdát, amelyre azonban Lencse lecsapott, a bal oldalról kapura tört, majd 6 m-ről, laposan lőtt, de a jobb alsó sarokra tartó labdát Pogacsics hárítani tudta.

30.p. Hadaró kapott sárga lapot Nagy P. ellen elkövetett szabálytalanságáért.

31.p. Kirják ívelt szabadrúgásból a hazai kapu elé a jobb összekötőhelyétől 22 m-ről, a hosszú saroknál érkező Hudák D. a kapu bal oldalába fejelt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

33.p. Vachtler jobb oldali beadása után a rövid saroknál érkező Balázs Zs. elől ment szögletre Széles I., Hadaró beívelését követően Farkas fejelt középről, 8 m-ről, de a kapu előterében Hajdú fel tudott szabadítani.

37.p. Bidzilya zárkózott fel középen, majd 22 m-ről laposan lőtt a kapu jobb oldalára tartó labdát Hársfalvi hárítani tudta.

38.p. Varga B. hazaiak kapuja előtt 11 m-re alakított ki helyzetet lefordulva védőjéről, majd 8 m-ről ballal lőtt, de a labda a védőkről szögletre pattant.

40.p. Nagy P. játszotta tisztára magát egy szép csellel a jobb összekötő helyénél, majd 13 m-ről ballal lőt, de a bal alsó sarokra tartó labdát Pogacsics bravúrral tolta szögletre.

41.p. Vachtler tört előre a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből pontosan játszott vissza az érkező Zólyomi elé, aki 12 m-ről jobbal a kapu fölé lőtt.

45.p. Varga B. rántotta le a labdát vezető Bidzilya-t a felezővonal közelében, amiért sárga lapot kapott.

45.p. Félidő:0-1.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

49.p. Radics M. húzta vissza a hazai térfél közepén Bidzilyat, amiért sárga lapot kapott.

50.p. Hadaró adott mesteri labdát a jobb összekötő helyén kilépő Balázs Zs. elé, aki 17 m-ről lőtt a bal felső sarokra tartó labdát Hársfalvi óriási bravúrral hárította.

52.p. Bidzilya buktatta Nagy P. amiért sárga lapot kapott.

54.p. Kirják kapot sárga lapot Bidzilya buktatásáért.

55.p. Lencse szerzett labdát a kezdő kör közelében, Nagy P. játszott, aki mesteri labdával hozta helyzetbe a jobb oldalon felfutó Varga B., aki 12 m-ről, a kivetődő Pogacsics fölött a kapu bal oldalába lőtt. 0-2.

60.p. Balázs Zs. ellen elkövetett szabálytalanságot követően a sértett lőtt szabadrúgásból a bal összekötő helyétől 21 m-ről ballal, a labda a sorfarról pattant szögletre.

63.p. Dvorschák kapott sárga lapot Varga B. lerántásáért.

63.p. Pogacsics helyett Bánki lép a pályára.

63.p. Kettős hazai csere:Hadaró helyett Andric, és Zólyomi helyett Nagy J. folytatja.

67.p. Hajdú minta szerű labdával hozta helyzetbe a védők között középen kilépő Varga B., aki 13 m-ről, jobbal a kimozduló Bánki fölött a kapu jobb oldalába emelt. 0-3.

69.p. Gál hazaadására Lencse L. csapott le, egy csellel elhúzta a labdát a kimozduló Bánki mellett, majd ballal 8 m-ről a jobb alsó sarokba helyezett. 0-4.

72.p. Kettős csere csapatunknál: Hajdú Á. és Kirják H. helyén a továbbiaknak Lustyik L. és Szegi V. folytatja a játékot.

77.p. Lustyik L. lőtt 30 m-ről, a labda a védőkről újra visszapattant támadónk elé, aki az ismétlésnél 25 m-ről, jobbal a kapu bal oldalába csavart. 0-5.

78.p. Vachtler jobb oldali beadása után a menteni szándékozó Radics kezére pattant a labda, ami után a játékvezető büntetőt ítélt, amiből Balázs Zs. ballal a bal felső sarokba lőtt. 1-5.

80.p. Farkas B. és Gál M. helyén a továbbiakban Bartos és Zsirai folytatja.

80.p. Kettős csere csapatunknál: Vass Á. és Lencse L. helyére érkezett Heffler N. és Mayer Á.

85.p. Major M. helyén Kiss B. folytatja.

90.p. +2 perc hosszabbítás.

92.p. A mérkőzés vége:1-5.

Kilences veretlenségi sorozattal a tarsolyában érkezett csapatunk a Somogy-megyei Kaposvár otthonába, akik a kieső zóna előtt tanyáznak, tehát nem ígérkezett könnyű feladatnak érvényesíteni a papírformát. Ennek ismeretében csapatunk ragadta magához a játék irányítását, Lencse László és Varga Barnabás helyzeteit követően bő negyed óra elteltével sikerült megszerezni a vezetést. A hazaiak ritkán jutottak el kapunk előteréig, ha igen, akkor vagy Hársfalvi András védett bravúrosan, vagy a jól záró védelmünk hiúsította meg gólszerzési törekvéseiket. Fél óra elteltével Hudák Dávid révén ismét a kapuba találtunk, de korai volt örömünk, hiszen a játékvezető les állás miatt nem adta meg a találatot. A játékrész utolsó pillanataiban Nagy Patrik növelhette volna előnyünket, de Pogacsics nagy védéssel tartotta meccsben csapatát. Fordulás után már semmit nem bízott a véletlenre, úgy is mondhatnánk, hogy szerencsére „kinyílt a gólcsap”. Tíz percnyi játék után egy mintaszerű Lencse László - Nagy Patrik – Varga Barnabás összjátékot követően, utóbbi növelte az előnyt, majd Hajdú mesteri labdája után ismét Varga volt eredményes. A játékrész derekánál Lencse mesteri, egyéni alakítása után volt eredményes, majd fiatal középpályásunk- Lustyik Levente- is feliratkozott a gólszerzők listájára. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt egy ártalmatlan szituációt követően büntetőből szépített a hazai gárda Balázs Zsolt révén. Az erőviszonyoknak megfelelően szünet utáni lehengerlő és eredményes játékával csapatunk kétséget sem hagyott afelől, hogy melyik gárdának milyenek a bajnokságban kitűzött céljai.

Várhidi Péter: – Sajnos el kell ismerni, hogy hatvan percig bírjuk mostanában a meccseket. A második játékrészben szinte összeesett a csapatom. El kellene gondolkodni, hogy mi vezetett idáig, itt Kaposváron, és most nem a játékosokra gondolok. Amit lehet, megteszünk, de az elmúló éveket nem lehet pótolni.

Csertői Aurél: – Az elejétől, szinte az egész mérkőzésen uraltuk a játékot, védekezésünk extra volt, nem beszélve az öt rúgott gólról. Nem volt ekkora különbség a csapatok között, a hazai védők hibái sokat segítettek az eredményességünkön.