KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.05.09. 17:00 | Merkantil Bank liga, 37. Forduló | Kazincbarcika, Kolorcity Aréna

Játékvezetők: Németh Ádám - Belicza Bence Péter, Rózsa Dávid - Kovács Imre

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC: Horváth L. - Oldal, Dávid Z., Fótyik, Farkas A. - Németh T. - Tóth-Gábor K., Csősz, Toma, Korbély - Tóth L. | Megbízott edző: Kriston István

GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi - Major, Karacs, Széles, Szegi - Vass Á. - Radics, Nagy P., Hajdú - Simon, Lencse | Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

5.p. Hajdú zárkózott fel középen, majd jó labdát adott a bal oldalon felfutó Lencse elé, aki ballal élesen lőtt középre, de a kapu előterében Fótyik menteni tudott.

6.p. A jobbról középre cselező Radics M. kitűnő észrevétele után a bal összekötő helyén érkező Lencse L. elé játszott, aki 18 m-ről jobbal lőtt, a bal alsó sarokra tartó labdát Horvát L. nagy bravúrral tolta szögletre.

8.p. Fótyik D. kapott sárga lapos figyelmeztetést Vass Á. ellen elkövetett szabálytalanságáért.

20.p. Tóth L. próbálkozott lövéssel a tizenhatos jobb oldali sarkától, de a bal felső sarokra tartó labdát Hársfalvi A. bravúrral tolta szögletre.

26.p. Szegi kapott sárga lapot műesésért.

28.p. Nagy P. - Hajdú Á. összjátékot követően az utóbbi a bal összekötő helyétől bal külsővel ívelt a kapu elé, de a hosszú saroknál érkező Lencse L. lemaradt a labdáról.

31.p. Nagy P. sarokkal játszott Simon A. elé, aki 17 m-ről jobbal fordulásból lőtt, de a labda a kapu fölé szállt.

32.p. Major jobb oldali beadása után a középen álló Nagy P. került a labda, aki 10 m-ről jobbal lőtt, de Horváth L. nagy bravúrral védett.

35.p. Oldal T. pontatlan hazaadását követően Simon A. startolt rá a labdára, de amikor megszerezte az akkor a kimozduló Horváth L. buktatta őt, A megítélt büntetőből Lencse L. jobbal a balra mozduló kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 0-1.

35.p. Horváth L. kapott sárga lapot.

45.p. Félidő: 0-1.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

46.p. Kettős csere a hazai csapatnál: Dávid Z. helyett Mikló R. és Németh T. helyett Kovács M.

47.p. Nagy P. bal oldali beadása után Hajdú Á. csúsztatott kapura 7 m-ről a bal felső sarokra tartó labdát Horváth L. bravúrosan védte.

51.p. Vass Á. hazaadása után a kirúgásra készülő Hársfalvi A. lábáról leperdült a labda, ami így Korbély K. elé került, ő pedig 4 m-ről az üres kapuba helyezett. 1-1.

55.p. Lencse L. buktatásáért megítélt szabadrúgásból Nagy P. próbálkozott középről 18 m-ről, de a labda a bal felső sarok fölé szállt.

56.p. Radics M. helyett Heffler N. érkezett.

58.p. Lencse készített elő helyzetet a mögötte érkező Heffler N. elé, aki ballal 17 m-ről laposan lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

59.p. Toma Gy. kapott sárga lapot Heffler buktatásáért, a megítélt szabadrúgásból a sértett a jobb összekötő helyétől 20 m-ről a bal felső sarok fölé lőtt.

70.p. Csősz R. kapott sárga lapos figyelmeztetést Heffler N. lekönyökléséért.

70.p. Hazai csere: Tóth-Gábor K. helyett Kalmár B.

78.p. Cserélt csapatunk: Lencse L. helyett Herjeczki K. lép a pályára.

78.p. Hazai csere: Korbély K. helyett Kovac A. folytatja.

80.p. Ismét cseréltünk: Hajdú Á. helyett Szatmári I.

82.p. Simon A. kapott sárga lapot reklamálásért.

87.p. Heffler bal oldali beadása után Dávid Zoltán kezére pattant a labda, amiért ismét büntetőhöz jutott csapatunk. Az ítélet végrehajtó Heffler N. ballal a jobbra mozduló Horváth L. mellett a bal alsó sarokba lőtt. 1-2.

90.p. + 2 perc hosszabbítás.

91.p. Mikló R. kapott sárga lapot Major M. letalpalásáért.

91.p. Major M. kapott sárga lapot.

92.p. A mérkőzés vége: 1-2.

A borsodi Kolorcity Kazincbarcika otthonában vendégeskedtünk az utolsó előtti fordulóban. Kiélezett csatár lehet számítani, hiszen a mi céljaink ismerete mellett a hazaiak a kiesés elkerülése érdekében NBII-es tagságuk megőrzéséért, ahogyan ők a találkozó elején mondták, az életükért küzdenek. Mindezek ismeretében nyílt futballal próbálkoztak a csapatok, mindkét kapunál kialakultak helyzetek, de vagy pontatlanságnak, vagy a hálóőröknek köszönhetően az első fél órában érintetlenek maradtak a hálók. Bő félórányi játék után azonban Simon András szemfülesen használta ki a hazai védők nagy hibáját, Lencse László pedig élt a lehetőséggel, így csapatunk a vezetés birtokában nyugodtabban építkezhetett.

Váratlan góllal indult a második játékrész, amikor egy hazaadást követően az addig kitűnően védő Hársfalvi András hibáját kihasználva Korbély Kristóf egyenlített, élve az ölébe hulló lehetőséggel. Néhány perc múlva a csereként érkező Heffler Norbert szerezhette volna vissza a vezetést csapatunknak, ekkor viszont a jobb oldali kapufa volt a hazaiak segítségére. Csapatunk a cserékkel történt frissítéseknek is köszönhetően próbálta fokozni a tempót, de a kialakított lehetőségek nem hozták meg a várt újabb vezetést, egészen a záró percekig, amikor egy bal oldali akció után ismét tizenegyest ítélt a játékvezető, amit Heffler Norbert váltott gólra, így ismét mi örülhettünk.

Az előjelekhez hűen nem volt látványos találkozó, de sikerült az erőviszonyokat eredményben viszont látunk, így tovább folytatva pozitív sorozatunkat az utolsó fordulóra marad az élvonalba jutás kérdésének megválaszolása.

Kriston István megbízott edző: - Megpróbáltunk meglepetést okozni a feljutásra aspiráló vendégek ellen. Az első félidő kiegyenlített volt, annak ellenére, hogy kaptunk egy demoralizáló gólt, vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Az utolsó pillanatig megvolt a remény, de egy büntető eldöntötte a pontok sorsát.

Csertői Aurél: - Összességében megérdemeltük a győzelmet, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki. Ellenfelünk a mi hibánkból tudott egyenlíteni. Utána kissé kapkodóvá vált a játékunk, de gyűrtük-gyűrtük ellenfelünket és ez végül eredményre vezetett.