NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.04.28. 18:00 | Merkantil Bank liga, 35. Forduló | Nyíregyháza, Nyíregyháza Városi Stadion

Játékvezetők: Pillók Ádám - Aradi József, Kovács Gábor - Oláh Gábor

Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas - Szabó B., Szokol, Jánvári, Fodor F. - Farkas A. - Hamed, Kalocsai, Paku, Gresó - Zamostny | Vezetőedző: Gálhidi György

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major, Hudák, Karacs, Szegi - Vass Á. - Radics, Nagy P., Hajdú - Simon, Varga B. | Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

7.p. Simon A. adott jó ütemű labdát a bal összekötő helyén, a védők között kilépő Nagy P. elé, ő középre játszott az érkező Varga B. 8 m-ről jobbal a kapu bal oldalába lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

12.p. Varga B. jobb oldali beadása után, Nagy P. készítette le a labdát Simon A. elé aki 15 m-ről a jobb felső sarok fölé lőtt.

15.p. Gresó próbálkozott lövéssel a bal oldalról az alapvonal közeléből 17 m-ről ballal, de Hársfalvi hárított.

16.p. Zamostny B. próbálkozott szemfüles emeléssel középről 24 m-ről, de a kapujába visszazáró Hársfalvi sikerrel húzta le a labdát.

18.p. Farkas A. kapott sárga lapot Nagy P. kezdőkörben történő buktatásáért.

20.p. Farkas A. hozta helyzetbe a bal összekötő helyén kapura törő Pakut, aki ütközött Karacs D.-vel, de a játékvezető a hazaiak reklamálása ellenére továbbot intett.

21.p. Simon A. buktatásáért megítélt 21 m-es szabadrúgásból Nagy P. lőtt a bal összekötő helyétől, de a labda centiméterekkel a jobb felső sarok fölé szállt.

26.p. Major M. jobb oldali beadása után Varga B. a hosszú saroknál 3 m-ről helyezett a jobb kapufa mellé.

30.p. Varga B. szép cselekkel, lendületesen tört előre a jobb oldalon, kitűnően tálalt a kilépő Simon A. elé, aki 8 m-ről jobbal lőtt, de Jánvári becsúszva menteni tudott.

31.p. Zamostny B. próbálkozott lövéssel a jobb oldalról 18 m-ről, de Hársfalvi hárította a középre tartó labdát.

32.p. Gresó M. szép csellel játszotta tisztára magát a bal összekötő helyénél, majd 17 m-ről jobbal, laposan lőtt, de a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

33.p. Farkas A. szabálytalankodott Varga B. szemben a hazai térfél közepénél, amiért a játékvezető a második sárga lapot is felmutatta hazai védőnek, aki így kiállítás sorsára jutott.

39.p. Hazai csere: Hamed Y. helyett Végső E. folytatja a játékot.

45.p. Félidő. 0-0.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

54.p. Cserél csapatunk: Radics M. helyett Lencse L. folytatja.

57.p. Varga B. - Simon A. - Nagy P. összjátékát követően utóbbi lőtt ballal 14 m-ről, de a labda a védőkről szögletre pattant.

60.p. Zamostny B. helyett Márkus A. lép a pályára.

64.p. Márkus A. kapott sárga lapos figyelmeztetést Hajdúval szembeni szabálytalanságáért.

71.p. Hajdú Á. helyett Heffler N. folytatja.

73.p. Heffler N. ívelt a vendég kapu elé 25 m-ről a bal oldalról, a hosszú saroknál érkező Varga B. pedig 4 m-ről a kapu bal oldalába fejelt. 0-1.

77.p. Hármas csere a hazai csapatnál: Paku R. helyett Györgyi A., Gresó M. helyett Hornyák M., Kalocsai helyett Svedyuk A.

83.p. Fodor F. kapott sárga lapos figyelmeztetést Varga B. buktatásáért.

84.p. Nagy P. végzett el szabadrúgást a bal oldalról a tizenhatos sarkától, de a középre tartó labdát Fadgyas T. hárította.

88.p. Kettős csere csapatunknál: Nagy P. helyett Lustyik L. és Varga B. helyett Herjeczki K. folytatja.

90.p. + 4 perc hosszabbítás.

91.p. Szokol Zs. próbálkozott nagy erejű lövéssel a jobb összekötő helyétől 30 m-ről, a labda Hársfalvin túljutva a lécről pattant a gólvonal elé, majd vissza a mezőnybe.

94.p. A mérkőzés vége: 0-1.

A vártnak megfelelően támadólag lépett fel csapatunk, mi több egy tetszetős támadás végén Varga Barnabás a kapuba is talált, de les miatt korai volt örömünk. Az első negyedórában mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, így hazai részről Zamostny Balázs és Farkas Aurél, míg tőlünk Simon András, Varga Barnabás és Nagy Patrik veszélyeztetett, de a hálók érintetlenek maradtak. Fél órai játék elteltével Farkas Aurél kapta meg második sárga lapját, amit követően emberelőnyben folytathattuk a játékot. Szünet után csapatunk próbálta fokozni a nyomász a hazai védelemre, de a támadásokba rendre hiba csúszott. Erőfeszítésünk a játékrész derekán eredményre vezetett, amikor a csereként kettő perce érkező Heffler Norbert pontos beadása után a fejjátékát ismét megcsillogtató Varga Barnabás juttatta lélektani előnyhöz együttesünket. A hosszabbítás perceiben Szokol veszélyeztetett, de távoli lövése után a léc volt a segítségünkre. Egyórai emberelőnyös játékunkkal a helyzetek alapján megérdemelten vihettük haza az értékes bajnoki pontokat.

Gálhidi György: - Szomorú vagyok, hiszen nem érdemeltünk vereséget. Harmadik mérkőzésünk, amit egy téves ítélet dönt el, ami mellett értetlenül állok és fel vagyok háborodva. Egy órán keresztül létszámhátrányban játszottunk, amit nem tudtunk kompenzálni. Űzték, hajtották játékosaim a vendégeket, de az égiek az utóbbi időben nem velünk vannak.

Csertői Aurél: - Az első játékrészben próbáltunk támadóbb felfogásban játszani, de a hazaiak jól őrizték kapujuk előterét. KIállítás után továbbra is fölényben voltunk, de sok volt a pontatlanság. Emberelőnyben sokkal pontosabban kellene játszanunk, be kell vallanom a végén a szerencse is kellett a győzelmünkhöz. Hogy tudtuk növelni tavaszi veretlenségünket, az a csapategységnek és a hozzá párosuló egyéni alakításoknak is köszönhető.