SOROKSÁR SC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.04.18. 17:00 | Merkantil Bank liga, 33. Forduló | Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep

Játékvezetők: Barna Gábor - Berényi Ákos, Márkus Péter - Hanyecz Bence

Soroksár SC: Szécsi - Kópis, Takács Zs., Valencsik, Csontos - Derekas, Gyömbér - Csernik, Orosz M., Pászka - Lovrencsics I Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major, Hudák, Széles, Kirják - Vass - Radics, Nagy P., Hajdú - Simon, Varga B. I Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

1.p. Varga B. szemben elkövetett szabálytalanságot követően, Kirják A. ívelt a kapu elé, a jobb oldalról, az érkező Simon A. 8 m-ről fejelt, a kapu jobb oldalába tartó labdát Szécsi G. hárította.

17.p. Kirják által kiharcolt bal oldali szögletből Nagy P. ívelt a kapu elé, de a hosszú saroknál érkező Hajdú lábáról, nagy helyzetben leperdült a labda.

21.p. Nagy P. jobb oldali szöglete után, a hosszú soroknál lendületből érkező Hajdú Á. 8 m-ről előrevetődve a jobb felső sarokba fejelt. 0-1.

23.p. Simon A. szemben elkövetett szabálytalanságot követően, Kirják lőtt szabadrúgásból, középről 23 m-ről, de a kapu közepébe tartó labdát Szécsi hárította.

29.p. A jobb összekötő helyén felzárkózó Gyömbér G. próbálkozott lövéssel jobbal, 25 m-ről, de a labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

31.p. Kezezést követően megítélt bal oldali szabadrúgást után Nagy P. ívelt kapura, de a bal felső sarokra tartó labdát Szécsi kiöklözte.

34.p. Pászka bal oldali éles beadását követően a menteni szándékozó Hudák és Széles testéről szögletre pattant a labda.

35.p. Pászka bal oldali szöglete után a hosszú saroknál érkező Valencsik 6 m-ről centiméterekkel a léc fölé fejelt.

39.p. Major M. buktatásáért megítélt jobb oldali szabadrúgásból Nagy P. ívelt a kapu elé, de Szécsi menteni tudott.

41.p. Varga B. lerántásáért Csernik K. kapott sárga lapot.

45.p. Félidő: 0-1.

Szünetben cserélt a Soroksár: Orosz M. helyett Hudák M. érkezett.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

50.p. Derekas kapott sárga lapot a labdát kirúgni szándékozó Hársfalvi A. támadásáért.

52.p. Csernik lőtt a jobb összekötő helyétől 22 m-ről ballal, a kapu jobb oldalára tartó labdát Hársfalvi hárítani tudta.

54.p. Nagy P. próbálkozott lövéssel a bal összekötő helyétől 21 m-ről, de a középre tartó, csapódó labdát Szécsi hárítani tudta

65.p. Széles I. kapott sárga lapot.

65.p. Kettős csere a Soroksár SC-nél: Pászka L. helyett Ramadan A, és Csernik K. helyet Erdélyi L. folytatja.

67.p. A hazaik vezetőedzője Lipcsei Péter kapott sárga lapot indulatos megnyilvánulásáért, valamint Csontos Dominik is sárga lapot kapott Simon A. szemben elkövetett szabálytalankodásáért.

69.p. Major M. lendületesen tört előre a jobb oldalon, két szép csellel helyzetbe hozta magát, majd ballal 12 m-ről laposan lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

71.p. Ramadan A. lökte fel hátulról a labdát megjátszani szándékozó Varga B. a kapu előterében, amiért a játékvezető büntetőt ítélt és a hazai védőnek sárga lapot adott. Az ítélet végrehajtó Nagy P. volt, aki azonban jobbal a bal oldali kapufára lőtt.

75.p. Bal oldali hazai akciót követően Erdélyi fejelhetett 8 m-ről középről, a bal alsó sarokra tartó labdát Hársfalvi óriási bravúrral védte.

76.p. Ramdan sarokkal készítette le a labdát Hudák M. elé, aki 13 m-ről ballal lőtt, labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

77.p. Hársfalvi A. kapott sárga lapot időhúzásért.

80.p. Kópis R. helyett Magyari Sz. érkezett.

80.p. Jobb oldalon kapura törő Ramadan lőtt 10 m -ről jobbal, de a remekül kimozduló Hársfalvi ismét, lábbal bravúrral védett.

82.p. Széles I. helyett Karacs D., Simon A. helyett Szegi V. folytatja.

86.p. Kettős csere csapatunknál: Varga B. helyett Lustyik L. , és Nagy P. helyett Heffler N. a pályán.

87.p. Gyömbér G. kapott sárga lapot Kirják H. buktatásáért.

88.p. Lustyik bal összekötő helyétől, 25 m-ről ívelt a kapu elé szabadrúgásból, Hudák D. fejelt 8 m-ről, a védőkről Major M. elé pattant a labda, aki 17 m-ről ballal, középről a kapu fölé lőtt.

89.p. Gyömbér kapta meg második sárga lapját, Lustyikkal szemben elkövetett szabálytalansága miatt, így a kiállítás sorsára jutott.

90.p. + 3 perc hosszabbítás.

92.p. Lustyik L. kapott sárga lapot időhúzásért.

93.p. Vége a mérkőzésnek. 0-1.

Annak ellenére, hogy tavasszal az eddigi fordulókban jó sorozatot produkált csapatunk, tudtuk, hogy ismét nehéz mérkőzés vár ránk a fővárosban, hiszen házigazdánk az élmezőny mögött, a középmezőny elején helyezkedik el. A fekete-sárgákat a válogatott szünet ellőtt érintette érzékenyen a koronavírus-járvány, hiszen akkor több játékosuk is karanténba kényszerült, de azóta kiegészült a keretük, így jó erőkből állva várhatták az ellenünk esedékes mérkőzést.

Már az első percben sikerült veszélyt okozni kapujuk előtt, de Simon András fejesét Szécsi Gergő hárította. Az első negyedórában is látszott, hogy próbáltuk irányítani a játékot, néhány szöglet utáni szituációból tudtunk veszélyeztetni, kapuba találni azonban a félidő derekán sikerült, amikor Nagy Patrik szöglete után Hajdú Ádám életerős fejesével szereztünk előnyt. A hazaiak előtt Gyömbér Gábor révén adódott egyenlítési lehetőség, de távoli lövése után a labda szerencsére elkerülte kapunkat.

Szünet után kissé kiegyenlített a játék, többet birtokolták a labdát a hazaiak, de a kontráinkban továbbra is meg volt a veszély, így Major Martin egyéni akciója után, valamint Nagy Patrik büntetőjénél egyaránt, de minkét esetben a bal oldali kapufa volt a hazaiak segítségére. A találkozó záró szakaszában mindkét csapat előtt adódott ismételt gólszerzési lehetőség, de csapatunk hősies védekezésével is hozzájárult értékes győzelmünkhöz.

Lipcsei Péter: - Az első félidőben mutatott produkciónk nagyon nem tetszett. Szünet után azonban már feljavultunk. Egy egyéni hiba miatt kapott góllal kerültünk hátrányba, ami után nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért. Megvoltak a ziccereink, de nem tudtunk velük élni, hiszen az utolsó passzoknál hiányzott a kellő koncentráció.

Csertői Aurél: - A mérkőzés elején nyomás alatt tartottuk a hazaiakat és egy szép fejes góllal sikerült megszereznünk a vezetést. Szünet után volt két nagy lehetőségünk előnyünk növelésére, de egyikkel sem tudtunk élni. Az idő múlásával mindent egy lapra téve támadott a hazai csapat. Kellenek a bravúrok, idegenben egy jó Soroksárt megverni ebbe a kategóriába tartozik. Egy góllal jobbak voltunk, szerencsére ez ma győzelmet ért.