SZOLNOKI MÁV FC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.02.28. 14:00 | Merkantil Bank liga, 26. Forduló | Szolnok, Szolnoki Tiszaligeti Stadion

Játékvezetők: Takács János - Márkus Péter, Szilágyi Norbert - Nazsa Tamás

Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas - Szekszárdi, Horgasi, Tamás L., Bárdos - Kovács O., Tisza - Kotula, Kónya, Rokszin - Novák Cs. I Vezetőedző: Csabi József

Gyirmót FC Győr: Rusák - Major, Hudák, Széles, Kirják - Vass Á.,- Radics M., Nagy P., Hajdú - Simon A., Lencse I Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

4.p. Major ívelte fel a labdát a jobb oldalról a jobb összekötő helyén felfutó Lencse elé, de az átvételt követően a keresztező Kovács O. menteni tudott.

8.p. Kotula remek labdával hozta helyzetbe Rokszint, aki lefordult védőjéről, majd ballal 8 m-ről a kivetődő Rusák fölött a kapu bal oldalába emelt. 1-0.

11.p. Tisza játszott középre a jobb oldalról az érkező Bárdos 10 m-ről jobb lőtt, a kapura tartó labda útjába Vass Á. belevetődött.

14.p. Lencse ívelt középre a bal oldalról, a léc alá tartó labdát Molnár-Farkas bravúrral tenyerelte szögletre.

15.p. Novák törte előre a jobb összekötő helyénél, de hosszan szöktette magát, ami után a kapujából kivetődő Rusákkal ütközött, ezt követően mind két játékost ápolni kellett.

21.p. Nagy P. ívelt a hazai kapu elé a kezdőkör közeléből, a bal összekötő helyénél Hudák 7 m-ről a jobb felső sarok fölé fejelt.

27.p. A jobb összekötő helyétől Lencse kitűnően emelt a középen kilépő Simon A. elé, de amikor már csak Molnár-Farkassal állt szemben, akkor a visszazáró Kovács O. szerelni tudta.

32.p. A vendég kapunak háttal Novák készítette le a labdát az érkező Kotula elé, aki 20 m-ről jobbal laposan lőtt, de a kapu közepére tartó labdát Rusák hárította.

38.p. Kényszerű csere csapatunknál - Rusákot váltja Hársfalvi a kapuban.

45.p. + 2 p. hosszabbítás.

47.p. Félidő:1-0.

45.p. Elkezdődött a második félidő.

48.p. A hazai védők felszabadítása után Vass Á. lőtt 21 m-ről ballal, de a középre tartó labdát Molnár-Farkas hárítani tudta.

57.p. Kónya bal oldali szabadrúgását követően a jobb összekötő helyénél érkező Tamás L. 7 m-ről fejelt a bal kapufa mellé.

57.p. Kónya bal oldali szöglete után a labda a kapu előterében, érintés nélkül pattogott végig, majd a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret.

63.p. Tamás L. kapott sárga lapot Hajdú buktatásáért.

68.p. Kirják ívelte a labdát a bal összekötő helyétől Simon A. felé, aki remekül fordult le védőjéről, majd 15 m-ről, jobbal a kapu jobb oldalába lőtt. 1-1.

73.p. Hazai csere - Kónya helyett Berdó érkezett.

74.p. Kirják kapott sárga lapot.

78.p. Rokszin kapott sárgát sípszó utáni labdaelrúgásért.

78.p. Ismét cserél a hazai csapat: Lakatos váltja Rokszint.

83.p. Tamás L. helyett Szabó B. lépett a pályára.

87.p. Cserél csapatunk is - Lencse elhagyja a pályát, helyette Herjeczki érkezik.

90.p. + 2 perc hosszabbítás.

92.p. Nagy P. jobb oldali szögletét követően a lendületből érkező Hudák Dávid 6 m-ről a bal felső sarokba fejelt.1-2.

92.p. A mérkőzés vége: 1-2.

Immár négy mérkőzés óta tartó tavaszi győzelmi szériával a tarsolyában érkezett dobogós csapatunk a középmezőnyben tanyázó Szolnokiak otthonába, akik azonban néhány hete szintén legyőzték a listavezető DVSC-t, akiknek így megszakadt 17 meccs óta tartó veretlenségi sorozata, azonban a saját 11 meccses veretlenségük egy hete a másik debreceni egylet, a sereghajtó DEAC győzelme után merült feledésbe. Ezek alapján tehát kijelenthető, hogy továbbra is fontos találkozó, igazi rangadó várt ránk Szolnokon, ahol ebből az összevetésből kiindulva így két bravúrra képes gárda feszült egymásnak.

Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak, mi több szűk tíz perc elteltével Rokszin Ádám remek mozdulata után vezetéshez is jutottak. A első igazi vendéghelyzet Hudák Dávid előtt adódott, de fejese elkerülte a jobb felső sarkot. Ezután Lencse remek labdájával Simon András került nagy helyzetbe, de a visszazáró Kovács O. menteni tudott. A szünet előtti pillanatokban a korábban Novák Csanáddal ütköző Rusák Edvárdot kellett sérülés miatt lecserélni. Mezőnyben küzdelmes, de kevés helyzettel tarkított játékrészben egy egyéni villanás után a hazaiaké volt az előny.

Fordulás után próbált nagyobb sebességre kapcsolni csapatunk, de a hazaiak továbbra is számukra eredményesen rombolták támadásainkat. Bő egyórai játék elteltével azonban góllá érett fölényünk, amikor Simon András kitűnő lefordulása után még szebb mozdulattal lőtte ki a kapu jobb oldalát. Az egyenlítés után továbbra is mi irányítottuk a játékot, a vendégek ritkán jutottak el térfelünkre. A hosszabbítás záró pillanataiban meghozta gyümölcsét a lelkes támadójáték, amikor védelmünk oszlopos tagja Hudák Dávid fejese a hazai kapu bal felső sarkába fejelt, így ismét három ponttal gazdagodhattunk.

Csábi József: Az első félidőben jól kezdtünk, korán vezetni is tudtunk, utána azonban a Gyirmót megmutatta kvalitását, amiből az egyenlítés is született. Csapatjátékunk rendben volt, az egy pontot megérdemeltük volna. Szünet után az előrejátékunkban nem láttam viszont, amit korábban gyakoroltunk. A szó szoros értelmében időn túli góllal veszítettük el a mérkőzést.

Csertői Aurél: A találkozó elején még a „buszon ragadtunk”, utána fokozatosan javultunk. Szünet után extra produkciót mutatott a csapatunk. Adtunk egy félidőnyi előnyt a hazaiaknak, utána azonban kompenzáltuk egy szép góllal. Szünet után többször láttam viszont játékunkban azt a felfogást, amit hosszú távon szeretnénk képviselni. Ismét bebizonyosodott, hogy addig tart egy mérkőzés, amíg azt a játékvezető le nem fújja.