VASAS FC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.03.14. 17:00 | Merkantil Bank liga NBII. 29. Forduló | Budapest, Illovszky Rudolf Stadion

Játékvezetők: Pintér Csaba - Szalai Balázs, Kis Zoltán - Radványi Ádám

VASAS FC: Jova L. - Terbe B., Viczián Á., Tóth B., Silye E. - Hidi M., Pátkai M. - Radó A., Hinora K. - Pekár L. - Feczesin R., I Megbízott edző: Tóth András

GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi A. - Major M., Karacs D., Széles I., Kirják H. - Vass Á., - Vogyicska B., Nagy P., Hajdú Á. - Simon A., Lencse L. I Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Vasas FC kezdte el a mérkőzést.

9.p. Pekár L. bal oldali szögletét követően, a rövid saroknál érkező Feczesin R. elől Hársfalvi A. szedte fel a labdát.

12.p. Feczesin előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség a jobb összekötőhelyénél, de 12 m-ről leadott lövése után a kimozduló Hársfalvi lábbal, bravúrral védett.

20.p. Terbe jobb oldali beadása után Radó érkezik középről, de kihasználva a testi fölényét - Széles - menteni tudott.

24.p. Nagy P. a tizenhatos előteréből, középről próbálta fordulásból helyzetbe hozni a védők között kibújó Lencse L., de a labda kissé pontatlan volt, így Tóth B. bele tudott lépni a lövés után a labda útjába.

26.p. A rövid saroknál érkező Feczesin fejese után a védőkön megpattanó labda a hosszú saroknál Radó elé került, aki ismét középre ívelt, de Hársfalvi bravúrral húzta le a labdát.

28.p. Lencse passza után Terbe rántotta le a labdát megszerezni szándékozó Nagy P., az ötös sarkának környékén, amiért Pintér Csaba játékvezető büntetőt ítélt. Az ítélet végrehajtó Lencse L. jobbal, a balra mozduló Jova L. mellett félmagasan a kapu bal oldalába lőtt. 0-1.

33.p. Egy hazai kapu előtti kavarodás után a hosszú saroknál üresen álló Lencse elé került a labda, aki nagy helyzetből 6 m-ről ballal Jova Leventébe lőtt, a kipattanó után Hajdú Á. elé került a labda, aki 22 m-ről ballal ismételhetett, de a léc alá tartó labdát a hazai hálóőr óriási bravúrral tolta szögletre.

39.p. A bal oldali szögletzászló közelében Széles szabálytalankodott Pekárral szemben, a szabadrúgásból Radó 22 m-ről, jobbal az oldalhálóba lőtt.

Félidő: 0-1.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

46.p. Hazai csere: Hidi M. helyett Köböl K. érkezett.

48.p. Egy felívelt labdát követően Feczesin tálalt a mögötte érkező Köböl elé aki 19 m-ről, jobbal a kapu felé lőtt.

53.p. Köböl K. az átvételt követően a jobb összekötő helyétől ballal 19 m-ről a bal felső sarok fölé lőtt.

58.p. Pekár bal oldali beadása után Feczesin lőtt jobbal 7 m-ről, a labda a lécről a gólvonal elé pattant, majd ismét ő próbálkozott, de 6 m-ről küldött fejesét Nagy P. mentette a kapu előteréből.

60.p. Pekár jobb oldali keresztlabdája után a hosszú saroknál érkező Radó próbálkozott lövéssel, de ekkor még Major menteni tudott, a lecsorgó után Silye 5 m-ről, jobbal a rövid sarokba lőtt. 1-1.

61.p. Kettős hazai csere: Hinora K. helyett Szatmári L. és Pekár L. helyett Vernes R. érkezett a pályára.

66.p. Vogyicska jobb oldali beadása után Nagy P. lőtt, jobbal félfordulatból 13 m-ről, de a labda a kapu fölé szállt.

68.p. Kirják H. kapott sárga lapot szabálytalanságért.

71.p. Nagy P. kapott sárga lapot.

73.p. Nagy P. bal oldali szöglete után a rövid saroknál érkező Simon A. fejelt 4 m-ről, de a védőkön megpattant labda az oldalhálóba hullott.

76.p. Cserélt csapatunk: Karacs D. helyett Szegi V. érkezett.

77.p. Szatmári bal oldali beadása után a középen érkező Radó 7 m-ről lőtt, a labda Hársfalvi kezéről a kapu jobb oldalába perdült, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

81.p. Vernes tört kapura a jobb oldalról, majd 10 m-ről jobbal, laposan lőtt, de a kimozduló Hársfalvi nagy bravúrral, lábbal hárított.

83.p. Cserélt csapatunk: Lencse L. helyett Varga B. érkezett.

84.p. Simon A. kapott sárga lapot reklamálásért.

84.p. Nagy P. buktatta Vernest a kaputól 22 m-re középről, a szabadrúgásból a sértett jobbal a sorfalba lőtt.

89. p. Vernes kapott sárga lapot Hajdú lerántásáért.

89.p. Kirják bal oldali, tért ölelő felívelése után Varga B. fejelt 7 m-ről, középről, de a labda a kapu fölé szállt.

90.p. +3 perc hosszabbítás.

92.p. Vernes jobb oldali beadása után a középen lendületből érkező Feczesin 7 m-ről a kapu bal oldalába fejelt, de a játékvezető, asszisztense intését követően les miatt ismét visszavonta a találatot.

92.p. Feczesin kapott sárga lapot.

93.p. A mérkőzés vége: 1-1.

A tabella első négy helyezettje úgynevezett "kettős rangadó" formájában találkozott egymással a 29. fordulóban, a harmadik helyezettként, a második helyen álló Vasas FC vendégei voltunk az impozáns Illovszky Rudolf Stadionban. Néhány napja, március 11-én volt egy éve, hogy a az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, miszerint a kínai Wuhan városából induló Covid-19 nevű láthatatlan ellenséget világjárványnak nyilvánította. Azóta az egész világ, azon belül a sport is megszenvedte a történteket, napjainkban immár a harmadik hullám érezteti hatását. A fővárosi piros-kékek vezetőedzőjének Schindler Szabolcsnak két eleji tesztje is pozitív eredményt mutatott, így nem lehetett ott a kispadon, helyette segítője Tóth András irányította a csapatot.

Szűk negyedóra elteltével lehetőség adódott, de Feczesin Róbert 12 méteres lövése után Hársfalvi András nagy bravúrral védett. Nagy taktikai csatát vívtak a csapatok, sokáig csak mezőnyben zajlott a játék, de egy védelmi fegyelmezetlenség utáni büntetőből Lencse László révén sikerült előnybe kerülnünk. Szünet után próbálta fokozni a tempót a Vasas, az egyenlítés érdekében, irányította a játékot, míg mi előnyünk birtokában kissé visszahúzódtunk és próbáltunk a kontrákra építeni. A változtatás a hazaiaknak sikerült eredményesebben, hiszen egy órai játék után egyenlítettek. A találkozó 74. perében Vogyicska Bálint 30 méterről leadott lövése után, a labda fejen találta Pintér Csaba játékvezetőt, akit az eset után ápolni kellett, de tudta folytatni játékvezetői tevékenységét. Az utolsó pillanatokban Feczesin Róbert fejesét követően ismét megzörrent a hálónk, de les miatt anulálta a gólt a játékvezető.

Voltak időszakai a találkozónak, amikor domináltunk, a mi akarunk érvényesült, volt azonban, amikor a hazaiak kerültek fölénybe, így összességében a pontosztozkodás igazságosnak mondható. A 2021-es tavaszi mérkőzéseinken elért öt győzelemmel és az utóbbi három döntetlennel továbbra is a dobogóról várhatjuk a válogatott meccsek miatti szünet utáni folytatást.

Tóth András: Jól kezdtük a mérkőzést, de a gól kicsit megfogott minket. Szünet után rendeztük a sorokat, többet tettünk a győzelemért. Végig tartottuk a kapcsolatot vezetőedzőnkkel Schindler Szabolccsal, boldogabbak lettünk volna egy győzelemmel, de összességében elégedettek lehetünk.

Csertői Aurél: A lehetőségek kapujában álltunk, ha nyerünk, közelebb kerülhettünk volna a Vasashoz. Jogos tizenegyessel szereztünk vezetést, utána az első félidő közepétől jobban mutatott a játékunk. Idegenben a Vasas otthonában meg kell becsülnünk a szerzett egy pontot, viszont az utóbbi meccseken elért három döntetlennel nem vagyok elégedett. Álmodozni lehet és kell, hiszen minél jobb eredményt szeretnénk elérni.