2021.08.22. 15.45 | Mezőkövesd, Mezőkövesd Városi Stadion nézőszám: 1556 | OTP Bank Liga NBI., 4. forduló

Játékvezetők: Bogár Gergő – Vígh-Tarsonyi Gergő, Horváth Róbert – Berke Balázs

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli Riccardo- Farka D., Kocsis G., Katanec, Martinez Hector- Madarász M.(Cseke B. 46.p.), Karnitski(Jakub Vojtus 78.p.), Cseri T.(Drazis S. 46.p.)-Vutov Antonio( Calcan 87.p.) Jurina M.(Nagy D. 58.p.),Besirovic | Vezetőedző: Pintér Attila

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.-Major M., Karacs D., Széles I., Zeke M.-Vass Á.-Herjeczki K.(Szegi V. 89.p.), Nagy P.( Csonka A.58.p.), Radics M.(Hajdú Á.78.p.), Medgyes Z.(Florent Hasani 58.p.)- Varga B.(Simon A. 58.p.)|Vezetőedző: Csertői Aurél

Összegzés:

Az OTP Bank Liga első fordulójában bizonyította csapatunk, hogy játékban felvette az élvonal ritmusát, mi több a nyitó találkozón az MTK ellen, valamint Kisvárdán idegenben is megvoltak a lehetőségeink, amellyel akár a győzelmet is kiharcolhattuk volna, harmadik ellenfelünket a MOL Fehérvárt fogadva szembesülhettünk igazán a játék gyorsabb ritmusával. Mindezek ellenére sajnos meg kellett elégednünk kettő pont osztozkodással, így kijelenthető, hogy két ponttal a tarsolyunkban győzelmi reményekkel utaztunk az eddig jól szereplő Mezőkövesd otthonába. Ezt az érzést hamar gólra válthattuk volna, hiszen az első igazi gólszerzési lehetőség támadónk, Herjeczki Kristóf előtt adódott, amikor negyed óra elteltével közeli lövése után Piscitellinek kellett bemutatnia óriási bravúrt. Öt perccel később kapusunk Hársfalvi András is bizonyította tehetségét, amikor Jurina távoli bombája után látványosan tette le névjegyét. A játékrész derekától érthetetlen módon mindkét csapat játékosai visszavettek az iramból, mi több ebben az időszakban a kapuk előtti lehetőségek is alább hagytak.

A fordulás után sokáig meddő mezőnyjáték jellemezte mindkét csapat produkcióját, küzdelmes, de sok hibával tarkított játék volt mindkét oldalon, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A mérkőzés záró periódusához érkezve mindkét csapat próbálta fokozni a ritmust a remélt vezetőgól megszerzése érdekében, de a támadásokba itt is- ott is rendre hiba csúszott. A részünkről ismét Herjeczki Kristóf állt közel a gól megszerzéséhez, próbálkozása után a labda ugyancsak elkerülte a hazai kaput. Annak ellenére, hogy mindkét együttes láthatóan a győzelem reményében lépett pályára, amit az időközben végrehajtott cserék is alátámasztottak, sajnos most együttesünknek is meg kellett elégednie a gól nélküli találkozót követő döntetlennel és azért járó egy ponttal.

Pintér Attila és Csertői Aurél meccs utáni értékelése:

Pintér Attila: Nagyon szervezett Gyirmóttal álltunk szemben, tudtuk, hogy szűken futballoznak,fel is készültünk belőlük,az elején nekik volt lehetőségük, aztán nekünk voltak nagyobb lehetőségeink, melyekkel el is dönthettük volna a mérkőzést. Nagyon akarta a csapat is a győzelmet kicsit kapkodóak voltunk a helyzet kihasználásnál. Nem sikerült betalálni, ami szomorú, de nem kaptunk gólt, amely kiemelhető pozitívumként. Meg kell néznünk videón a helyzeteket, hogy tanuljunk belőle és a következő mérkőzéseken eredményesek lehessünk. Nagyon jó meccset játszottunk, annak ellenére, hogy nem született gól.

Csertői Aurél: Két részre kell választanunk a mérkőzést, első félidőben jobban játszottunk sokkal, számtalan lehetőséget is kidolgoztunk, amelyeket nem tudtunk gólra váltani. Második félidőben, a Mezőkövesd mindent feltett egy lapra, támadtak, felívelgették a labdákat, veszélyesek voltak, de álltuk a sarat és hárítani tudtuk ezeket, de még ezek mellett is akadtak lehetőségeink, helyzetbe kerültünk, azt keveslem, hogy a támadásainkat jobban kellett kiviteleznünk.