MEZÕKÖVESD ZSÓRY FC – GYIRMÓT FC GYÕR 0-0
2017.02.11. szombat 14.00-óra, Mezõkövesd, Városi Stadion, 980 nézõ
Magyar Kupa, 9. Forduló (1. mérkõzés)
JÁTÉKVEZETÕK: Erdõs József – Tóth II. Vencel, Szert Balázs – Farkas Ádám
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
MEZÕKÖVESD ZSÓRY FC: Tujvel T. – Vági A, Hudák D. Balogh B. Gohér G. – Egerszegi T., Tóth B. – Pauljevic B. Molnár G., Kink T. – Strestik M. (c)
VEZETÕEDZÕ: Tomiszlav Szivics
GYIRMÓT FC GYÕR: Nagy S. – Kolcak K., Bojovic M., Radeljic A. – Vass P., Bori G. (c), Kiss M., Tamás K. – Tanchyk V., Bebeto, Simon A.
VEZETÕEDZÕ: Urbányi István
GÓLSZERZÕK:
SÁRGA LAPOK: Hudák D., Tóth B. / Bebeto
PIROS LAPOK:
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elkezdõdött a kupamérkõzés
A Gyirmót FC Gyõr tiszta fehér szerelésben, a házigazda Mezõkövesd pedig sárga mez, kék nadrág és kék sportszárban lépett pályára. Szép napsütéses idõben és a körülményekhez képest, száraz, nagyon jól elõkészített pályán indult el a találkozó.
Megközelítõleg 900 nézõ elõtt játszanak a csapatok.
15.perc: Kiegyenlített játék zajlik a pályán, eddig gólhelyzetek nélkül. Viszont aktívabbaknak és támadóbb szellemûnek tûnik a mi csapatunk.
16. perc: Kolcakot percek óta az oldalvonal mellett ápolták, mert vérzett az ajka. Most azonban visszament a pályára és tudja folytatni a játékot.
20. perc: Élénk a játék és továbbra is valamivel több a veszély a Gyirmót elõre játékában.
22. perc: Bori végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról. Pontosan ívelt középre, ahol Simon érkezett és a hosszú sarokba csúsztatott. A partjelzõ azonban lest intett és így a játékvezetõ érvénytelenítette a gólunkat.
27. perc: Bori remek indítása után, Vass Patrik az ötös sarkáról lõhetett, de Balogh Béla becsúszva szögletre mentett. A jobb oldali szöglet után, Radeljic fejese alig kerülte el a kapu jobb oldalát.
32. perc: Molnár szerzett labdát a térfelünk közepén és 18 méterrõl lövéssel próbálkozott. A lapos lövését azonban, Nagy Sándor vetõdve hárította.
41. perc: Bori szabadrúgása után, Radeljic fejelte középre a labdát, ahol a gyirmóti támadók elõl, Tujvel kapus jó ütemben kilépve, fogta meg a labdát.
45. perc: Buktatásért, Hudák Dávid kapott sárga lapot a mezõkövesdi csapatból. Sajnos a buktatás következtében, Simon András szerencsétlenül, a vállára esett és hosszan ápolták. A támadónk azonban a második félidõben már nem tudta folytatni a játékot.
Az elsõ félidõ egy perces hosszabbításában egy szabadrúgást rúghattunk, de Kiss Máté bal oldali pontrúgása elakadt a sorfalban.
Véget ért az elsõ félidõ.
FÉLIDÕ: 0-0
46. perc Mindkét csapat cserélt. Nálunk Simon helyén, Novák Csanád a pályán. A hazai csapatban, pedig Tarmo Kink helyett Bacelic – Grgic folytatja a játékot.
47. perc: Bebeto sárga lapot kapott mert egy mezõkövesdi szabadrúgásnál, közel állt a labdához.
49. perc: Egy bal oldali hazai támadás után, Bacelic – Grgic beadása felperdült a védõkön és középre került. Az ottani kavarodásban nehezen mentettek a védõink.
53. perc: A bal oldalról rúgott szögletet a Mezõkövesd. A rövid saroknál érkezett Strestik, akinek a csúsztatott fejesét, Nagy Sándor a felsõ kapufa segítségével hárította.
54. perc: Egy baloldali szabadrúgást követõen, az ötösnél nagyon gyanúsan takarították el középen, Novákot, de a játékvezetõ nem látott okot, hogy büntetõt ítéljen.
60. perc: Gohér Gergõ 24 méteres, bal oldali szabadrúgása nagyon veszélyesen csapódott le a felsõ léc felett, de végül elkerülte a kapunkat.
61. perc: Cserélt a Gyirmót FC Gyõr. Bebeto ment le a pályáról és Achim érkezett.
64. perc: A hazaiak jobb oldali szöglete után, Bacelic – Grgic is gyanúsan terült el az ötösnél, de a játékvezetõ most is tovább engedte a játékot.

65. perc: Molnár nagyon ígéretes helyzetben vehette volna át a labdát a tizenhatos elõterében, mert az átszállt a belsõ védõink feje felett. A mezõkövesdi labdarúgó azonban nem tudta lekezelni a labdát.

66. perc: Tóth Bence is buktatásért kapott sárga lapos figyelmeztetést.
A hivatalos nézõszám 980 fõ a Magyar kupa mérkõzésen.
70. perc: Nagyobb energiákat mozgat meg most a hazai csapat, többet támadnak és rendre el is jutnak a kapunkhoz.
72. perc: Egy ellentámadás után, Kristian Kolcak 25 méteres lapos lövését védte vetõdve Tujvel kapus.
73.erc: Szegi Vince váltotta, Tamás Krisztiánt, tehát nálunk a harmadik cserére is sor került.
77. perc: Volt egy lendületesebb idõszaka a Mezõkövesdnek, de ezt sikerült átvészelnie a csapatunknak, most ismét kiegyenlített a játék.
80.perc: Percek óta ápolják Tujvel kapust, aki egy kirúgásnál sérült meg. Várható tehát, hogy hosszabbítás lesz a mérkõzés végén.
84. perc: Cserélt a hazai csapat, Tóth Bence ment le és Orosz Márk érkezett.
86. per: Tujvel nem tudja folytatni a játékot, Dombó Dávid érkezik a mezõkövesdi kapuba.
88.perc: Szegi fejelt vissza egy labdát, amit Novák vett birtokba a hazai kapu elõtt. A lövõhelyzetben érkezõ Vass Patriknak passzolt, de a középpályás fölé lõtt.
90. perc: 5 perc hosszabbítás következik.
95. perc: 0 – 0 a végeredmény
VÉGEREDMÉNY:0 – 0
ÖSSZEGZÉS:
Gólt nem hozott az elsõ játékrész és, ahogy mondani szokták a színvonal is idény eleji volt. A több kezdeményezést azonban egyértelmûen a mi csapatunktól láttunk. A labdát is többet birtokolta a csapatunk és az ellenfél kapujához is többször jutottunk el, mint a hazai csapat.
A folytatásban aktívabb lett a hazai csapat és megpróbált elõnyt kiharcolni a visszavágó elõtt. Ekkor ki is tudtak alakítani néhány helyzetet és némi fölényben játszottak. A mi csapatunknak azonban jól sikerült átszervezni a csapatot és így a hajrában ismét teljesen nyílt volt a találkozó.
A hazai visszavágó elõtt, a gól nélküli döntetlen inkább a számunkra elfogadható eredmény. De ennél talán most fontosabb, hogy a játék összképe alapján, két teljesen egyenrangú csapatot láttunk a pályán.
Urbányi István: Fontos volt a számunkra, hogy le tudtuk játszani ezt a kupamérkõzést. Hozzánk nagyon sok új labdarúgó érkezett és ezért hasznos volt egy tétmérkõzés, még a bajnoki rajt elõtt. Annak örültem, hogy nem kaptunk gólt, mert ez a számunkra a bajnokság során is nagyon fontos tényezõ lesz. A gólképtelenségünk azonban visszatérõ problémánk és ezen a mai találkozón sem tudtunk változtatni. Semmi sem dõlt még el a továbbjutást illetõen, csak annyi történt, hogy nem tudott elõnyt szerezni az odavágón a Mezõkövesd. A visszavágón, megpróbálunk továbblépni a kupában, mert a számunkra minden siker, az önbizalmunk növelését jelenti.