Keglovich Medyei Kupa döntő

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion

Ásványráró KSE – Mezőörs KSE 1-4 (0-1)

Ásványráró: Babos T. – Zalka (Szabó R. 68), Kovacsics G., Balogh K. (Bognár Á. 83), Béli-Jáger – Wéninger (Hegyi P., 74), Kovacsics I., Szabó Sz., Ács – Zelenskyi, Szombathelyi (Béres 90.)

Vezetőedző: Virág Attila

Mezőörs: Mantler – Németh F. (Járóka B. 89), Horváth R., Vadász V., Rigó A. – Simon M. (Roll 80) – Proceller K. (Maruzs 61), Szántó (Puzsoma 84), Végh T. – Bohner, Kreicz Sz. (Szabó A. 78)

Vezetőedző: Szakeres Krisztián

Gólszerző: Wéninger ill: Bohner, Végh T., Kreicz sz., Maruzs

Vasárnap a kora délutáni órákban az Alcufer Stadionra fókuszált Győr-Moson-Sopron vármegye amatőr futballtársadalma, ugyanis a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján játszották a 15. éve kiírt Keglovich Megyei Kupa döntőjét, amelyben – a sorozat történetében először – két megye II-es együttes, az Ásványráró KSE és a Mezőörs KSE labdarúgói feszültek egymásnak. Hat fordulót követően jutottak el a fináléig a csapatok, amelyben a Mezőörs előtt adódott az első igazán kecsegtető lehetőség, de Kreicz Szilárd lövésénél a kimozduló Babos Tamás bravúrral védett, míg a másik oldalon Szombathelyi László bal oldali beadása után a hosszúsaroknál bevetődő Szabó Szilárd cm-ekkel maradt le a labdáról. Szűk félórai játék után az egyik kapunál Kreicz Szilárd fejelt nagy helyzetben kapu fölé, míg az ellentámadásnál Béli-Jáger Bence lövésénél Mantler Soma hárított nagy bravúrral. A játékrész záró perceiben Bohner Roland kapott jó labdát a jobb összekötő helyénél, majd 14 méterről mesterien emelt a hosszúsarokba (0-1).

A második játékrészben szintén a Mezőörsiek támadói alakítottak ki több helyzetet, de Babos Tamás védéseivel meccsben tartotta csapatát. Ez bő egyórai játék után nyert értelmet az egyenlítő gól formájában, amikor egy mintaszerű bal oldali támadás végén Wéninger Bence helyezett közelről a kapuba (1-1. Az ásványráróiak öröme nem tartott sokáig, ugyanis egy bal oldali szöglet után Végh Tibor fejelt középről a léc alá, amivel ismét előnyhöz juttatta csapatát (1-2). Mi több, újabb néhány perc elteltével az előző gólszerző most remek asszisztal hozta helyzetbe a jobb oldalról a hosszú saroknál érkező Kreicz Szilárdot, aki egy cselt követően 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt(1-3). A hosszabbítás perceire is maradt még puskapor a Mezőörsiek fegyvertárában, ugyanis egy remek kiugratás után Maruzs Róbert a védőket és a kapust is kicselezve lőtt pimasz gólt, amivel minden ásványi reményt szertefoszlatott (1-4).

A Keglovich Megyei Kupa összdíjazása egy millió forint volt, melyből az elődöntősök 100-100 ezer forinttal részesültek, a döntő vesztese 300 ezer, míg a végső győztes a vándor serlegen, az érmeken és a dicsőségen felül 500 ezer forinttal gazdagodott.