Megtisztelő felkérésnek teszünk eleget, amikor klubunk tulajdonosainak és vezetőinek döntése értelmében mi is csatlakozunk a “Maci Kórház – Menjünk együtt haza!” szlogent viselő jótékonysági plüssmackó gyűjtő akcióhoz, amely az ötletgazda Ladocsi Norbert szerint azért indult, hogy a kórházakban a nehéz napokat és a kezeléseket könnyebben viselhessék a gyermekosztályok kis betegei, akik aztán később a kedvenceket haza is vihetik.
Az eredeti ötlet 1995-re datálódik, amikor a főszervező barátaival a LEO Klub tagjaként 130 macit gyűjtött a győri mentőautók számára, a kampány azonban 2016-ban már országossá nőtte ki magát a maga 55000-es felajánlásával. Tavaly a mackógyűjtést a Lurkó Alapítvánnyal együtt indították újra, több mint ötezer plüsst vihettek magukkal a kis betegek felgyógyulásuk emlékére is. Mostanra azonban a megye mindhárom kórházában elfogytak a pici kedvencek és minden kicsi figura gazdára talált és barátra lelt, így idén újra elindul ez a nemes kezdeményezés, immár klubunk a Gyirmót FC Győr – reményeink szerint is hathatós – közreműködésével. A szervezők mellett mi is bízunk benne, hogy a civilek mellett a szülők, a sportolók és maguk a fiatal gyerekek is minél többen magukénak érzik majd e kezdeményezést. Mindemellett örömteli az a tény is, miszerint nemcsak sportegyesületek, hanem óvodák és iskolák is a kampány mellé álltak. Az Alcufer Stadon létesítményén belül is kihelyezésre kerül majd egy gyűjtőláda, valamint a következő fordulóban esedékes Vasas FC elleni vasárnapi rangadó mérkőzésünk kezdését megelőző pillanatokban is fogadjuk a plüssmacik e nemes céllal bíró felajánlását.
Mint a legendás énekesnőnk Halász Judit híres dalában is elhangzik,  “Egy napon mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt, eszébe jutott, hogy tenni kéne valami nagyon fontosat”! Bár most még nem a beköszönt tél és havazás miatt eleveníthetjük fel e rigmust, mégis igazán nagy értékkel bírhat a kis betegek felgyógyulásában egy-egy kedves figura.

A most induló gyűjtés nem titkolt célja, hogy a közelgő karácsonyi ünnepekre feltöltsék a készleteket a gyermekosztályokon. A kampány november 18-án zárul, majd ezt követően december 10-én lesz az ünnepélyes átadás a győri kórházban, a Lurkó Alapítvánnyal közösen.
sortav
sortav