NB I

A FEB tárgyalás megtartása után Éger László (Paks) korábbi 2 mérkõzésre szóló eltiltását 1 mérkõzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

A FEB a DVSC-Teva – FTC mérkõzésen a hazai szurkolók részérõl történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a DVSC írásbeli figyelmeztetésben részesült, az FTC, mint visszaesõ a Biztonsági Szabályzat vendégszurkolók utaztatására vonatkozó szabály megsértéséért, valamint szurkolóinak megbotránkoztató viselkedéséért 100.000 Ft pénzbüntetést kapott.
A biztonsági szabályzat elõírja a kiemelt kockázatú mérkõzéseken a vendégcsapat szurkolóit kötelezõen kísérni kell minimum tíz fõvel. A Ferencvárosi kísérõi közül a jogszabályi elõírásoknak csak négy kísérõ felelt meg.

A FEB az MVM Paks – Budapest Honvéd mérkõzésen a vendég szurkolók részérõl történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Honvéd írásbeli figyelmeztetésben részesült.

A FEB a Gyõri ETO – Videoton FC mérkõzésen a hazai szurkolók részérõl történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Gyõrt, mint visszaesõt kötelezi, hogy a soron következõ 2 hazai NB I-es bajnoki mérkõzésén az elõírt rendezõi létszámot 20-20 fõvel felemelje és ezen mérkõzéseken 1-1 szövetségi ellenõrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje. A vendég szurkolók részérõl történt megbotránkoztató rigmusok kiabálása miatt a Videotont, mint visszaesõt kötelezi, hogy a soron következõ 2 idegenbeli NB I-es bajnoki mérkõzésén szövetségi ellenõrt fogadjon és eljárási költségeiket viselje.

NB II

Nagy Gábor (Vasas) 1, Preklet Csaba (ZTE) 3, Magasföldi József (Gyirmót) 1, Zsdrál Miroszlav (Gold Sport) 1, Koncz Zsolt (Cegléd) 1, Barna Zsolt (Szigetszentmiklós) 2, Kvekveskiri Irakliy (Szigetszentmiklós) 1, Farkas Viktor (Dunaújváros) 2 soron következõ férfi felnõtt bajnoki mérkõzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Nyíregyháza – Dunaújváros mérkõzésen a hazai szurkolók részérõl történt rasszista megnyilvánulások miatt a Nyíregyházát 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Mihalecz István (Ajka) és Simon Antal (ZTE) vezetõedzõk írásbeli megrovásban részesültek.

A FEB a regisztrációs kártya használatára vonatkozó elõírás megsértéséért a Gold Sport Kft-t írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

NB III

Kovács Zsolt (Diósd) 2, Budafai Gergõ (Maglód) 1, Ughy Márk (Dunaharaszti) 1, Dombai Dávid (Soroksár) 2, Tempfli Imre (Cigánd) 1 soron következõ férfi felnõtt bajnoki mérkõzésre szóló eltiltást kapott.

A Komló – Szeged 2011 mérkõzésen rendezési hiányosságok és a hazai szurkolók részérõl történt pirotechnikai eszközök használata miatt a FEB a Komlót kötelezi, hogy a soron következõ hazai NB III-as bajnoki mérkõzésén az elõírt rendezõi létszámot 10 fõvel felemelje és ezen mérkõzésen szövetségi ellenõrt fogadjon és eljárási költségeit viselje.

A FEB a regisztrációs kártya használatára vonatkozó elõírás megsértéséért a Mosonmagyaróvárt, a Nyírbátort, a Szeged 2011 Kft-t, a Csákvárt, a Dunaharasztit, az Andráshidát és a Felsõtárkányt írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Nõi nagypályás bajnokságok és kupák

Nikandish Katalin (Metis) 1, Szabó Kitti (PVSK) 1, Papp Petra (Dorog) 1 soron következõ MK mérkõzésre szóló eltiltást kapott.

Nõi és férfi futsal bajnokságok és kupák

Tombácz Róbert (Újszeged) 2 soron következõ férfi felnõtt futsal bajnoki mérkõzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések Haladás 30, Gyõr 36, Dorog 10, Újbuda 12, Dunaharaszti 12, Soroksár 12, Balmazújváros 15, Cegléd 17,5 ezer Ft.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekbõl befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás – szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt – segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsõsorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerõse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.