Az MLSZ vezetõsége összesen 28 versenykiírást fogadott el a 2011/12-es idényre vonatkozóan. A profi bajnokságok közül az NB I következõ szezonja július 15-én, pénteken kezdõdik, és attól függõen, hogy az A-válogatott kijut-e az Európa-bajnokságra, május 13-án, vagy 27-én ér véget. Õsszel 18 fordulót, a tavaszi idényben 12 fordulót játszanak le a csapatok, az õszi idény utolsó játéknapja december 4-én lesz. Fontos változás az is, hogy míg idén a “sorsdöntõ helyekrõl” (nemzetközi kupaindulás, kiesés) pontegyenlõség esetén osztályozó mérkõzések döntenek, ezt a következõ bajnokság versenykiírásából kiiktatta az elnökség. Az NB II õszi idénye augusztus 20-tól november 27-ig, a tavaszi február 25-tõl június 3-ig tart, a téli szünet elõtt és után is 15-15 fordulót rendeznek meg.
 
A 2011-es Szuperkupa-mérkõzésre július 9-én, szombaton 18 órakor kerül sor egy késõbb kijelölendõ helyszínen. Ezen a találkozón a magyar bajnok és a Magyar Kupa gyõztese mérkõzik meg, ha mindkét sorozatban ugyanaz az együttes szerzi meg az elsõ helyet, akkor a bajnokság elsõ és második helyezettje találkozik egymással.
 
A Ligakupában változik a versenykiírás, a résztvevõk létszáma négy NB II-es klub beszállásával 20 csapatra nõ, a nemzetközi porondon érdekelt együtteseket már nem emelik ki, meccseket pedig az A-válogatott mérkõzéseinek idõszakában rendezik meg. Szintén újdonság, hogy a sorozatban csak olyan labdarúgók szerepelhetnek próbajátékosként, akiknek játékengedélye Magyarországon van.
 
Az MLSZ elnökségének tagjai elfogadták a szövetség közhasznúsági jelentését, a testület éves szakmai beszámolóját, a számvitellel kapcsolatos egyszerûsített éves beszámolót, valamint a biztonsági szabályzatot is.
 
A grémium úgy döntött, hogy a 2010/2011 évi bajnokságtól kezdõdõen a fegyelmi eljárásokból a bajnoki év során beszedett pénzbüntetéseknek a Fair Play-díjra kifizetendõ összegen felüli részét átutalja a Fõvárosi Bíróság által már bejegyzett Focisegély Alapítvány részére, amely a pénzt szociális, vagy egészségügyi okokból segítségre szoruló egykori és jelenlegi labdarúgók támogatására használja fel.
 
Az elnökség a februári Észtország – Bulgária barátságos mérkõzésen jogosulatlanul közremûködõ három magyar játékvezetõ ügyét is napirendre tûzte. A testület tagjai úgy vélték, hogy ezen a területen is szükséges egy átfogó szabályozás megalkotása a területi igazgatóságok közremûködésével. A konkrét ügyet a FIFA, valamint a Nemzeti Nyomozóiroda vizsgálja, az elnökség megvárja a vizsgálat végét, és ha úgy látja, hogy a történtek további intézkedéseket igényelnek, megteszi a szükséges lépéseket.
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség május 17-én közgyûlést tart, ennek napirendjén szerepel az Alapszabály néhány pontban történõ módosítása is, az elnökség ma jóváhagyta a módosító javaslatokat. A testület a nõi bizottság elnökévé 2011. május 1-jei hatállyal, öt év idõtartamra Bozóky Imrét nevezte ki, a bizottság tagjai Déri Diana, Petrika Ibolya, valamint Makrai Balázs lesznek.

(mlsz.hu)