MTK BUDAPEST – GYIRMÓT FC GYÕR  2 – 1  (0 – 0)
Magyar Kupa 8. forduló
2017. november 29. szerda, 20.00 óra, Budapest, Új Hidekúti Nándor Stadion
987 nézõ
JÁTÉKVEZETÕK:  Erdõs József (Király Krisztián – Szécsényi István)
ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
MTK  BUDAPEST: Szentpéteri – Bori, Gengeliczki, Talabér, Forgács – Szerencsi (Vass P. 60. perc), Katona M. (Gera D. 64. perc), Borbély (Schäfer 20. perc), Jakab – Hrepka, Korozmán

Vezetõedzõ: Feczkó Tamás
GYIRMÓT FC GYÕR: Rusák – Achim, Lengyel, Lázár, Széles I. – Kiss M., Nagy P. – Stieber A., Paku, Czár – Vörösbaranyi (Varga P. 60. perc)
VEZETÕEDZÕ: Hannich Péter
GÓLSZERZÕK: Gera Dániel 67. perc, Schäfer András 93. perc / Varga Péter 61. perc
SÁRGA LAPOK: Korozmán Kevin 47. perc / Széles Imre Antal 55. perc, Varga Péter 66. perc
PIROS LAPOK: 
TUDÓSÍTÁS:
1. perc: Elég komoly hóesésben kezdõdött el a Magyar Kupa mérkõzés. A hazai csapat tiszta fehér szerelésben, a Gyirmót FC Gyõr pedig, az elegáns mélykék mezben, nadrágban és sportszárban lépett pályára. 
10. perc: A sok fiatal labdarúgóval kezdõ fõvárosi csapat irányít és ezért jobbára a mi térfelünkön zajlik a játék. Említésre méltó esemény azonban nem történt, leszámítva azt, hogy bizony havazik.
15. perc: Borbély Bálintot ápolták néhány percig és ezért állt a játék, amelyben annyi a változás, hogy többször eljutottunk már az MTK kapujáig. Egy esetben a berobbanó Vörösbaranyi Armand elõl, Szentpéteri kapus, egy bátor öklözéssel mentett. 
20. perc: Kényszerû csere a hazai csapatban, a megsérült Borbély Bálint em tudja folytatni a játékot, a helyére így Schäfer András érkezett.
25. perc: Az MTK Budapest és a Gyirmót FC Gyõr, olyan húsz fõs szurkolótábora, minden elismerést megérdemel. Rendületlenül buzdítják a csapatukat és dacolnak, a nem csituló hóeséssel.  
30. perc: Többet próbálkozik az MTK Budapest, de ez egyelõre még egyetlen helyzetet sem eredményezett. Mi a megszerzett labdák után, megpróbálunk felfejlõdni, de helyzetet még ez az elképzelés sem eredményezett. 
40. perc: Semmi változás…….mezõnyjáték és hóesés.
45. perc: Az elsõ játékrész, kettõ perc hosszabbítás után ért véget.
46. perc: Cserék nélkül folytatódott a mérkõzés, a szünet után
47. perc: Korozmán Kevin kapott sárga lapos figyelmeztetést. 
55. perc: A játék képe a második játékrészben sem sokat változott, de azért érezhetõ, hogy döntésre akarják vinni a dolgot a csapatok. 
55. perc: Széles Imre Antal is sárga lapos figyelmeztetést kapott. 
60. perc: Csere mindkét oldalon, Szerencsi helyére Vass Patrik érkezik, Nálunk pedig Vörösbaranyi helyén, Varga Péter a folytatásban. 
61. perc: Varga Péter az elsõ labdaérintésébõl szerzett gólt. Egy bal oldali beadás után, az MTK Budapest védõi röviden szabadítottak fel. Így a labda a középen érkezõ, Varga Péter elé került, aki 14 méterrõl, úgy bombázott a kapu jobb felsõ sarkába, hogy az a felsõ kapufát is érintette 0 – 1  
64. perc: Kihasználta a harmadik csere lehetõségét a hazai csapat. Katona Máté ment le és Gera Dániel érkezett a helyére.
66. perc: Varga Péter kapott sárga lapot. 
67. perc: A most beállt, Gera Dániel is gólt szerzett. Jakab bal oldali szögletét, Gengeleczki fejelte kapura és ezt a fejest, Rusák még ki tudta ütni a kapufa segítségével. A rövid saroknál berobbanó Gera Dávid viszont, közelrõl a kapunk jobb alsó sarkába kotorta a labdát 1- 1. 
75. perc: Most mindkét kapu elõtt vannak helyzetek és több lövéssel is próbálkoztak a csapatok.
80. perc: Nyíltan és lendületesen játszik most mindkét csapat, és ezért hullámzó a játék.
82. perc: Paku egészen a hazai csapat öt és feleséig cselezte be magát, de pont a lövés pillanatában csúszott meg. Ez pedig komoly lehetõség volt, a legkomolyabb az elmúlt percekben. 
86. perc: Az MTK a széleken próbálkozik és több szögletet is rúgott, ezek után pedig van munkája a védelmünknek.
89. perc: A kilépõ Stieber András került helyzetbe, de már nem volt ereje, pontos lövéssel befejezni az akciót. 
93. perc: Három perc volt a ráadás és ezt kihasználta az MTK Budapest. Jakab jobb oldali beadása után, Hrepka közeli fejesét, még óriási bravúrral kiütötte Rusák Edvárd. A középre kipattanó labdára viszont, Schäfer András érkezett a legjobb ütemben és 10 méterrõl, laposan, pont a menteni akaró Varga Péter lábai között,  a kapunk bal oldalba lõtt 2 – 1.
93. perc: Néhány másodperecet játszottak még a csapatok, majd a játékvezetõ lefújta a találkozót. 
 
FÉLIDÕ: 0 – 0
VÉGEREDMÉNY: 2 – 1  (0 – 0)