Igazán közönségszórakoztató programsorozat várja a kilátogatókat május 1-jén vasárnap a gyirmótiARANYHAL Szabadidőközpont területén, ugyanis az elmúlt évek koronavírus sújtotta időszaka után ismét a korábbi nagy sikerű, immár jubileumi 10. halászléfőző versennyel veszi kezdetét az egyéb látványos, többek között zenés-táncos programokkal színesített jó hangulatú rendezvény. Ez egyébként magában foglalja 11 órától NBIII-ascsapatunk Kelen SC elleni bajnoki mérkőzését is, valamint a Somlói Borlovagok délutáni ünnepélyes fellépését egyaránt. A futball szerelmesei nem maradnak le első osztályú kedvenceik fellépéséről sem, hiszen ezeken felül a helyszínen felállított óriás kivetítőn nézhetik a fővárosban 17 órakor kezdődő Újpest FC – Gyirmót FC Győr találkozót.

Visszapillantva az elmúlt fordulóra, nem túlzás kijelenteni, hogy csapatunk óriási lehetőséget szalasztott el, amikor a kiesés ellen vívott harcban a bajnoki tabellán közvetlenül előttünk álló Budapest Honvéd elleni mérkőzésen nem sikerült begyűjteni a bajnoki pontokat. Mondjuk ezt így utólag annak tudatában, hogy láthattuk, mind játékban, mind pedig helyzetkialakításban fővárosi ellenfelünk fölé tudtunk nőni, mi több a statisztikai lap ellenfelünk 9gólszerzési kísérletével szemben csapatunk neve mellett 15 lehetőség szerepelt, viszont sajnos ezek közül a kaput eltaláló próbálkozások aránya 4-3 javunkra. Ahogyan azonban az elemző szakemberek is szokták mondani, a végelszámolásnál ebből az adathalmazból csak egy számít, a legfelső sorban található gólok száma, amiért természetesen a pontokat írják az együttesek neve mögé, ez viszont 1-1 volt, így sajnos nem tudtunk közelebb kerülni riválisunkhoz, maradt a 6 pont különbség. Az elszántsággal, akarattal és lelkesedéssel nem volt probléma, sőt voltak a találkozónak olyan periódusai, amikor jobban is futballoztak játékosaink a piros-feketéknél, de a kialakított helyzetek – egy kivételével – rendre kimaradtak. Mindenképpen bízni kell önmagunkban és abban, hogy ez a sorozat is megszakad egyszer, hiszen immár kilenc találkozó óta nem sikerült győztesen elhagyni a játékteret, s ezen belül hazai környezetben immár ez volt az 5. nyeretlen meccsünk. Fájó pontvesztés volt, „értéktelen” pontszerzéssel, de a döntetlen ellenére a látottakra igenis lehet építeni, bizakodni egy sikeresebb bajnoki hajrában. Nagyon fontos, hogy amíg van esély kiharcolni a bennmaradást, addig nem veszhet el az ebbe vetett hit senkiben, vezetőben, játékosban, szurkolóban egyaránt, hiszen csapatunk játékosai a közelmúltban többször is bizonyították már, hogy a papírforma szerint esélyesebbnek ígérkező ellenfelekkel is fel tudják venni a versenyt.

Igazi sportemberként azonban csapatunk tagjai sem adhatják fel a reményt, hiszen a futballban bármi előfordulhat, így tovább kell harcolni, hogy életben tartsuk a reményt a bennmaradásra. Ehhez azonban az igazán értékmérő hátralévő fordulókban nem elég nyerni, ellenfeleinknek is pontot-pontokat kell vesztenie, hogy felzárkózhassunk. Ebben az öldöklő záró sorozatban először Újpestre utazunk, majd fogadjuk a Paksot, ezután a ZTE-hez látogatunk, majd a végső fordulóban a már bajnok Ferencváros látogat a Marcal partra.

Most hétvégén tehát „nagy munka” vár a fiúkra a munka ünnepén vasárnap, hiszen a felzárkózó lila-fehérekhez látogatunk a Szusza Ferenc Stadionba. Ellenfelünk ellentétes utat járt be a közelmúltban, mint mi, hiszen az utóbbi tíz bajnoki találkozójából nyolcat sikerült megnyernie Milos Kruscsics tanítványainak, míg ezek mellett kettő vereséget szenvedtek.Mi ezzel szemben kitűnően kezdtük a tavaszi pontvadászatot, amit azonban egy gyengébb sorozat követett, de reményeink szerint ez is megszakad egyszer, miért ne a mostani fordulóban. Azért is lehetünk bizakodóak e tekintetben, hiszen az eddigi fordulókban kétszer találkoztunk leendő ellenfelünkkel, a 8. fordulóban Varga Barnabás (2) és Szegi Vince góljaival a fővárosban 3-1-re, majd a 19.-ben ismét Varga Barnabás találatával 1-0-ra sikerült nyernünk hazai környezetben.

A fővárosiak a tabella első felének végén a 6. helyen állnak, az eddigi 29 fordulón belül 11 győzelem, 6 döntetlen és 12 vereség, valamint 43-41-es gólkülönbség és az ezek által gyűjtött 39 pont áll a nevük mellett, míg mi 6-9-14-es mérkőzés és 27-42-es gól mutatóval, 27 ponttal a 11 helyről várjuk a szebb folytatást.

Továbbra is említhetjük, hogy örök bölcsesség, mi szerint „pontokból áll össze a vonal”, az a bizonyos vonal, amely fölött szeretnénk végezni, így kijelenthető, hogy igazán fontos találkozóra utazunk a 20-szoros Magyar Bajnok, 11-szeres kupagyőztes, 3-szoros Szuperkupa-győztes Újpest otthonába.

A hatályos kormányrendelet értelmében, a korábbi ez irányú intézkedések érvényüket vesztették, így a maszkviseléshez és védettségi igazolványhoz kötött és kapcsolódó szabályok feloldásra kerültek, a sportesemények ezek nélkül is szabadon látogathatóak.  

A jegyinformációkkal kapcsolatos tudnivalókat ide kattintva olvashatják!

A 30. forduló záró napjának kora esti mérkőzése az Újpest FC. – Gyirmót FC Győr találkozó vasárnap 17.00.-kor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik