Gyirmóton nincsenek sztárok, van viszont egy egységes, egymásért küzdő közösség – tudtuk meg Nagy Patrik csapatkapitánytól. A gyirmótiak a saját erősségeikre alapozva küzdenek a bennmaradásért az NBI-ben, a MOL Magyar Kupában pedig a szerencse is társuknak szegődött, hiszen a legjobb nyolcba juthatnak úgy, hogy csak másodosztályú csapatokkal kell megküzdeniük. 

A Gyirmót egyike azon kevés nyolcaddöntős csapatnak, amelyek még nem kaptak gólt az idei kupakiírásban. A győri kerület csapata márpedig bravúrokban utazik, most például úgy NBI-es, hogy tavaly a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő Vasast előzte meg a rendkívül erős Merkantil Bank Ligában.

“Minden mérkőzést úgy kezdünk, hogy le akarjuk győzni az ellenfelet” – mondta a molkupa.hu-nak Nagy Patrik, a Gyirmót csapatkapitánya. “Sokan nem tekintenek ránk igazi esélyesként, pedig Csertői Aurél személyében kiváló edzőnk van, és jó csapatunk volt már tavaly is. Úgy látszik, nekünk sokszorosan kell bizonyítanunk, hogy mindenki elhiggye: tényleg jók vagyunk.”

A kupában eddig adott a gép

A Gyirmót a harmadik fordulóban az Ajkát ejtette ki, és a negyedikben is másodosztályú csapattal találkozott, ám ez a feladat már más dimenziókat jelentett, a Haladás ugyanis nemcsak vezette az NBII-t, de hallatlanul kemény védekezése miatt szinte lehetetlen volt gólt lőni a szombathelyieknek. A Gyirmótnak sem sikerült, a továbbjutás mégis összejött.

“Pont olyan volt a mérkőzés, mint amire számítottunk. Nagyon kevés helyzet volt, és csak a második félidőben tudtuk úgy átvenni a mérkőzés irányítását, hogy helyzeteket tudjunk kialakítani. Be kell vallanom, elég meddő volt a mezőnyfölényünk, a nyomás ott volt, de nem volt igazságtalan eredmény a döntetlen. A büntetőpárbaj aztán egy igazi thriller lett, hiszen úgy jutottunk tovább, hogy két játékosunk is elhibázta a saját 11-esét” – idézte fel a rendkívül izgalmas büntetőpárbajt Nagy, aki a második párban a saját 11-esét gólra váltotta.

A Haladás ellen megnyert büntetőpárbaj utáni pillanatok

“Mivel egy alacsonyabb osztályú csapatot ejtettünk ki, nem beszélhetünk bravúrról, de az biztos, hogy az ilyen meccseken megmutatja magát a Gyirmót igazi ereje. Nálunk nincsenek sztárok, és nem is olyan nagy a keretünk, hogy igazán fel lehessen forgatni a csapatot egy kupameccs kedvéért. A mi erősségünk a csapategység, és hogy mindenki a közösségért harcol, nem a saját egyéni érdekeiért. Annak, hogy nincsenek sztárjátékosaink, van nagyon is hasznos hozadéka: a Gyirmótban senki nem a másikra vár, hogy megoldja helyette a problémát” – szögezte le a cséká.

“Ahogy sztárok sincsenek, úgy első és második sorunk sincs. Természetesen akadnak, akik kevesebbet játszanak, de nálunk az egész keret tisztában van a saját szerepével, és mindenki igyekszik a neki jutó játékpercekben a lehető leghasznosabban játszani. Ez a sikereink egyik titka.”

Bennmaradás vagy kupabravúr?

A gyirmótiak két fronton küzdenek, és Nagy Patrik nem tagadja, hogy a bajnokságra nagyobb erőforrásokat fordít a csapat, mint a MOL Magyar Kupára. Sőt, az obligát kérdésre is habozás nélkül válaszolt:

“A bennmaradás és a kupadöntő közül egyértelműen előbbit mondom, még annak ellenére is, hogy a Magyar Kupából egyenes út vezet a nemzetközi kupákba. Nekünk egyszerűen többet ér, hogy egy teljes szezonon át az első osztályban szerepelhetünk, és ez még úgy is igaz, hogy a klub történetének legnagyobb sikere lenne, ha sikerülne a kupadöntőbe jutnunk.”

“Egyébként sem engedhetjük meg, hogy túl messzire nézzünk, hiszen a következő körben is nehéz feladat vár ránk” – mondta Nagy. A nyolcaddöntőben már valóban nincs könnyű ellenfél, de azt meg kell jegyeznünk, hogy a gyirmótiak szerencséje kitartott az ötödik forduló sorsolásán is, hiszen a következő ellenfél is másodosztályú csapat lesz. A Gyirmót szépen végigzongorázza a Merkantil Bank Ligát, hiszen a harmadik fordulóban a középcsapat Ajkát, a negyedikben az élcsapat Haladást ejtette ki, az ötödikben pedig a kiesés elől menekülő Békéscsabát kapták.ű

Tavaly pont a Békéscsaba ellen ünnepelhetett feljutást a Gyirmót

“Mi is az NBII-ből jöttünk, pontosan tudjuk, milyen erős csapat a Békéscsaba, kivált hazai pályán. A feljutásunkat hozó szezonban óriási csatában, csak a lefújás előtt nem sokkal szerzett góllal tudtunk nyerni Békéscsabán. A kellő tisztelettel közelítünk a kupameccshez, eszünkben sincs lebecsülni senkit, és nemcsak azért, mert ez egyébként sem jellemző ránk, hanem azért is, mert tudjuk, hogy mindent bele kell adnunk a továbbjutáshoz.”

“A tavalyi feljutás akkora bravúr volt a részünkről, mint az idei bennmaradás lenne. Ha ehhez még egy tisztességes kupamenetelést is hozzá tudunk tenni, szerintem senkinek nem lenne egy rossz szava sem a Gyirmótra” – tette hozzá mosolyogva a csapatkapitány. 

https://molkupa.hu/cikkek/a-csapategyseg-es-a-szerencse-repiti-a-gyirmotot