A bajnokság eddigi fordulóiban többször is bebizonyosodott, hogy a korábban papírformának vélt eredményt néha nehéz pontokra váltani, szerencsére az elmúlt játéknapon a DOROGI FC ellen, a büntetők mérkőzésén az erőviszonyoknak megfelelően alakult a találkozó, valamint a végeredmény egyaránt. Már negyedóra elteltével sikerült megszereznünk az előnyt, amit azonban egy vitatható büntetőnek köszönhetően eltüntetett ellenfelünk. Szünet után aztán egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, amit Lencse László és Varga Barnabás góljai nyomatékosítottak, így ekkor már nem volt kérdés a bajnoki pontok sorsa.

Pihenésre, regenerációra kevés időnk marad, hiszen kedden ismét hosszú útra indul csapatunk, ugyanis a korábban többéves élvonalbeli tagsággal bíró Nyíregyháza Spartacus FC vendégei leszünk a szerdai 35. fordulóban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ellenfelünk otthonából sikeresen távozni szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen az eddigi fordulókban 14 győzelem mellett 9-szer játszottak döntetlent, s ezek mellett 11-szer szenvedtek vereséget, s az így gyűjtött 51 ponttal a középmezőny elején, a hetedik helyen tanyáznak. Lenne egyébként törleszteni valónk is piros-kék ellenfelünkkel szemben, ugyanis a november 8-i hazai mérkőzésünk igazán emlékezetesen alakult, amikor a zord időjárási viszonyok mellett vívott találkozón az ALCUFER Stadionra ereszkedő ködhöz és az ezt követő játékmegszakításhoz „jobban alkalmazkodva” Hornyák Marcell szemfüles találatával szerencsésen szerezték meg a győzelmet. Ismerős arcként ismét a hazaiaknál szerepel Paku Roland, aki korábban négy évig viselte csapatunk kék-sárga mezét.

A mi pozíciónk nem változott, 66 ponttal a tarsolyunkban továbbra is dobogósként várjuk a folytatást. A bajnoki fordulók csökkenésével fordítottan arányosan nő a feszültség a hajrához közeledve, így nekünk sem szabadna pontokat hagynunk a nyírségi városban, hogy céljainkat az előttünk álló időszakra életben tarthassuk és igazán emlékezetessé tehessük szép tavaszunkat.

A napjainkban érvényben lévő kormányrendelet értelmében még zárt kapuk előtt kerülnek lebonyolításra a hétközi bajnoki mérkőzések, így várhatóan szerdai vendégszereplésünk is egyaránt. Nem maradnak le azonban a mérkőzésről, hiszen az eddigiekhez hasonlóan a 18 órakor kezdődő NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC – GYIRMÓT FC GYŐR találkozó jeleneteit állandó szöveges tudósításunkon és online stream-en keresztül is követhetik.