A múlt heti háromgólos sikere után ismét gólfesztivált rendezett a Nyíregyháza, amely az újonc Dunaújváros PASE-t küldte haza egy négyessel. A 15. percben Kákonyi Dániel révén indult meg a nyíregyházi gólgyártás, Farkas Viktor kiállítása pedig tovább növelte a hazaiak gyõzelmi esélyeit. Az emberelõny tudatában azonban a második játékrészben visszafogott játékkal rukkolt ki Lucsánszky Tamás együttese, de mivel a vendégek hibáit kihasználta, végül fölényes gyõzelem lett a vége.

Fordulatos mérkõzést játszott egymással a Balmazújváros és a Kisvárda. Bár a találkozó elején az újonc várdaiak szereztek vezetést, a hazaiak a második félidõben fordítani tudtak. A vendégek azonban újabb gólokat szereztek, és a 90. percig gyõzelemre álltak – Forgács András 91. percben szerzett találata azt jelentette, hogy a Balmaz hazai pályán egy pontot megmentett. A döntetlen egyik csapat számára sem igazán jó eredmény.

A forduló rangadóján Bogáti Péter hajrábeli találatával a Siófok gyõzni tudott Gyirmóton, ezzel két mérkõzés után százszázalékos mérleggel büszkélkedhet. Az elsõ félidõt a Gyirmót uralta, de gólt nem tudott szerezni. A második félidõben fokozatosan vette át a játék irányítását a Siófok, de nagyobb lehetõségei ekkor is a Gyirmótnak ekkor voltak a gólszerzésre – egy alkalommal csak a szerencse mentette meg a vendégeket. Aztán a hajrában egy jó beadás után Bogáti remek fejes révén megszerezte a gyõztes gólt a Siófoknak, ami értékes három pontot jelentett. Mindvégig kimagasló teljesítményt nyújtott a vendégek kapusa, Tajti Norbert, aki az elsõ játékrészben és a fordulás után is óriási bravúrokat mutatott be.

Második mérkõzésén is csak döntetlenre volt képes a ZTE, amely az Ajka elleni meccs elsõ félidejében egyáltalán nem játszott meggyõzõen. A szünet után jóval többet támadtak a zalaiak, de egy kontra után az ajkaiak szereztek vezetést, amelyet a ZTE egy percen belül kiegyenlített. Simon Antal csapata a kezében tartotta a mérkõzést, noha újabb gólt már nem sikerült szereznie. A mérkõzést reklamálás miatt mindkét edzõ a lelátón „végezte”. Érdekesség, hogy jövõ hét szerdán ismét összecsap a két együttes, akkor a Magyar Kupában méri össze erejét.

Repülõrajtot vett elsõ hazai mérkõzésén a Cegléd, Kormos László és Koós Gábor góljával a 16. percre már kétgólos elõnyre tett szert a Kozármisleny ellen. A 33. percben szépítettek a vendégek, majd Miroszlav Zsdrál feleslegesen kiállíttatta magát. A ceglédi emberelõny a 43. percben érett újabb góllá, ekkor Farkas István volt eredményes. A második félidõben felvállalták a kockázatot a mislenyiek, emberhátrányuk ellenére õk irányították a játékot, de már csak a szépítésre futotta erejükbõl.

Elsõ pontját egymás ellen szerezte a Tatabánya és a Szolnok úgy, hogy a valamennyivel többet támadó Tisza-partiak talán jobban megérdemelték volna a gyõzelmet, de összességében igazságos eredmény született.

Sokáig úgy tûnt, hogy a Sopron hazai pályán kettõs emberelõnyben sem lesz képes legyõzni a Szigetszentmiklóst, de a 94. percben érkezett a megmentõ, Nyilasi Bálint, aki egy kavarodás után a kapuba lõtt, ezzel három pontot szerzett új együttesének.

LABDARÚGÓ NB II

2. FORDULÓ (augusztus 24–25.)

ZALAEGERSZEG–FC AJKA 2–2 (1–1)

Zalaegerszeg, 2026 nézõ. Vezette: Farkas Tibor (Szalai Dániel, Péter Tamás)

ZTE: Jahic – Pál D. (Babati, a szünetben), Bogunovics, Kovács G., Hajdú N. – Simonfalvi, Máté P. – Grbic, Kulcsár K. (Preklet, 68.), Vayer (Frizoni, 75.) – D. Pavicsevics

Ajka: Jánosa – Köles, Jagodics M., Pákai, Fodor M. – Hanzl (Lattenstein, 70.), Horváth A. – Skriba (Varga T., 80.), Sipos N., Major N. – Mihalecz P. (Sowunmi, 67.)

Gólszerzõ: D. Pavicsevics (1–0) az 5., Mihalecz P. (1–1) a 15., Skriba (2–1) az 54., Babati (2–2) az 57. percben

Kiállítva: Preklet (reklamálásért) a 92. percben

MESTERMÉRLEG

Simon Antal: – Hazai pályán ha két gólt rúgunk, illene megnyerni a mérkõzést. A második félidõben gyorsan egyenlítettünk, de lélektanilag ezzel sem éltünk. Darko Pavicsevicset lerántották a tizenhatoson belül, ezért reklamáltam, és a játékvezetõ ezért küldött el a kispadról.

Ifj. Mihalecz István: – Az elsõ félidõ jobban tetszett, erre lehet a jövõt alapozni. A második negyvenöt percet értékelve szívesebben lennék amnéziás. A ZTE légi fölényével nem tudtunk mit kezdeni, a hajrában vitattam egy játékvezetõi ítéletet, amit nem vett jó néven a bíró, ezért küldött az öltözõbe.

GYIRMÓT FC GYÕR–SIÓFOK 0–1 (0–0)

Gyõr-Gyirmót, 800 nézõ. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Butkai Zsolt, Iványi István)

Gyirmót: Holczer – Hajba, Graszl K., Balog Z., Farkas M. – Lázár P., Papp K. (Erõs G., 52.) – Cseri T., Magasföldi, Beliczky (Illés Gy., 80.) – Oross (Tóth N., 62.)

Siófok: Tajti N. – Fehér Zs., Tímár, Papp Sz., Novák – Horváth B. (Gárdos, 66.), Peszmeg, Vass M., Papp M. (Mokánszki, 83.) – Vólent, Dajic (Bogáti, 74.)

Gólszerzõ: Bogáti (0–1) a 86. percben

Kiállítva: Magasföldi (második sárga lap után) a 83. percben

MESTERMÉRLEG

Sisa Tibor: – A labdarúgásban vannak törvényszerûségek, amelyek szerint ha nem tudjuk gólra váltani helyzeteinket, hibáinkból az ellenfél elõbb-utóbb be fog találni a kapunkba. A Siófok türelmesen kivárta azt a szabadrúgást, amelyet értékesítve megnyerte a meccset.

Horváth Károly: – Az ilyen gyõzelmek feledtetik velem a múlt idénybeli utolsó forduló keserûségét. Nem akármilyen ellenféllel szemben értékes pontokat szereztünk, igazi csapatként értük el sikerünket. Továbbra sem lehet más a cél, mint az élvonal.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DUNAÚJVÁROS PASE 4–0 (1–0)

Nyíregyháza, 1500 nézõ. Vezette: Fábián Mihály (Márkus Tamás, Galán Roland)

Nyíregyháza: Balogh J. – Szokol, Rubus, Gengeliczki, Törtei – Csordás Sz. (Minczér, 64.), Sándor I. – Kákonyi, Huszák (Pákolicz, 72.), Paku (Szilágyi P., 86.) – Bajzát

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Beleuc, Farkas V., Csehi T. – Szalai T., Galambos – Thiago (Birtalan B., 78.), Böõr, Godslove (Jakab D., 59.) – Urbán (Micskó, 64.)

Gólszerzõ: Kákonyi (1–0) a 15., Gengeliczki (2–0) a 61., Szilágyi P. (3–0) a 90., Bajzát (11-esbõl, 4–0) a 93. percben

Kiállítva: Farkas V. (gólhelyzetben buktatta Bajzátot) a 37. percben

MESTERMÉRLEG

Lucsánszky Tamás: – Megérdemelt vezetésünk után érthetetlen módon visszaálltunk, addig gyorsan és jól futballoztunk. A kiállítást követõen a második félidõben csak az ellenfelünk hibáit tudtuk kihasználni, de ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

Dobos Barna: – Ami az elsõ félidõben történt, az számomra felháborító, nem is tudom, hogy egy FIFA-játékvezetõ miként tud ilyen szinten bíráskodni. A második játékrész elsõ felében nagyon jól játszottunk, de sajnos kevesebben voltunk a pályán, és nem tudtunk ziccereket kialakítani, a Nyíregyháza pedig kontrákból növelte az elõnyét.

BALMAZÚJVÁROS–KISVÁRDA 3–3 (1–1)

Balmazújváros, 700 nézõ. Vezette: Radványi Ádám (Varga, Medovarszki)

Balmazújváros: Szalma – Bokros, Papp F., Forgács, Németh A. – Nagy R., Kónya, Demjén (Szõllõsi F., a szünetben), Virágh (Pintér N., 79.) – Tóth D. (Belényesi, 83.), Urbin

Kisvárda: Petranics – Lakatos I., Hegedûs T., Oláh D., Tóth Gy. – Kornutjak – Miskolczi (Üveges, 72.), Pálvölgyi (Kapacina, 86.), Nagy B., Fodor A. – Pavlov (Myke, 68.)

Gólszerzõ: Lakatos I. (0–1) a 16., Tóth D. (1–1) a 41., Urbin (2–1) a 67., Hegedûs T. (11-esbõl, 2–2) a 70., Pálvölgyi (2–3) a 85., Forgács (3–3) a 90. percben

MESTERMÉRLEG

Híres Gábor: – A gyönge kezdés ellenére a folytatásban magunkra találtunk, biztosan vezettünk, viszont egy nagyon véleményes tizenegyessel feljött az ellenfél. Akaratunknak köszönhetjük, hogy az utolsó pillanatban pontot tudtunk itthon menteni.

Révész Attila: – Változatos mérkõzésen jól szórakozhattak a nézõk. Bosszantó gólt kapni az utolsó pillanatban, mentségként elmondható, hogy a kapusunk azért kapott két potya gólt, mert huszonnégy órás szolgálatból érkezett a mérkõzésre.

CEGLÉDI VSE–KOZÁRMISLENY 3–2 (3–1)

Cegléd, 350 nézõ. Vezette: Nagy Róbert (Kis Zoltán, Szvetnyik Bence)

Cegléd: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Szala – Kenderes, Koncz – Koós (Fehér B., 79.), Rebrik (Medgyesi, 62.), Lipusz – Kormos (Szkunc, 71.)

Kozármisleny: Sólyom – Kiss M. (Tóth A., 82.), Fellai, Vattai, Vég B. (Fenyvesi, a szünetben) – Nagy E., Kovács T. – Nagy M., Cziráki (Vituska, 58.), Zsdrál – Varga B.

Gólszerzõ: Kormos (1–0) a 7., Vég B. (öngól, 2–0) a 16., Nagy M. (2–1) a 32., Farkas I. (3–1) a 43., Varga B. (3–2) az 56. percben

Kiállítva: Zsdrál (második sárga lap után) a 36., Koncz Zs. (második sárga lap után) a 93. percben

MESTERMÉRLEG

Ványi Zsolt: – Az elsõ félidei jó játék után érthetetlenül visszaálltunk, amivel a hajrára nehéz pillanatokat okoztunk magunknak. Annak viszont örülök, hogy gyõzelemmel mutatkoztunk be itthon az egycsoportos NB II-ben.

Szabó Zsolt: – Fegyelmezetlenségünkért nagy árat fizettünk. Szünet után tíz emberrel is nagy fölényben játszottunk, de sajnos az egyenlítés nem sikerült. Kár érte.

TATABÁNYA FC–SZOLNOKI MÁV 1–1 (1–1)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 400 nézõ. Vezette: Veizer Roland (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)

Tatabánya: Farkasdi – Almási, Szamosszegi, Bozsik J., Radnai – Ludánszki I., Kovács I., Bakos (Kis Sz., 58.) – Ferkó Cs. (Gyürki, 80.), Móri, Weitner (Szabó B., 64.)

Szolnok: Pokorni – Vári, Grúz, Antal G., Fritz – Sipeki, Mile – Bohner (Szepessy R., 70.), Nagy I., Zvara (Kállai, 53.) – B. Tóth (Máté J., 53.)

Gólszerzõ: Ferkó Cs. (1–0) a 39., Nagy I. (1–1) a 45. percben

MESTERMÉRLEG

P. Nagy László: – Az elsõ félidõben jól játszottunk, a második félidei futballunkat viszont nem értem. Amit az öltözõben megbeszéltünk, abból semmi sem valósult meg, ezért alig vártam, hogy véget érjen a mérkõzés. Csak azért vagyok elégedett az egy ponttal, mert az elsõ félidõben jók voltunk.

Kis Károly: – Mi viszont az elsõ félidõben nagyon gyengén játszottunk, és csak a második félidõre javult fel a játékunk. Olyannyira, hogy szinte végig beszorítottuk a hazaiakat, mégis csak döntetlenre futotta.

SVSE-GYSEV–SZTK-ERIMA 1–0 (0–0)

Sopron, 1500 nézõ. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Kóbor Péter)

SVSE: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Czár – Sifter – Deme (Nyilasi B., 68.), Varga G. – Gaál B., Szabó Zs. (Bali, 52.), Szabó L. (Erdélyi, 81.)

SZTK: Horváth L. – Csikortás, Kornis, I. Jakovljevics, Ducic – Nagy J., Barna, Kvekveskiri, Kollega (Puskás G., 88.) – Takács T. (Sz. Jakovljevics, 58.), Bonifert (Soskic, 77.)

Gólszerzõ: Nyilasi B. (1–0) a 94. percben

Kiállítva: Kvekveskiri (a második sárga lap után) az 54., Barna (fejbe rúgta Gaál Bálintot ) a 61. percben

MESTERMÉRLEG

Supka Attila: – Jól felkészültünk az ellenfél kontráira, bár harminc percen keresztül nyolc mezõnyjátékos ellen játszottunk, de ez nem könnyítette meg helyzetünket, mert a Szigetszentmiklós rendkívüli módon betömörült. Több türelmet kérünk szurkolóinktól.

Zoran Kuntics: – Mindenre felkészültünk, próbáltunk zárt, szervezett védekezésbõl támadásokat vezetni, sajnos a két piros lap keresztülhúzta számításunkat, a kiállítások megpecsételték sorsunkat.

Augusztus 25., vasárnap
18.00: Vasas–Békéscsaba

(nemzetisport.hu)