A Budafoki MTE csapata, igazi kupa specialistának számít,hiszen a tavalyi sorozatban, a Szeged 2011 Grosics Akadémia, a Videoton FC, azÉrdi VSE és a Soproni VSE gárdáit is kiverték a Magyar Kupából. Így elõdöntõtjátszottak a késõbbi kupagyõztes Ferencvárosi TC ellen, ahol igaz mindkéttalálkozón kikaptak, de ennek ellenére, õk voltak a tavalyi MK meglepetéscsapata. A Magyar Kupa idei kiírásában is versenyben vannak még, és a következõkörben, a Debreceni VSC csapatát fogadják.

Az látszik tehát, hogy egy – egy mérkõzésen képes a bravúrraa budafoki gárda, de eddig a másodosztályú bajnokság sorozat terhelésével nemigazán boldogult. Ennek pedig edzõváltás lett a vége, hiszen a 13. forduló után,Prukner László helyét, Tóth Bálint vette át. A 67 éves tréner, a 2008 / 2009 –es szezonban már dolgozott Budafokon és több élvonalbeli csapatot irányítottmár. Tatabányán, Szegeden, Pécsen, Siófokon, Szombathelyen és Pápán ismegfordult és nemegyszer vett át, bajnokság közben labdarúgó csapatot.    

 

1.   Budafoki MTE – Nyíregyháza Spartacus               0 – 2

2.   Dorogi FC – Budafoki MTE                                     0– 2    Pölökei, Kovács D.

3.   Budafoki MTE – Soroksár SC                                 1– 1    Kovács D.

4.   Kazincbarcika – Budafoki MTE                              2 – 1    Csizmadia

5.   Budafoki MTE – Szeged 2011 GA                          0 – 0

6.   MTK Budapest – Budafoki MTE                             4 – 1    Csizmadia

7.   Budafoki MTE – Soproni VSE                                1– 0    Fekete M.

8.   Mosonmagyaróvár – Budafoki MTE                      0 – 0

9.   Budafoki MTE – ETO FC Gyõr                                1– 2    Csizmadia

10. Zalaegerszegi TE – Budafoki MTE                         2 – 2    Kertész,Vernes

11. Budafoki MTE – Kisvárda Master Good                 0 – 3

12. BFC Siófok – Budafoki MTE                                   1– 1    Pölöskei

13. Budafoki MTE – FC Csákvár                                  0– 2

14. Ceglédi VSE – Budafoki MTE                                 3 – 1    Kercsó

15.Budafoki MTE – Békéscsaba 1912 Elõre                0 – 2

16. Vác FC – Budafoki MTE                                          1– 1    Dursó öngól

17. Budafoki MTE – Szolnoki MÁV FC                          2 – 1    Csizmadia2

 

Merkantil Bank Liga 17. forduló

Budapest, 2017 november 12. vasárnap 13.30 óra

Budafoki MTE – Szolnoki MÁV FC    2 – 1 (2 – 0)

Gólszerzõk: Csizmadia Csaba 2 (17. perc, 45. perc) / TóthLászló 55. perc

Budafoki MTE:

Somogyi – Harsányi, Vaszicsku, Csizmadia,Vég – Kercsó, VassM., Nagy T. (Vasiljevic 82. perc), Ihrig-Farkas (Khiesz 77. perc) – Filkor, FeketeM. (Vankó 59. perc)

Vezetõedzõ: Tóth Bálint

 

A múlt vasárnap, megszerezte tehát az elsõ gyõzelmét, az újvezetõedzõvel a Budafoki MTE, amelynek a játékos keretében több volt Gyirmótilabdarúgó található. Elég vegyes összetételû a budafoki csapat, hiszen sok voltélvonalbeli labdarúgó játszik itt és többen a pályafutásuk végéhez közelednek.

A kapus, Somogyi Csaba és középpályán, valamit atámadósorban is bevethetõ, Filkor Attila voltak a Gyirmót FC Gyõr labdarúgói.Az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott Filkor Attila, a csapatunk elsõélvonalbeli bajnokságának, õszi szezonjában játszott Gyirmóton. A 2007 és 2013között Olaszországban szereplõ játékos, az Inter és a Milan felnõtt csapatávalis készült, sõt a magyar válogatottban is bemutatkozott. Somogyi Csaba isévekig futballozott Angliában és most nyáron a bajnok Budapest Honvédtól igazoltBudafokra.

A 35 éves, Dusan Vasiljevic is innen érkezett, ami azértvolt meglepetés, mert úgy hírlett, hogy õ már befejezi az aktív labdarúgást. Amagyar bajnok és kupagyõztes játékos, itthon volt az Újpest FC és a Videoton FCjátékosa is volt, külföldön pedig a Slavia Praha és az Energie Cottbus  alkalmazásában is állt. Az egykori gólkirály,a volt Kaposvár, Ferencváros és Debrecen támadó, Oláh Lóránt is tagja aBudafoki MTE játékos keretének. A 38 éves labdarúgó azonban, már a klub sportigazgatóimunkakörét is betölti.

Nagyon aktív viszont, sõt mondhatni, hogy a sokadikvirágzását éli Csizmadia Csaba, aki öt góljával a csapat jelenlegi legeredményesebbjátékosa. A volt válogatott védõ is játszott a Fradiban és Horvátországban,Ausztriában és Olaszországban is volt profi szerzõdése. Rajtuk kívül, a csapatkét támadójának is van élvonalbeli múltja, hiszen a 188 cm magas Pölöskei Péterévekig, élvonalbeli csapatokban játszott. Az FTC, a Debreceni VSC, a Pécsi MFC,a Szombathelyi Haladás VSE és a Nyíregyháza Spartacus is szerzõdtette. A GyõriETO FC – ben nevelkedett, Vankó Imre pedig az ETO és a Pápa színeiben játszottelsõ osztályú mérkõzéseken.       

 

A Budafoki MTE játékos kerete:

Kapusok:       

Balogh Péter, Somogyi Csaba, Szabó Balázs

Védõk:

Csizmadia Csaba, Khiesz Kornél, Kirják Henrik, Nagy Dávid, PatkósImre, Vaszicsku Gergõ, Vég Bence  

Középpályások:

Filkor Attila, Harsányi István, Ihrig – Farkas Sebestyén, KercsóBence, Kovács Dávid, Margitics Andor, Nagy Tamás, Vass Máté, Dusan Vasiljevic, VladimirVeselinov

Támadók:

Fekete Máté, Kerekes Krisztián, Oláh Lóránt, Pölöskei Péter,Vankó Imre  

 

Budafokon nagyon szeretik a labdarúgást és a patinás,Budafoki MTE csapatát. A piros – feketék történetük során, többször nyertek NBIII. – as és NB II. –es bajnokságot és az 1945 / 1946 – os bajnokságban, azélvonalban is szerepeltek. Olyan kiváló labdarúgók és edzõk futballoztakBudafokon mint, Zakariás József, Verebes József, Noskó Ernõ, Tóth Kálmán, MezeyGyörgy, Esterházy Márton, Dragóner Attila, Szûcs Mihály vagy a jelenlegiválogatott egyik alapembere, Lovrencsics Gergõ.

A budafoki stadion korszerûsítése is most zajlik, ésnovember végére kell elkészülnie. Addig készül el a stadion villany világításaés a fedett lelátó, 2.000 nézõ számára. Ezeket pedig, egészen biztosan NB II. –es mérkõzésekre tervezték, tehát nem számíthat könnyû mérkõzésre a csapatunkvasárnap kora délután.     


– Ebben a bajnokságban minden mérkõzés nehéz és ez hatványozottanigaz arra a csapatra, amelyik idegenben lép pályára – kezdi a mérkõzésfelvezetését, Hannich Péter a Gyirmót FC Gyõr vezetõedzõje. Azt is pontosantudjuk, hogy a a Budafoki MTE, a tehetséges fiatal játékosok és tapasztalt,idõsebb labdarúgók egészséges keveréke. Figyelni fogunk tehát rájuk, különösena pontrúgásoknál nagyon veszélyes Csizmadia Csabára és az erõteljes támadó,Pölöskei Péterre. Nincs otthoni és attól különbözõ idegenbeli taktikánk, mertminden mérkõzésen labdát szeretnénk birtokolni és így irányítani a játékot. Pontokra van szükségünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat és én bízom abban, hogy ezeket a bajnoki pontokat, Budafokon is megszerezzük.