Magyar Kupa mérkõzés 6. forduló

Szekszárd, 2017 szeptember 20. szerda 15.00 óra

Szekszárdi UFC – Szeged 2011 GA  1 – 1  (1 – 1), büntetõkkel 4 – 2

Gólszerzõk: Beke Péter öngól 28. perc, Szûcs Krisztián,Hegedûs Márk, Fejes Péter, Kvanduk József / Nicorec Onisor Mihai 15. perc,Zádori Krisztián, Molnár János

Szeged 2011 GA:

Molnár P. – Achim Á., Causic, Beke (Zádori 46. perc), FarkasM. – Povázsai, Horváth A. – Molnár J., Nicorec (Coroian 69. perc), Povázsai –Germán (Zabari 62. perc)

Vezetõedzõ: Supka Attila

 

 1. Ceglédi VSE – Szeged 2011 GA                            1 – 2                Germán 2

 2. Szeged 2011 GA – Békéscsabai Elõre                  1 – 4                Povázsai

 3. Vác FC – Szeged 2011 GA                                     1 –0               

 4. Szeged 2011 GA – Szolnoki MÁV FC                    2 – 0                Balázs 2

 5. Budafoki MTE – Szeged 2011 GA                          0 – 0

 6. Szeged 2011 GA – Budaörsi SC                            3 – 1                Zádori, Nicorec,Beke

 7. Nyíregyháza Spartacus – Szeged 2011 GA           0 – 0

 8. Szeged 2011 GA – Dorogi FC                                2– 1                Zádori2

 9. Soroksár SC – Szeged 2011 GA                            3 – 0

10. Szeged 2011 GA – Kazincbarcikai SC                  0 – 1

 

9. helyezés      10mérkõzés               4          2          4          10 – 12            -2         14 pont

 

Merkantil Bank Liga 10. forduló  

Gyula, 2017 szeptember 24. vasárnap 16.00 óra

Szeged 2011 Grosics Akadémia – Kazincbarcikai SC  0 – 1  (0 – 0)

Gólszerzõk: Heil Valter 79. perc

Szeged 2011 GA:

Szántai – Beke (Katona 75. perc), Coroian, Papp (Achim Á. 46.perc), Farkas M. – Zabari, Pászka – Horváth A., Nicorec (Germán 46. perc),Molnár J. – Zádori  

Vezetõedzõ: Supka Attila

 

Nincs tehát igazán jó formában a Szeged 2011 Grosics Akadémiacsapata, de ennek ellenére, nem feltartott kézzel érkeznek Gyirmótra. Amérkõzés külön érdekessége lesz, hogy az Achim testvérek, most egymás ellenfognak futballozni.

 – Az én, 27 éves öcsém, Achim Ádám már két éve játszik aSzeged 2011 Grosics Akadémia csapatában – mondja errõl, Achim Sebastian Zoltán,a csapatunk jobb oldali védõje. Egymás ellen játszunk tehát, amelyre eddig mégcsak egy alkalommal volt példa. Ádám akkor a nagyváradi, Bihor Oradeacsapatában játszott, én pedig egy sérülés után, a besztercei tartalék csapatábanszerepeltem. 2015 – ben a román bajnokság harmadik osztályában került sor erre  a találkozóra és pontosan emlékszem, hogy mipont egymást fogtuk. Olyan kemény csatát vívtunk, hogy én még sárga lapot iskaptam, tehát ott senki sem mondta a mérkõzés után, hogy testvérek futballoztak.Most is kemény csatára számítok, mert tudom, hogy szervezett és jólfelkészített ellenfelünk esz vasárnap. A testvéremmel pedig majd beszélgetekszombaton este, mert õk már akkor Gyõrben lesznek. A bajnoki mérkõzésenugyanis, már mindketten csak arra fogunk figyelni, hogy a csapatunk a lehetõlegjobban szerepeljen.

A Szeged 2011 Grosics Akadémia játékos kerete:

Kapusok:

Branimir Aleksic, Molnár Péter, Szántai Levente

Védõk:

Achim Ádám, Beke Péter, Causic Andrej, Farkas Márk, KasubaDániel, Katona Máté, Papp Ferenc, Tóth Gábor, Zabari Dávid

Középpályások:

Andrei Coroian, Marko Dinjar, Hegedûs Martin, HorváthAttila, Molnár János, Nicorec Onisor Mihai, Pászka Lóránd, Povázsai Zsolt,Szabó Péter

Támadók:

Balázs Richárd, Balogh Gusztáv, Germán Tamás, ZádoriKrisztián

  

Alaposan átalakult a Szeged 2011 Grosics Akadémia játékoskerete, hiszen egy teljes csapatnyi új labdarúgó érkezett a nyáron. Elsõsorbana védelmez erõsítette meg, Supka Attila vezetõedzõ, aki szintén a nyárom vetteát a szegedi csapat szakmai irányítását. Ebbe a csapatrészbe érkezett, ahorvát-magyar állampolgárságú Causic Andrej és a fiatal, Beke Péter  Kozármislenybõl, Papp Ferenc Balmazújvárosból,Katona Máté a III. Kerületi TVE csapatából. A támadó sorba pedig, BalázsRichárd Ajkáról, Szabó Péter a Kisvárda Master Godd csapatából és Molnár Jánosa Grosics Akadémia U 19 – es csapatából. Dinjar és Nicorec személyében pedig,két a magyar élvonalat is megjárt, román – magyar labdarúgó új szerzemény,akiket többek között az ETO csapatából ismerünk.

Élvonalbeli rutinja van, Szántai Leventének is, aki védettaz Újpest, az MTK, a Tatabánya, a Kazincbarcika, a Diósgyõr, a Rákospalota és aMezõkövesd gárdáiban is. A fiatalok közül pedig, az U21 – es válogatott,Povázsai Zsolt és Zabari Dávid, valamint az U 18 –as válogatott, Balogh Gusztávnevét érdemes megjegyezni.    

 

– A Soroksár SC és a Kazincbarcikai SC elleni hazaimérkõzésink nem jól sikerültek és ezért most mindenképpen javítani akarunk, ahazai mérlegünkön – jegyezte meg Molnár László a csapatunk vezetõedzõje.Tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerû, mert nem kimondottan játszani, azazfutballozni jönnek az ellenfeleink Gyirmótra. Mi azonban tanultunk ezeknek a mérkõzésekneka történéseibõl és remélem, hogy ezt hasznosítani tudjuk a Szeged ellenitalálkozón. Koncentráltan kell játszanunk és a mérkõzés elején, különösen figyelnünka helyzeteinkre, minden olyan lehetõségre, amelybõl gólt tudunk szerezni.