A Tinta Halak Sport Egyesület,kispályás labdarúgó csapatként alakult meg 1993 – ban. Angol és történelemszakos egyetemi és fõiskolai hallgatók alapították és a nevet egy a kollégiumiszobájukban élõ díszhal, valamint egy, általuk sûrûn látogatott, környékbelivendéglátó ipari helyiség ötvözte. 2001 – ben indultak el, elsõ alkalommal nagypályás bajnokságban, a Budapest Bajnokság negyedik vonalában. A MALÉV, majdkésõbb a Sashalmon lévõ, RAFC pályán játszották a mérkõzéseiket és ezért egyideig THSE – Sashalom néven szerepeltek. 2016 õszén fuzionáltak a SzabadkikötõSE csapatával és így a Csepel szigetre költöztek. Ekkor már a BLSZ bajnokságegyik élcsapatának számítottak, de az új otthonukban, meg is nyerték a 2016 /2017 – es Budapest bajnokságot.        

Erõnyerõként, osztályozót semkellett játszaniuk az NB III – as tagságért, de mégis sokat gondolkodtak azon,hogy elinduljanak – e magyar bajnokság, harmadik vonalában. A csapatban továbbra is egyetemistákés fõiskolások játszottak, akik közül mindössze néhányan vállatka ezt akihívást. Baráti társaságként, a többiek is klubban maradtak, de õk az idén aBLSZ III. – ban szereplõ, THSE Szabadkikötõ II. csapatában futballoznaktovább.    

A klub vezetõi végül az indulásmellett döntöttek és ezért a nyáron, több mint hatvan labdarúgót teszteltek.Olyan fiatalokat kerestek, akik bizonyítani akarnak, és máshol nem számítanakrájuk. Így önmagukat, a  „mellõzöttekhadserege” – nek nevezik és a 23 év átlag életkorú csapat lelkesedésével,mindjárt három gyõzelemmel kezdték az NB III – as bajnokságot.

Az várható volt, hogy a magyarlabdarúgás nyolcad osztályából érkezõ gárdánál lesz egy megtorpanás és ez aTHSE Szabadkikötõ esetében meg is történt. Az elmúlt hetek vereségeiben azonban,nagyon komoly szerepe van annak, hogy az ötödik fordulóban, játék nélkülveszítettek el három bajnoki pontot. Az MLSZ ugyanis, a létesítményalkalmatlansága miatt nem engedte lejátszani a THSE Szabadkikötõ – DunaharasztiMTK NB III – as bajnoki mérkõzést. Ez pedig egyrészt, törést jelentett a csapatéletében, másrészt a Weiss Manfréd úti létesítmény, prioritást élvezõmunkálatait is megsínylette egy kicsit a tintahalak gárdája. Ebben azidõszakban egy kicsit a legendás Minarik Ede történetét idézték az események,hiszen a játékosok festettek, fúrtak, faragtak azért, hogy bajnoki mérkõzésekettudjanak játszani. Mindezek ellenére, senki sem bánja a THSE Szabadkikötõgárdájánál, hogy vállalták a magasabb osztályt és szentül hisznek abban is,hogy sikerül is bent maradniuk az NB III – ban. Azt mondják, hogy a legnehezebbidõszakon már túl vannak, mert ezentúl csak az edzésekkel és a játékkal tudnakfoglalkozni. Az elmúlt két fordulóban pedig alá is támasztották ezt, mert aPuskás Akadémia FC II. és a Videoton FC II. ellen, igaz vereséget szenvedtek,de nagyon megnehezítették a bajnokság élcsapatainak dolgát.       

Kevés olyan pont van tehát aGyirmót FC Gyõr II. és a THSE Szabadkikötõ csapatainak életében, amelyetérdemes lenne összehasonlítani. Viszont most, mindkét csapat olyan helyzetbenvárja ezt a mérkõzést, amely kiemelten fontos, ilyen fiatal labdarúgókesetében.   

– Tudjuk, hogy nagyon fontos ez amérkõzés – mondja Nagy László a Gyirmót FC Gyõr vezetõedzõje – hiszen mindkétcsapat szeretne felzárkózni a tabellán. Az újonc ellenfelünk, nagyon lelkes ésmotivált csapat, tehát most egy nyíltabb mérkõzésre számítunk. Nekünkugyanolyan akarattal kell pályára lépnünk, mint az elmúlt hétvégén, defegyelmezetten és okosan kell futballoznunk. A héten nagyon sokat gyakoroltunkés különösen figyeltünk a védekezésünkre, hiszen egy ilyen ki – ki mérkõzésen, azelsõ gólnak is komoly jelentõsége lehet. Az elõzõ fordulóban csak az eredményhiányzott, mert a játékban elõre léptünk és a csapatunk is stabilabb volt. Mostviszont az eredményesség tekintetében is javítani akarunk, tehát pontot,pontokat akarunk szerezni vasárnap.     

16. Gyirmót FC Gyõr II.       10 mérkõzés    1          1          8          8– 27    – 19   4 pont

 

A THSE Szabadkikötõ eddigieredményei a bajnokságban:

1.Csepel FC – THSE Szabadkikötõ                          1 – 2    Sztankó, Németh G.

2.THSE Szabadkikötõ – TarrAndráshida SC          2 – 1    Bánhidi, Vincze Sz.

3.VLS Veszprém – THSE Szabadkikötõ                   0 – 1    Sztankó

4.BKV Elõre – THSE Szabadkikötõ                          3 – 1    Aranyos

5.THSE Szabadkikötõ – DunaharasztiMTK             0 – 3    (játéknélkül)

6.Csornai SE – THSE Szabadkikötõ                         4 – 0

7.THSE Szabadkikötõ – Pápai PerutzFC                 0 – 1

8.Érdi VSE – THSE Szabadkikötõ                            4 – 0

9.THSE Szabadkikötõ – PuskásAkadémia FC II.   1 – 2    Révész

10.Videoton FC II. – THSESzabadkikötõ                4 – 3    Farkas Z., Németh G., Szalai K.

 

NB III: Nyugati Csoport 10. forduló

Székesfehérvár, 2017 október 15.vasárnap 11. 00 óra

Videoton FC II. – THSESzabadkikötõ    4 – 3  (1 – 2)

Gólszerzõk: Galacs Erik 2 (50.perc, 64. perc), Szabó Bence 6. perc, Torvund Alexander 65. perc / FarkasZoltán 38. perc, Németh Gábor 41. perc, Szalai Kristóf 88. perc

THSE Szabadkikötõ:

Csontos – Kovács E., Farkas Z,Sztankó, Rácz (Altorjai 67. perc), Vincze Sz. (Szalai K. 34. perc), Katona D.,Tóth H., Gólya, Németh G. (Aranyos 67. perc), Sárossy

Vezetõedzõ: Strebek Marcell

14. helyezés        10 mérkõzés           3          0          7          10 – 23            -13       9 pont

 

A THSE Szabadkikötõ csapatánakjátékos kerete:

Altorjai Richárd, Aranyos Márk,Baksa Ákos, Bánhidi Bence, Csontos Krisztián, Csuka Máté, Farkas Zoltán, FodorNorbert, Gerhardt Ádám, Gólya Martin, Jakubek Norbert, Katona Dániel, KissDávid, Kovács Elõd, Németh Gábor, Orza Ionut Andrei, Pataki Bence, PéterAttila, Rácz Botond, Révész György, Sárossy Dániel, Sásdy Dominik, SzalaiKristóf, Sztankó Dávid, Tóth Henrik, Vincze Szabolcs