Szombaton hat mérkõzést rendeztek a labdarúgó NB II negyedik fordulójában. Az éllovas Nyíregyháza Spartacus hazai pályán 4–0-ra legyõzte a sereghajtó Vasast, a Siófok szintén odahaza 5–2-re kiütötte a Tatabányát. A ZTE megszerezte elsõ sikerét, a Sopron pedig elõször kapott ki ebben a szezonban.

Cegléd és a Dunaújváros PASE összecsapásával indult a forduló. A házigazda a 24. percben Kormos László fejesével került elõnybe, majd Koós Gábor átemelte Milintét a 64. minutumban. Hat perccel késõbb a dunaújvárosiak szépíteni tudtak Thiago bombagóljával, ám az egyenlítésre már nem maradt erejük, így a Ceglédé lett a három pont.

Siófok kiütötte a Tatabányát: Jusuf Dajic és Bogáti Péter is duplázott a Balaton-partiaknál, elõbbi sérülés miatt nem tudta végigjátszani a találkozót. Az ötödik hazai találatot Peszmeg Viktor jegyezte, a vendégeknél Weitner Ádám duplázott. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy Futó Zsombor kiállítása miatt a Siófok emberhátrányban fejezte be a találkozót.

Hektikus meccset nyert meg az Ajka Sopron vendégeként: a hazaiak háromszor is egyenlíteni tudtak. A korábban Ajkán is futballozó Gaál Bálint triplázott a soproniaknál, ám Thomas Sowunmi 88. percben szerzett góljára már nem érkezett válasz, így az Ajka megszerezte elsõ gyõzelmét a 2013–2014-es szezonban, míg a Sopron elõször szenvedett vereséget.

ZTE is elsõ gyõzelmét aratta a jelenlegi évadban, a szenvedõ fél a Békéscsaba volt. A házigazdák a 14. percben a Haladástól kölcsönkapott Kulcsár Kornél találatával kerültek elõnybe, majd hét minutummal késõbb Nánási Balázs fejjel növelte az elõnyt. Még a szünet elõtt 10 emberre fogyatkozott mindkét csapat, Milan Bogunovic és Adrian Voiculet is piros lapot kapott. A szünet után Kulcsár ismét betalált, a vendégek Balogh Milán góljával ugyan szépítettek, de a vereséget nem tudták elkerülni.

Az éllovas Nyíregyháza továbbra is százszázalékos maradt azzal, hogy 4–0-ra kiütötte a Vasast. A vasasfutballclub.hu beszámolója szerint Sándor István tálalt Bajzát Péter elé a 17. percben, a rutinos támadó pedig 16 méterrõl a kapuba emelt. A fordulás után nem kegyelmezett a Szpari: elõbb Sándor István talált be, majd Bajzát még kettõt hozzáadott saját és csapata találataihoz, így kialakult a végeredmény. Bajzát négy meccsen öt gólt szerzett ebben a szezonban, így élen áll a góllövõlistán a szolnoki Nagy Istvánnal holtversenyben.

Gyirmót feljött a harmadik helyre a tabellán azzal, hogy hazai környezetben 2–0-ra legyõzte a Szigetszentmiklóst.

4. FORDULÓ (szeptember 7–8.)
Szeptember 7., szombat


CEGLÉDI VSE–DUNAÚJVÁROS PASE 2–1 (1–0)
Cegléd, 500 nézõ, Vezette: Takács (ifj. Kormányos II, Horváth R.) 
CEGLÉD: Miski – Robson, Makrai, Farkas I., Szala – Fehér B., Koncz – Lipusz (Markó, 62.), Koós, Szkunc (Rebrik, 83.) – Kormos (Medgyesi, 78.)
DUNAÚJVÁROS: Milinte – Szauter, Beleuc, Burucz, Csehi T. – Szalai T. (Micskó, 61.), Lázár Zs. – Thiago, Jakab (Galambos, 53.), Godslove – Urbán G. (Sitku, 68.)
Gólszerzõ: Kormos (1–0) a 25., Koós (2–0) a 64., Thiago (2–1) a 70. percben 
MESTERMÉRLEG
VÁNYI ZSOLT, a Cegléd vezetõedzõje: – Fontos gyõzelmet arattunk. Az történt a pályán, amit elterveztünk, helyenként jó játékkal, minimális megingásokkal irányítottuk a mérkõzést. Szerénységünk és a csapatjáték iránti alázatunk három pontot eredményezett.
DOBOS BARNA, a Dunaújváros vezetõedzõje: – Gratulálok a ceglédieknek a gyõzelemhez, saját csapatomról nem nyilatkozom.

SIÓFOK–TATABÁNYA 5–2 (3–1)
Siófok, 400 nézõ. Vezette: Oláh G. (Ring Gy., Kovács II G.)
SIÓFOK: Tajti – Futó, Tímár, Papp Sz., Novák A. – Vass M., Peszmeg (Mokánszki, 76.) – Gárdos (Horváth B., 68.), Bogáti, Papp M. (Szöllõsi, 60.) – Dajic
TATABÁNYA: Dombai V. – Almási, Szamosszegi (Szûcs L., 75.), Bozsik, Radnai – Kovács I., Bakos, Móri (Besztercei, 70.) – Weitner, Ludánszki – Gyürki (Polyák, 80.)
Gólszerzõ: Dajic (1–0) a 2., Weitner (1–1) a 22., Bogáti (2–1) a 42., Dajic (3–1) a 45., Bogáti (4–1) a 48., Weitner (4–2) az 53., Peszmeg (5–2) a 64. percben 
Kiállítva: Futó (kíméletlen játék miatt) a 80. percben 
MESTERMÉRLEG
HORVÁTH KÁROLY, a Siófok szakmai igazgatója: – Tanultunk az elõzõ mérkõzésbõl, de még mindig van mit tanulni és gyakorolni. Ez fõleg az elsõ félidõre vonatkozik, de ettõl függetlenül megérdemeltük a gyõzelmet.
P. NAGY LÁSZLÓ, a Tatabánya vezetõedzõje: – Rosszul néz ki ez az öt–kettõ, ebben azért több volt a részünkrõl, de annyi hibát, mint amennyit mi követtünk el büntetlenül, nem lehet elkövetni.

ZALAEGERSZEGI TE–BÉKÉSCSABA 3–1 (2–0)
Zalaegerszeg, 1526 nézõ. Vezette: Pintér Cs. (Fazekas B., Kóbor P.)
ZTE: Jahic – Kovács G., Nánási, Bogunovics, Nagy Z. – Máté P., Hajdú N. (Szegleti, 11.) – Babati, Kulcsár K. (Vayer, 72.), Frizoni – D. Pavicsevics (Buzás, a szünetben)
BÉKÉSCSABA: Scsekics – Tolmbaye, Albert I., Szûcs I. (Juhász Gy., 56.), Király P. – Tölgyesi – Balog Zs. (Balogh M., a szünetben), Lucas, Leucuta (Pantovics, 56.) – Voiculet, Mosquera
Gólszerzõ: Kulcsár K. (1–0) a 14., Nánási (2–0) a 21., Kulcsár K. (3–0) az 51., Balogh M. (3–1) az 55. percben
Kiállítva: Bogunovics (veszélyes játékért) és Voiculet (második sárga lap után), mindkettõ a 45. percben
MESTERMÉRLEG
SIMON ANTAL, a Zalaegerszeg vezetõedzõje: – Igazi rangadó volt – a gólok szépek voltak, sajnos két piros is villant. Fontos, hogy csapatom, amikor kellett, összeszedte magát. A héten a vezetõk nem pánikoltak, és nyugodt körülményeket teremtettek a munkához. 
KOMJÁTI ANDRÁS, a Békéscsaba vezetõedzõje: – A mérkõzés elsõ, óriási helyzetét nem tudtuk értékesíteni, a zalaegerszegiek viszont elsõ lehetõségüket kihasználták. A második kapott gólunk nevetséges volt. A szünet után hiába gyakoroltunk nyomást a hazai csapatra, újabb súlyos egyéni hibából megszerezte a harmadik gólt a Zalaegerszeg, amivel eldõlt a mérkõzés.

SOPRONI VSE-GYSEV–FC AJKA 3–4 (2–2)
Sopron, 2000 nézõ. Vezette: Szõts G. (Erõs G., Kepe A.)
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Bognár Zs., Tóth M., Szabó L. – Sifter, Varga G. – Németh L. (Horváth A., 54.), Deme (Erdélyi L., 54.), Gaál B. (Nyilasi B., 78.) – Bali
AJKA: Tulipán – Köles, Pákai, Jagodics, Fodor M. – Horváth A. – Kanta Sz. (Lattenstein, 78.), Hanzl (Sipos N., 60.) – Skriba, Mihalecz P., Major M. (Sowunmi, 69.)
Gólszerzõ: Mihalecz P. (0–1) a 7., Gaál B. (1–1) a 12., Hanzl (1–2) a 23., Gaál B. (11-esbõl, 2–2) a 34., Major N. (2–3) az 52., Gaál B. (11-esbõl, 3–3) a 71., Sowunmi (3–4) a 89. percben
Kiállítva: Bali P. (belekönyökölt Horváth Attila arcába) a 44. percben
MESTERMÉRLEG
SUPKA ATTILA, a Sopron szakmai igazgatója: – Sikerült az ellenfelünknek gólhelyzeteket teremtenünk, három–háromnál célratörõen kellett volna játszani… Ezzel a vereséggel pontokat vesztettünk ugyan, de a többi meccsen visszahozzuk!
MIHALECZ ISTVÁN, az Ajka vezetõedzõje: – Ez az elsõ idei gyõzelmünk, amely a jövõre sok jót ígér, idegenben a Sopron ellen négyet rúgni ugyanis igazán megsüvegelendõ teljesítmény.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–VASAS 4–0 (1–0)
Nyíregyháza, 3500 nézõ. Vezette: Varga L. (Kelemen A., Varga G.)
NYÍREGYHÁZA: Balogh J. – Polényi G., Szokol, Rubus, Törtei – Sándor I., Csordás Sz. – Kákonyi (Szilágyi P., 79.), Huszák (Katona Gy., 88.), Paku – Bajzát (Pákolicz, 89.)
VASAS: Hermány – Horváth L., Nagy G., Schulz, Engel – Remili (Vida M., 75.), Recklet (Nagyházi, 84.), Gál M., Hohmann – Boka, Zamostny (Cseke B., 54.)
Gólszerzõ: Bajzát (1–0) a 17., Sándor I. (2–0) az 52., Bajzát (3–0) az 59., Bajzát (4–0) a 89. percben
MESTERMÉRLEG
LUCSÁNSZKY TAMÁS, a Nyíregyháza vezetõedzõje: – Nagyon fegyelmezetten játszottunk az elsõ félidõben, az elsõ tíz percben akár el is dönthettük volna a mérkõzést. A szünet után a Vasas kicsit nyílt sisakosabb játékra váltott, és ezt ki tudtuk használni.
DIRK BERGER, a Vasas vezetõedzõje: – Nagyon rosszul játszottunk, szégyellem magam a játékosaim helyett is. A Vasas névvel nem lehet ilyen teljesítményt nyújtani. Bízom benne, hogy tanulunk a történtekbõl, és a folytatásra összekapjuk magunkat.

GYIRMÓT FC GYÕR–SZIGETSZENTMIKLÓSI TK 2–0 (1–0)
Gyõr-Gyirmót, 700 nézõ. Vezette: Berke B. (Bozó Z., Márton Zs.)
GYIRMÓT: Deli – Balog Z., Graszl K., Kardos, Farkas M. – Erõs, Lázár P. – Cseri T. (Magasföldi, 62.), Papp K. (Sós, 82.), Beliczky – Oross (Fejes J., 77.)
SZTK: Sánta – Milos, Kornis, I. Jakovljevic, Pollák – S. Jakovljevic (Pilavdzic, 70.), Kvekveskiri – Nagy J., Zsivoczky, Kollega (Khous, 71.) – Fekete Á (Takács T., a szünetben)
Gólszerzõ: Papp K. (1–0) a 22., Papp K. (2–0) az 54. percben
MESTERMÉRLEG
SISA TIBOR, a Gyirmót vezetõedzõje: – Helyenként szép játékkal, néha küzdve, megérdemelten nyertünk a szintén harcos Szigetszentmiklós ellen.
ZORAN KUNTICS, a Szigetszentmiklós vezetõedzõje: – Az elsõ játékrészben dominált a Gyirmót, aminek köszönhetõen vezetést is szerzett. Amikor kiegyenlített lett a mezõnyjáték, a butaságból kapott gól eldöntötte a mérkõzést.

(forrás: nso.hu)