Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 1-2 (0–1)

Győr-Gyirmót: 972 néző.

Játékvezető: Sipos Tamás (Huszár Balázs, Rózsa Dávid)

Gyirmót: Rusák – Major, Csörgő, Polgár, Helembai (Nahirníj 77)– Kovács M. (Kovács D. 66) – Soltész, Nagy P. (Kicsun 77), Madarász, Medgyes – Simon A. (Pethő 66)

Vezetőedző: Csertői Aurél

MTK: Csenterics – Varju, Szépe, Bobál D., Vadnai (Godwors sz) – Thiam – Kovács M., Bognár I. (Kocsis G. 77), Horváth A. (Mezei sz),  – Zsóry, Barkóczi

Gólszerző: Zsóry 11-esből a 32., Barkóczi (0-2) a 42, Medgyes (1-2) a 46. percben

32. perc: Rusák buktatta a kaputól távolodó Zsóryt, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, s amiből a sértett ballal a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

42. perc: Bal oldali szöglet utáni kavarodást követően Barkóczi ballal 7 méterről a léc alá lőtt (0-2).

46. perc: Simon A. remek labdával hozta helyzetbe a bal összekötő helyén kilépő Medgyest, aki ballal 12 méterről a kimozduló Csenterics mellett a kapu bal oldalába lőtt (1-2).

A már biztosan feljutó helyen, másodikként végző MTK Budapest együttesét fogadtuk az ALCUFER Stadionban, s eleinte úgy tűnt, hogy megpróbálunk udvariatlanok lenni velük szemben, és a jó kezdés mellett meg is voltak a lehetőségek támadóink előtt, hiszen Polgár fejese és Medgyes lövése után is bravúrra volt szüksége Csentericsnek, hogy gól nélkül őrizze kapuját. A kihaBő félórai játék után aztán egy feleslegesnek tűnő szabálytalanság után Zsóry előnyhöz juttatta csapatát, amit a játékrész utolsó perceiben Barkóczi duplázott meg közelről.

Soha rosszabb kezdést szünet után, hiszen a második játékrész első percében Medgyes révén szépített együttesünk. Örömünk után azonban sokáig meddő mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét oldalon kisebb helyzetekkel.

A Gyirmót jól kezdte a találkozót, de kimaradtak a helyzetei, míg a vendégek biztosabb lábbal játszottak a kapu előtt, s így a szépítés ellenére meg tudták tartani a megszerzett előnyüket, amivel sajnos el is vitték a bajnoki pontokat.

Csertői Aurél: Mindkét csapat nyílt támadó focit próbált játszani, nekünk is meg voltak a helyzeteink a jobb eredmény elérésére, de a vendégek jobban kihasználták az adódó lehetőségeiket. Gratulálok az élvonalba jutásukhoz!

Horváth Dávid: Fontos volt, hogy kettő győzelemmel zárjuk a szezont, így pozitívan tudjunk felkészülni az élvonalbeli szereplésünkre.