NK ISTRA PULA 1961 – GYIRMÓT FC GYÕR 0-1 (0-1)

2016.02.01. 11.00-óra, Umag, Gradski Stadion

Istria Winter Cup, A csoport, 1. forduló

NK ISTRA PULA 1961: Brkic, Hadzic, Zizic, Ojdanic, Trojak, Barisic, Duric, Mihaljevic, Repic, Strika, Grzan.

CSERÉK: Ivosic, Gojkovic, Misic, Vukovic, Svraka, Haizer, Franic.

VEZETÕEDZÕ: Andrej Panadic

GYIRMÓT FC GYÕR: Rusák E. – Nagy S., Lengyel D., Lázár P. – Présinger A., Kiss M. (Molnár M. szünetben), Takács T. (Bori G. 76.p.), Füleki N. (Madarász M. 73.p.), Simon András (Vass P. 57.p.), Gyurján B. (Szekeres A. 86.p.) – Tóth N. (Simon Attila 57.p.)

CSERÉK: Dukát P., Szekeres A., Bori G., Madarász M., Simon Attila, Vass P., Molnár M.

VEZETÕEDZÕ: Bene Ferenc

Gsz.: Simon András 36.p.

8.p. Rusák bravúrral védett egy 8 méteres lövést a bal kapufa tövénél.

25.p. Gyurján nagy helyzetben lõtt fölé

30.p. Gyurján futotta le a védõjét a bal oldalon, majd középre adott Fülekinek, aki 8 méterrõl, középrõl, nagy helyzetben a kapus kezébe fejelt.

32.p. Simon András lépett ki középen, majd három védõvel a nyakán középrõl lõtt, a labda a felsõ lécen csattant.

35.p. Kiss Máté 17 méteres lövését védte a kapus.

36.p. 1-0 Gyurján futott el a bal oldalon, két védõt kicselezett, majd középre adott Simon Andrásnak, aki higgadtan helyezett a bal alsó sarokba.

50.p. Rusák védett bravúrral egy 11 méteres lövést.

65.p. Vass Patrik 25 méteres lövése ment mellé.

74.p. Vass bal oldalró, 10 méterrõl lõtt, a kapus bravúrral védett.

91.p. Madarász két védõt kicselezve lõtt a jobb kapufa mellé

VÉGEREDMÉNY: 0-1 (0-1)

ÖSSZEGZÉS:

A horvát csapat kezdte jobban a mérkõzést, fiataljaink egy kicsit meg voltak illetõdve. A védekezéssel azonban nem volt gond, és Rusák több bravúrt bemutatva jól védett. Késõbb átvettük a játék irányítását és elsõre ugyan Tóth Norbert kézzel szerzett vezetést – amit a játékvezetõ érvénytelenített – majd pár perc múlva Simon András már hivatalosan is megszerezte a vezetõ gólunkat.

A második félidõben jobbára védekeztünk, amit viszont stabilan oldottunk meg. Ekkor kontrákkal veszélyeztettünk, és akár növelhettük volna elõnyünket.

Az eredmény azonban nem változott, így elmondható, hogy alaposan megfiatalított csapatunk megérdemelten nyert az elsõ osztályú ellenfelével szemben.

Folytatás holnap, a szintén elsõ ligás szlovén Olimpija Ljubjana ellen 15.00-kor.

Bene Ferenc: Mély talajú pályán zajlott a mérkõzés, a futballnak inkább a fizikális oldala volt a domináns. Az elsõ 20 perc kivételével kontroll alatt tartottuk az összecsapást, és fõleg a második félidei gólhelyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Különösen tetszett, hogy szervezetten futballoztunk, és a játékosok megtettek mindent egymásért, és a csapatért. Tudatos volt az összeállítás, hogy a fiatalokkal játszottunk, hiszen holnap háromtól a szlovén bajnokkal játsszunk, és mivel sûrûn követik egymást a mérkõzések természetes, hogy kijön a fáradság. Holnap természetesen teljesen más csapattal fogunk játszani.