Évek óta nagy csatákat vív a csapatunk, az Istria Winter Cup – on, a házigazda NK Novigrad gárdájával. 2015 – ben a maihoz hasonló csoportmérkõzésen gyõztük le õket, 2 – 1 arányban. Tavaly pedig a téli torna döntõjében találkoztunk és akkor 3 – 1 – es gyirmóti gyõzelemmel ért véget a mérkõzés. Izgalmas találkozó várható tehát ma is Novigradban, hiszen egyrészt a torna döntõje a tét, másrészt tavalyhoz képest, alaposan meg is erõsödött az ellenfelünk. Az NK Novigrad jelenleg a horvát másodosztályú bajnokságban, újoncként a nagyon elõkelõ 6. helyen áll, sõt még az élvonalba jutást jelentõ helyezésektõl sincs lemaradva.

Az Isztria félszigeten a napokban nagyon sok esõ esett, és ezért a mai mérkõzést, az edzõközpont mûfüves pályáján rendezik meg.

A Gyirmót FC Gyõr: Nagy Sándor – Kolcak, Bojovic, Radeljic – Vass, Kiss Máté, Veres, Tamás Krisztián – Tanchyk, Bebeto, Simon

Vezetõedzõ: Urbányi istván

A bosnyák Gosk Gabela elleni elsõ csoportmérkõzésen, két sárga lappal kiállított Bori Gábor, egy barátságos mérkõzésre szóló eltiltást kapott, ezért ma nem játszhat.

NK Novigrad: Boglic – Cakuran L., Valenta, Glavas, Batelic – Grujevic, Polic, Dadic, Belakovic – Caput, Zavec

Vezetõedzõ: Bule Nino

Lengyel játékvezetõk vezetik a mérkõzést:
Gil (Borkowski – Obukovicz)

1.perc Elkezdõdött a mérkõzés.

6.perc: David Zabec lépett ki a bal oldalon, nagy helyzetbe került, de az éles szögbõl leadott lövését, Nagy Sándor bravúrosan védte.

14.perc: Vass Patrik jobb oldali beadására, Simon András érkezett, de a 15 méteres fejese a kapu fölött hagyta el a játékteret.

27.perc: A novigradi csapatból, a 4-es Diego Valenta kapott sárga lapos figyelmeztetést.

29. perc: Kiss Máté 25 méteres szabadrúgása, a kapufát érintve ment mellé.

33.perc: Veres Szilárd is kapott egy sárga lapot.

43.perc: Ivo Caput 18 méteres lövését szögletre ütötte ki a kapusunk, Nagy Sándor.

45.perc: Véget ért az elsõ félidõ.

A második félidõben a következõ csapattal folytatjuk a mérkõzést:

Gyirmót FC Gyõr: Rusák – Achim, Lázár, Présinger – Szegi, Paku, Veres, Madarász – Máté, Novák, Csiki

Elkezdõdött a második játékrész

49.perc: Polic ugratta ki a jobb oldalon Ivo Caput – ot, aki kicsit kisodródva mellé lõtt.

51. perc: A hazai csapat is lecserélte a teljes kezdõ csapatát.

NK Novigrad második félidõ: Nemec – Jozanovic, Stojak, Gavric, Boban – Bicanic, Dimitrios, Cakuran M., Rudovic – Askerov, Kurbalic

57. perc: Achim Sebastian kapott sárga lapot.

64. perc: Lázár Patrikot is sárga lappal figyelmeztette a játékvezetõ.

67. perc: Sárga lapokban bõvelkedik a mérkõzés, most Paku Roland kapott.

72. perc: Szép támadást vezettünk. Szegi ment el a bal oldalon, a beadását a hosszú oldalon érkezõ Achim kapásból rúgta kapura. A rövid sarok felé tartó labdát, nagy bravúrral hárította Nemec kapus.

82. perc: Ismét Szegi és Achim, valamint a novigradi kapus volt a fõszereplõ. Achim szerzett labdát a szögletzászlónál és pontosan gurított vissza Szeginek. A bal oldalon érkezõ Szegi egybõl kapura lõtt, de
Nemec kapus megint védett.

88.perc: Askerov jobb oldali szöglete után, Rudovic négy méterrõl a felsõ kapufára fejelte a labdát.

Véget ért a mérkõzés, amelyen nem született gól.

A kiváló minõségû mûfüves pályán, nagyon jó iramot diktáltak a a csapatok az elsõ félidõben. Nagy volt a küzdelem és fegyelmezetten is játszottak a csapatok, tehát kevés volt az igazi gólhelyzet. A folytatásban mindkét csapat kicserélte a kezdõ tizenegyét. Továbbra is jó volt az iram, de ekkor már több volt a hiba is a játékban. Mindkét kapu elõtt kialakultak gólhelyzetek és a kapufák aránya is egyenlõ volt. Tehát összességében a döntetlen teljesen reális és igazságos eredmény.

Urbányi István értékelése:

Kicsit tartottam attól, hogy mûfüvön kellett játszanunk, mert ezen más a dinamikája a mérkõzésnek, a játékosoknak. Az ellenfelünk is szervezettebb, erõsebb csapat volt a védelmükben fizikálisan nagyon erõs, jó labdarúgókkal. Mivel teljes sort cseréltünk, tulajdonképpen két csapattal játszottunk. Az elsõ félidõ volt az értékesebb és a folytatás hozott nyíltabb játékot. Mi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy hátul stabilak legyünk és ez rendben volt, mivel nem kaptunk gólt. Hasznos, jó mérkõzést játszottunk ma is.

A döntõbe jutásról, az utolsó NK Novigrad – Gosk Gabela csoportmérkõzés fog dönteni. Nekünk jelenleg 4 pontunk van és 5 – 0 arányban gyõztünk a bosnyák Gabela ellen. Az egy pontos novigrádi csapatnak tehát ennél nagyobb különbséggel kell nyernie ahhoz, hogy mi csak a harmadik helyért játszunk majd a hétvégi helyosztón.

A másik csoportban is hasonló a helyzet, mert ott is az utolsó csoportmérkõzés dönt majd a csoport végeredményérõl. Most az osztrák SV Kapfenberg vezeti a csoportot 4 ponttal és ott is egy pontja van a második Siroki Brijeg gárdájának. Az utolsó csoportmérkõzésen a bosnyák Siroki, a szlovén NK Aluminij gárdájával játszik.
Az A csoport eddigi mérkõzéseinek eredménye:
Siroki Brijeg – SV Kapfenberg 1 – 1
SV Kapfenberg – NK Aluminij 2 – 1

A csapatunk pénteken 14.00 órakor egy edzõmérkõzést is játszik Horvátországban. A találkozóra a szomszédos Petrovija városban kerül sor, az ellenfelünk pedig a szlovén elsõ osztályú NK Radomlje csapata lesz.