Kilences veretlenségi sorozattal a tarsolyában érkezett, tízessel távozott csapatunk a Somogy megyei Kaposvár otthonából a hétközi 31. fordulót követően. Házigazdáink a kieső zóna előtt tanyáznak, tehát nem ígérkezett könnyű feladatnak érvényesíteni a papírformát. Az erőviszonyoknak megfelelően azonban szünet utáni lehengerlő és eredményes játékával csapatunk kétséget sem hagyott a tekintetben, hogy melyik gárdának milyenek a bajnokságban kitűzött céljai. Visszafogott vállveregetésre lenne okunk, pihenésre viszont időnk nincs, ugyanis a bajnoki szünet utáni erőltetett menet közepette néhány nap múlva, vasárnap ismét igazi rangadó vár csapatunkra, hiszen a tabellán egy ponttal és egy hellyel mögöttünk álló üldözőnket a Pécsi MFC-t fogadjuk az ALCUFER Stadionban.

A pozitív sorozatunk folytatása mellett azért is lenne fontos a három pont itthon tartása, hiszen a bajnoki küzdelemsorozat 13. fordulójában október 25-én Geiger Norbert találatával legyőztek minket a Baranya-megyeiek, szomorúvá téve az amúgy is hosszú haza utat

Ellenfelünk az elmúlt tíz fordulóban Győrben (2-1), majd otthon az éllovas DVSC-től (2-0) szenvedett vereséget, e mellett egy-egy gólos meccsen a Békéscsaba otthonában, míg gól nélküli találkozón idegenben a Szentlőrinccel, majd hazai pályán a Haladással szemben osztozott a pontokon, míg a Kazincbarcikát (o: 4-2), a Csákvárt (o: 1-0), Budaörsöt (i: 0-1), a Siófokot (i: 1-4), valamint a Szolnokot (o: 2-1) is sikerült legyőznie. A PMFC az eddigi 31 fordulóban 16 győzelemmel, 10 döntetlennel és 5 vereséggel, valamint az így megszerzett 58 ponttal áll a 4. helyen, míg mi ebben a tekintetben 18-5-8-as mutatóval és 59 ponttal a dobogó harmadik fokáról várjuk a vasárnapi rangadót. Szeretnénk, ha tovább nőne immár tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk, e mellett természetesen továbbra is célunk, hogy a hátralévő hét fordulón belül kiharcoljuk a feljutó helyek egyikére történő előre lépésünket.

Az egész világot behálózó koronavírus járvány miatt, az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolóink sajnos továbbra sem láthatják élőben az előrejelzések szerint várhatóan kellemes tavaszi időben vasárnap 16.30 órakor kezdődő GYIRMÓT FC GYŐR – PMFC találkozót, hiszen az zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra, de mint ahogyan már megszokhatták, most sem maradnak le a mérkőzésről, ugyanis kellemes kora délutáni időtöltést kínálva az állandó szöveges tudósításunk mellett élő online stream-en követhetik a találkozó jeleneteit.