Mozgalmas nyáron van túl RETRO GYIRMÓT nevet viselő öregfiúk csapatunk, hiszen először augusztus 14.-én Kónyban léptek pályára a fiúk, akik a helyi csapat ellen vívtunk jó iramú mérkőzést és igazi forró nyári melegben, 36 fokos hőségben 3-2 arányban tudtunk nyerni. A találkozót követő vacsora után együtt szurkoltunk első csapatunknak a MOL Fehérvár FC elleni, döntetlent hozó mérkőzésen az ALCUFER Stadionban.

Ezután következett augusztus 29.-én egy hazai megmérettetés, amikor tulajdonosaink kapcsolatának köszönhetően egykori Győr-Moson-Sopron, majd Komárom-Esztergom megye rendőrfőkapitányának Gorgosilits Fábiánnak 66. születésnapjára rendezett parti keretein belül először az ünnepelt csapatával játszottunk a Gyirmóti Sportcentrum műfüves csarnokában egy kellemes, barátságos, de jó iramú mérkőzést, amit követett a Puskás Akadémia elleni találkozó közös megtekintése.

Ezt követően már egy keményebb erőpróba következett szeptember 18.-án, amikor eleget téve egy tiszteletteljes meghívásnak, ismét részt vettünk a 32 éves korában elhunyt egykori életvidám labdarúgónak hagyományosan hivatott Sörös Zoltán Emléktornán.

A nagyszentjánosi eseményt a játékos sírjánál tartott koszorúzás vezette fel, ami után a Pér, a Bőny, valamint a házigazda csapataival mérkőzhettünk meg, de izgalmas végkifejlet mellett sajnos nem sikerült megvédeni címünket!

Az emléktorna ennek ellenére remekül szolgálta elsődleges jótékony célját, ami mellett az őszülő halántékú, vagy éppen a versenysúlyát vesztett spílerek újra bizonyíthatták, hogy – ha kisebb sebesség mellett is – küzdőszellemükkel, technikai képességeikkel még mindig tapsra tudják ragadtatni hűséges szurkolóikat!

Az eredmény “másodlagos”, de Vörös István, „Mazsi” hálóőrünk a parádés védéseivel és egy általa indított remek kontra befejezéseként szerzett góljával a legjobbnak bizonyulva kimagaslott a portások közül!

Ezek a rendezvények is bizonyítják, hogy igenis van létjogosultsága a hasonló mérkőzéseknek és tornáknak, amikor az egykori csapattársak a pályán a néhai mozdulatokat, az utána következő jó hangulatú banketteken pedig a korábbi történeteket tudják ismét életre kelteni.