Az elmúlt bajnoki fordulóban ismét leckét adott a futball a résztvevő együtteseknek, hiszen a „nem 90 percig, hanem a lefújásig tart egy mérkőzés”, vagy a „csak annak a csapatnak van szerencséje, amelyik tesz is érte” bölcsességek erősen éreztették hatásukat, de mindezek most a mi javunkra billentették a mérleg nyelvét. Mint ismert országunk viharsarkában, Békéscsabán a rendes játékidő leteltét követően pályára küldött cserejátékosunk Mayer Máté villámléptekkel vetette bele magát a játékba, hogy aztán néhány másodperccel későbbi első és egyetlen labdaérintésével eldöntse az értékes bajnoki pontok sorsát.

Ezzel a 19. fordulóval lezárult a bajnoki küzdelemsorozat hivatalos őszi idénye, de a csapatok koránt sem mehetnek téli pihenőre, hiszen előtte még a tavaszi idény első kettő fordulóját le kell játszaniuk. Ennek ismeretében a sorsolás szeszélye folytán csapatunk ismét idegenben szerepel, ugyanis a fejér megyei AQVITAL FC CSÁKVÁR gárdájához látogatunk.

Ellenfelünk már egy ideje élet-halál harcot vív minden találkozóján annak érdekében, hogy menekülni tudjon a kieső zónából, hiszen jelenleg is az utolsó előtti helyen szerénykedik. Nem szabad azonban előre könnyűnek ígérkező mérkőzésre számítanunk, hiszen a MOL Magyar Kupa küzdelmeinek utóbbi játéknapján idegenben 3-1-re győzve búcsúztatták a bajnokságban második helyezett BUDAŐRS SC. együttesét, valamint az utolsó hét fordulóban legyőzték a DEAC, a SZENTLŐRINC, a HALADÁS gárdáját, míg döntetlent játszottak a DVSC és a SZOLNOK csapatával, azonban a BUDAŐRS (szintén 3-1-re visszavágva) és a SIÓFOK elvette tőlük a bajnoki pontokat. Összességében 3 győzelem, 6 döntetlen és 10 vereséggel 15 pontot gyűjtve a 19. helyen állnak.

Csapatunk 11, 2, 6-os mutatóval és 35 ponttal továbbra is a reményteljes 5. helyen várja a folytatást, hazai környezetben 23, míg vendégként 12 egységet szerezve, így adódik a lehetőség, hogy tovább javítsuk idegenbeli mérlegünket.

Reményeink szerint vasárnap a Mikulás három bajnoki pont formájában jelképesen ajándékot hoz csapatunknak és a lefújást követően a puttonyából nem kerül elő a képzeletbeli virgács, hanem esetlegesen egy gyirmóti gólzsákról szólnak majd a visszaemlékezések.