2023-ban ismét szerepet kapott az Alcufer Kupa a téli felkészülés során, hiszen január 21-22.-én visszatérhetett a naptárba az esemény. Sokan várták, várják ezt a népszerű teremlabdarúgó tornát, aminek fő célja a meghívott csapatok téli felkészülés alatti játéklehetőségének biztosítása, a labdarúgás népszerűsítése, helyszíne pedig a már megszokott impozáns Magvassy Mihály Sportcsarnok. A rendezvény így immár tizenkilencedik alkalommal várja megyénk futball szimpatizánsait, mellette klubunk korábbi fő támogatójának 2005-ös halálát követően tizenhatodik évben viseli a Horváth Ferenc Emléktorna nevet is.

      Szombaton reggel tehát élet költözött a kiskúti létesítménybe, amikor a csoportmeccsekkel kezdetét vette az esemény. A tizenhat csapatot felvonultató mezőny első csoportjában foglalt helyet az ETO Akadémia edzői stábja, a Koroncó, mint a megyei I osztály dobogósa, a csoport újonca a Győrújbarát, valamint az egyel alacsonyabban szereplő SVSE. A második kvartettben kapott besorolást korábbi harmadosztályú, jelenleg megyei egyes Lipót és Ménfőcsanak, a szintén ebben az osztályban játszó Pannonhalma, valamint a Veszprém megyei III. osztályú Somló csapata. A továbbjutást érő első kettő helyet az A csoportból a Győrújbarát és az ETO Akadémia, míg a B csoportból a hibátlan és korábbi végső győztes Lipót, valamint a Ménfőcsanak érdemelte ki. A parázs összecsapások mellett sajnos egy sérülés is beárnyékolta a jó hangulatot, ugyanis a Győrújbarát játékosa Bodó Tamás egy szabálytalan, de ártalmatlannak tűnő ütközést követően a játéktéren maradt, az orvosi diagnózis szerint kulcscsonttörést szenvedett, s mentővel szállították kórházba, ahol megműtötték.

      Az első nap délutáni, C csoportjában az NBIII-as fővárosi Pénzügyőr, a megyei egyes Caola SC Sopron, a fejér megyei, megye II-es Fehérvárcsurgó, valamint a megyei III osztályú Bágyogszovát, míg a másik négyesben a házigazda Gyirmót FC Győr második csapata, a szebb napokat megért megye egyes DAC Nádorváros, a megye II-es Győrszentiván, valamint a szintén megyei kettes Téti Sokoró FC együttese. Ezekből a négyesekből a 3-3 győzelemmel hibátlan Pénzügyőr SE és a házigazda Gyirmót FC Győr második csapata elsőként, míg a hat pontot gyűjtő Caola FC Sopron, valamint a négy pontos Téti Sokoró másodikként abszolválta magát a felsőházba, így ők csak dél után kapcsolódnak be a további küzdelmekbe. Vasárnap reggel a csoportok harmadik és negyedik helyezettjei az alsóházi mérkőzésekkel folytatják szereplésüket. Érdemes lesz tehát kilátogatni ekkor is a Magvassy Mihály Sportcsarnokba, hiszen igazi futballcsemegében lehet része a sportág szerelmeseinek.