Gyirmót FC Győr – Budapest Honvéd FC 1-1  (0–1)

Gyirmót: 1026 néző.

Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Kulman Tamás, Ország Péter)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Polgár 28), Hudák, Csörgő, Jova B.- Kovács M., Kovács D. (Takács R. 82) – Soltész, Madarász (Szőke G. 82), Medgyes – Adamcsek (Pethő 82)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Bp. Honvéd: Dúzs – Kovács N. (Eördögh 68), Kálnoki-Kis (Kocsis G 27), Szabó A., Benczenleitner – Adorján (Lőrinczi A. 45) – Kocsis D., Bocskay, Holman, Krajcsovics (Kundrák 68) – Bobál G. (Simon B. 68)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Bobál G. (0-1) a 24., Medgyes (1-1) az 58. percben

Dermesztő hidegben vette kezdetét a találkozó, amin azt fővárosi piros-fekete csapatot látta vendégül együttesünk, aminek kispadján Csertői Aurél ült, s aki korábban négy évig klubunknál együtt dolgozott mostani ellenlábasával Tamási Zsolttal, aki most vezetőedzőként próbálta sikerre vezetni a gyirmótiakat.

Már az első percben nagy lehetőség nyílt a gólszerzésre a hazaiak előtt, amikor Medgyes szép cselekkel játszotta tisztára magát a baloldalról, majd középről 15 méterről lőtt, de Dúzs védeni tudott, az ellentámadásnál Kovács M. hazaadása borzolta a kedélyeket, majd Madarász 7 méterről leadott bal lábas lövése pattant szögletre Kovács N. lábáról. Pörgős, jó iramú, küzdelmes játék folyt, amin belül szűk félóra elteltével, Bobál G. szerencsés mozdulata után megszerezte a vezetést a fővárosi együttes.

A második játékrészben próbált nagyobb sebességre kapcsolni a Gyirmót az egyenlítés érdekében, s az erőfeszítés szűk egyórai játék elteltével vezetett eredményre, amikor az agilisan játszó Medgyes szép egyéni megmozdulása után talált a Honvéd kapujába. Az utolsó tíz perc a csereként beálló Simon B. fejese jelentett veszélyt a hazai kapura, de Hársfalvi hárított. A rendes játékidő utolsó pillanataiban Kocsis D. dönthette volna el a mérkőzést a fővárosiak javára, amikor a bal összekötő helyénél kilépve már a kimozduló Hársfalvi mellett is elhúzta a labdát, de ordító helyzetben az üres kapu mellé passzolt. Végig lüktető, igazi férfias futballt játszott mindkét együttes, a találkozónak voltak periódusai, amikor a hazaiak, de volt amikor a vendégek akarata érvényesült, azonban ezek az időszaki fölények, valamint a gólok is azt tükrözik, hogy reális eredmény született.

23. perc: A bal oldalról befelé cselező Holman jobbal 14 méterről lőtt, a labda útjába Bobál G. tette bele a lábát, így a játékszer a kimozduló Hársfalvi fölött a kapu bal oldalába hullott (0-1).

58. perc: Medgyes szép cselekkel játszotta tisztára magát a bal oldalon, majd 14 méterről lőtt, a labda a védők lábán megpattanva a kapu jobb oldalába perdült (1-1).

Tamási Zsolt: Sikeres edző által jól szervezett ellenféllel találkoztunk. Azt gondolom, hogy a meccsnek több olyan periódusa volt, amikor nagyon jó támadásokat vezettünk, de a befejezéseknél nem hoztunk jó döntéseket. A második játékrész közepe táján volt gondunk a középpályás védekezéssel, akkor azt éreztem, hogy lehet gól a Honvéd játékában, de összességében izgalmas, jó meccset játszottunk, talán reális a döntetlen, azonban van hiányérzetem.

Csertői Aurél: Tudtuk, hogy jó csapat otthonába érkeztünk. Egy rossz döntéssel saját magubkat hoztuk nehéz helyzetbe a kapott gólunknál, azonban arra lehet építeni, amit az utolsó húsz percben játszottunk, amikor három nagy helyzetet is ki tudtunk dolgozni, bár igaz, hogy ezeket be is kellene rúgni. Ha a kapus mellettis elhúzza a labdát támadónk, de nem rúgja me az üres kapuba, akkor így nehéz nyerni. Döntetlen állásnál nekünk volt meccslabdánk, hajtós, brusztolós játékot nyújtott mindkét csapat, az összkép alapján azt gondolom, hogy a döntetlen reális.