Gyirmót FC Győr – Szombathelyi Haladás

            1-2  (1–0)

Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 954 néző.

Játékvezető: Molnár Attila (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hajdú, Nahirnij – Vass Á. (Berki 73)– Herrjeczki (Soltész 60), Kovács M., Nagy P. (Kovács D. 73), Medgyes – Pethő, (Simon A. 60)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Haladás: Verpecz – Lucas, Csató M, Németh M., Bosnjak (Lencse sz.)– Derekas, Csilus – Csernik, Rácz B. (Hursán 83), Doktorics – Borvető (Taipi 64)

Vezetőedző: Michael Hipp

Gólszerző: Pethő (1-0) a 26., Szegi (öngól) (1-1) az 54., Taipi (1-2) a 71. percben

26. perc: Nahirníj Artem tört előre a bal oldalon, majd pontosan ívelt középre, a lendületből érkező Pethő Bence pedig 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-0).

54. perc: Rácz Barnabás jobb oldali beadása után a menteni szándékozó Szegi Vince 8 méterről középről a saját kapujának bal oldalába fejelt (1-1).

71. perc: Nagy Patrik eladott labdája után indított kontratámadás végén Alban Taipi szép csellel játszotta tisztára magát a jobb oldalról, majd ballal 14 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-2).

92. perc: A kaputól távolodó Lencsét buktatta Rusák, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, de Hursán gyermeteg végrehajtása után javított a hazai hálóőr.

Csapatunk hét közben presztízsrangadót nyert az ETO Parkban, ami Helembai Márk súlyos sérülése miatt lelkileg is jót tett a fiúknak, most pedig ismét egy ősi riválist fogadtunk hazai pályán.

– Itt a lehetőség, hogy a Nyíregyháza elleni kisiklásunkat megpróbálhatjuk kissé feledtetni, hazai pályán nyernünk kellene, és ezzel stabilizálhatnánk a helyünket az élmezőnyben. Rapszodikus együttes a szombathelyi, de jó játékosok alkotják a keretét, nehéz mérkőzésre számítok. Nagyon szoros a mezőny, végig harcos meccsek várhatóak, láthatjuk időnként meglepő eredmények is születnek a másodosztályban.

– fogalmazott bizakodva Csertői Aurél vezetőedzőnk a találkozó előtt.

Csapatunk célját és a két együttes tabellán elfoglalt helyezését figyelembe véve óvatosan kijelenthető, hogy talán esélyesebbként léphetünk pályára ezen a találkozón, de ahogyan szokták mondani, ezt pontokra is kell tudni váltani, hiszen az előbbi gondolatsort is tekintve igenis komolyan kell venni a nagy múltú piros-kékeket, akik már többször okoztak kellemetlen meglepetést számunkra.

A találkozó első igazi helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor tíz perc elteltével Nagy Patrik bal oldali szögletét követően Pethő Bence fejelhetett 6 méterről a rövid saroknál, de Verpecz István hárított, majd kis idő múlva Medgyes Zoltán távoli lövése, majd Szegi Vince szabadrúgása jelentett veszélyt. A kék-sárgák többet kezdeményeztek, aminek szűk fél óra elteltével lett meg az eredménye, amikor egy parádés bal oldali támadás végén Pethő Bence fejelt a kapu bal oldalába (1-0).

Szünet után ismét hazai lehetőség adódott a gólszerzésre, de Nagy Patrik kecsegtető helyzetben 12 méterről a kapu mellé lőtt. Szűk egyórai játék elteltével egy szerencsétlen szituációt követően váratlanul egyenlített a Haladás, amikor egy jobb oldali akciót követően Szegi Vince vétett öngólt (1-1). Ha váratlan volt az egyenlítés, akkor még váratlanabb a következő gól, amit megelőzött a másik kapunál Nagy Patrik pontatlan beadása, amelyből elindították kontrájukat a vendégek, Alban Taipi pedig élt a lehetőséggel (1-2).  A hosszabbítás pillanataiban Rusák először összehozott egy büntetőt, majd Hursán lgyenge lövése után javított.

A találkozó nagy részében a hazaiak akarata érvényesült, egy szép góllal szereztek vezetést, de a szerencsétlen mozdulatot követő öngól zavart okozott az addigi produkcióban, nem tudtak megújulni. Ezt követően a vendégek kontrái is veszélyesebbé váltak, aminek egyikéből a győzelmet is megszerezték.

Csertői Aurél: Ellentmondásos volt a mai találkozónk. Vezetésünk után meccslabdánk volt, eldönthettük volna a találkozót, de ennyi kialakított helyzettel nem szabad veszíteni. Sokáig domináltunk, de később görcsössé vált a játékunk. Nem volt igazi helyzete a vendégeknek, mi okoztuk a vesztünket.

Michael Hipp: Az első félidőben nem volt meg a várt minőség a játékunkban. A cserék szerencsére hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez, ami ez eredményben is realizálódott. Nagyon fontos három pontot szereztünk, ami lendületet adhat a folytatáshoz.