Egy gondolat erejéig visszapillantva, a célokat és a tabellán elfoglalt helyezéseket tekintve is igazi szomszédvári presztízsrangadóra készültek a felek a hétközi fordulóban, hiszen csak kettő pont választotta el őket egymástól a kezdő sípszó előtt. Szerencsére ez a különbség a találkozó lefújását követően nőtt a két együttes között, hiszen csapatunk a második félidei eredményesebb játékának is köszönhetően megérdemelten hozta el a pontokat az ETO Parkból. Ez a győzelem jelen esetben túlmutatott a két együttes egészséges rivalizálásán is a tekintetben, hogy a Nyíregyháza elleni hétvégi találkozón a vereségen felüli érzékeny eset rázta meg a gyirmóti sportcsaládot, gondolva itt tehetséges bal oldali szárnyvédőnk Helembai Márk súlyos koponyasérülésére. Sportszerűségből, emberségből is jelesre vizsgázott szomszédvári ellenfelünk, amikor csapatunkkal egységesen „Jobbulást Márk” feliratú polót készíttetett, míg e mellett a két csapat játékosai a játékvezetői hármassal karöltve a kezdősípszó előtt egy – vendégkezdeményezésre születő – „Gyógyulj meg Márk” jókívánságot sugalló molinót tarthattak maguk előtt. Mindez jót tett a gyirmóti lelkeknek, amire az eredmény csak ráadás volt.

Feledhető első játékrész után a második félidei helyzetkihasználásunknak és Rusák Edvárd feljavuló formájának köszönhetően megérdemelten hoztuk el a bajnoki pontokat városi vetélytársunk otthonából.

A soron következő játéknapon ismét nehéznek ígérkező feladat vár csapatunk játékosaira, ugyanis egy igazi dunántúli rangadón fogadhatják az ősi rivális Szombathelyi Haladás együttesét. A vasi zöld-fehérek a bajnoki rajton otthon osztoztak a pontokon a Csákvárral (1-1), majd Nyíregyházáról tértek haza értékes győzelemmel (0-1), utána otthon győztek zöld-fehér rangadón az ETO ellen (2-1), majd szintén hazai környezetben maradtak alul a Szegeddel szemben (0-1). Ezt követte egy siófoki botlás (2-1), majd otthoni döntetlen a Soroksárral (1-1), viszont Tiszakécskén meglepően simán veszítettek (2-0), majd egy gól nélküli mérkőzésen osztoztak a pontokon otthon az Ajkával (0-0). A pécsi kiránduláson mindhárom bajnoki pontot ott hagyták a hazaiaknak (1-0), végül Szombathelyen javítottak a Kazincbarcika ellen (1-0). Az eddigi tíz fordulóban tehát 3 győzelem és 3 döntetlen mellett 4 vereséget szenvedtek, 7 rúgott és 9 kapott góllal így 12 pontot gyűjtöttek, ami a tabella 14. helyére predesztinálja őket. Ezzel szemben mi 6 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség után 19-9-es gólaránnyal és 19 ponttal a dobogó harmadik fokáról várhatjuk a folytatást.

Az egymás elleni összevetést tekintve és az utóbbi öt meccs eredményét figyelembe véve jobban állunk, hiszen 2019 december 8.-án Szombathelyen (0-1), majd 2020 augusztus 9.-én otthon sikerült nyerni (2-1). Ezután 2021 január 31.-én szintén idegenben (1-3), majd az év június 7.-én otthon (1-0) tudtunk örülni, míg végül a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben 2021 október 27.-én büntetőkkel (2-3) sikerült kivívni a továbbjutást.

A két együttes tabellán elfoglalt jelenlegi helyezését figyelembe véve óvatosan kijelenthető, hogy pályaválasztóként is talán esélyesebbek vagyunk a bajnoki pontok megszerzésére, de korábban saját bőrünkön is tapasztalhattunk már, hogy ez akár teher is lehet egy csapat számára, valamint, hogy ezt a nézetet a pályán nem is olyan egyszerű gólokra és sikerrel megvívott mérkőzésekre váltani.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 11. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Szombathelyi Haladás találkozó 2022 október 9.-én, vasárnap 15.00.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.