A Puskás Akadémia játékosa, ám kölcsönben másfél éve Gyirmóton játszik. Máshogy készül a felcsútiak elleni mérkőzésre?

Különleges számomra a Puskás Akadémia elleni mérkőzés, mégiscsak a klub játékosa vagyok, és egykori csapattársaim ellen játszom – mondta a 20 éves Radics Márton. – Mindig jól éreztem magam a felcsútiaknál, jóban vagyok velük, főleg Deutsch Lászlóval és Tóth Balázzsal, de Nagy Zsolttal és Szolnoki Rolanddal is remek a kapcsolatom. A légiósok közül Jakub Plsek és Yoel Van Nieff nevét említeném meg, utóbbitól rengeteg tanultam, hiszen ugyanaz a posztunk.

A Puskás Akadémiában debütált az élvonalban 2019 augusztusában az Újpest ellen. Hogy emlékszik vissza rá?

Az Illovszky Rudolf Stadionban játszottunk, nagy meglepetés volt, hogy a kezdőcsapatba kerültem. Urblík József sérülése miatt tett a csapatba Hornyák Zsolt, s a középpálya jobb oldalán kaptam lehetőséget. Nem mondom, hogy nem izgultam életem első NB I-es meccse előtt, pláne úgy, hogy teljesen váratlanul ért a lehetőség. Szolnoki Roland játszott mögöttem, végig beszélt nekem, sokat segített, hogy ott van. Szerencsére sikerült nyerni 3–1-re, s azóta sokat változott jó a játékom.

Tavaly januárban még az NB II-ben csatlakozott a Gyirmóthoz, hogy érzi magát a csapatnál?

Amikor idejöttem, akkor az NB II-ben szerepelt a csapat, s az volt a célom, hogy feljussunk, nem akartam fél év után másik NB I-es csapat után keresgélni. Szerencsére feljutottunk, szeretek itt lenni, sokat fejlődtem, rengeteg tapasztalatot szerezhetek, hiszen hétről hétre az első osztályban játszhatok. Azt az utat járom amit elterveztem, ha bennmaradunk nagyon szívesen maradnék, ám mivel a Puskás Akadémia játékosa vagyok, meg kell hallgatnom, hogy mi a terve a klubnak velem.

A bennmaradáshoz jobb eredmények kellenek, mint az elmúlt időben, hiszen a legutóbbi hat bajnokin nyeretlen az együttes.

Sajnos az elmúlt meccsek nem úgy alakultak, ahogy terveztük. Házi gólkirályunk, Varga Barnabás sérülés miatt az utóbbi időben nem játszhatott, ez nagyban hozzájárult, hogy a elmúlt három bajnokin nem lőttünk gólt. Szerencsére a szombaton már visszatérhet, reméljük gólokkal tud segíteni a csapatnak. Nehéz lesz kiharcolnunk a bennmaradást, ám amíg van esélyünk addig nem adjuk fel a harcot.

Remek szezonja van a szombati ellenfélnek, képesek lehetnek legyőzni a felcsútiakat?

A Puskás Akadémiának ez már a harmadik jó szezonja, nem véletlenül van ott a tabellán ahol. Ha tehetem mindig nézem a meccseiket, a Fradi elleni a második félidő nagyon tetszett. Erős csapat, nehéz dolgunk lesz, az biztos, hogy hátul nem hibázhatunk, elől pedig ki kell használnunk a gólszerzési lehetőségeket.

Márciusban a Lengyelország elleni Eb-selejtezőn először lépett pályára az U21-es válogatottban, számított a meghívóra?

Vártam már rá, hiszen az előző idény félszezonját is végigjátszottam, s idén is kisebb sérülést és betegséget leszámítva mindig ott voltam a pályán. A címeres mezt felhúzni öröm, boldog vagyok, hogy  debütálhattam az U21-ben. Igaz, nem úgy sült el, ahogy terveztem, hiszen az utolsó percben a játékvezető szabálytalanságot látott nálam, amiért büntetőt kaptak a lengyelek, így 1–1 lett a vége. Talán túl lelkes voltam, nagyon menteni akartam. Jól éreztem magam a pályán, remélem legközelebb is számítanak rám.

Forrás: Nemzeti Sport