Ismét mérföldkőhöz érkezett az 1993-ban újjáalakult gyirmóti labdarúgás, ugyanis klubunk történelmében immár másodszor készülhetünk a péntek esti élvonalbeli bajnoki rajtra. Mint azt a labdarúgó társadalom tagjai tudják, korábban már Kiprich József irányítása mellett 2009-ben, majd ifj. Bene Ferenc szakvezetésével 2016-ban már jogot nyertünk az első osztályba való feljutásra, de egyéb okok miatt csak utóbbi esetben élhetett e lehetőséggel egyesületünk. Akkor ez a kiváltságos lehetőség tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen sajnálatos módon a küzdelemsorozat végén búcsúznunk kellett a legjobbaktól. Ennek az időszaknak a tanulságait is levonva, most ismét arra készülhetünk, hogy pénteken este egy sikeresebb időszak kezdetét élhetjük meg, és ha már bekerültünk Magyarország tizenkettő legjobb csapata közé, akkor jövő májusban talán a tízben is sikerülhetne végeznünk, ami természetesen azt jelentheti, hogy élvonalbeli tagságunk meghosszabbodhat. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen addig még nagyon sok feladat, megannyi rangadó várhat csapatunkra annak érdekében, hogy mindez megvalósulhasson.

       A tavalyi feljutást kiharcoló keret gerince a klubvezetés döntésétől támogatva együtt maradt, akikhez posztra, célirányosan történt az új játékosok kiválasztása és leigazolása. Ezek tükrében fiatal és rutinosabb játékosokkal bővült, s reményeink szerint erősödött keretünk. Így kerülhetett hozzánk Florent Hasani, Ene Cornel Alexandru, Medgyes Zoltán, Kovács Dominik, Csomka András, Csörgő Viktor, Major Martin, valamint kölcsönbe Zeke Márió és Radics Márton is magára öltheti klubunk sárga-kék mezét.

       A 2021-2022-es bajnoki pontvadászat első fontos állomása mindjárt nagy kihívás elé állítja játékosainkat, hiszen azt az 1888-ban alapított MTK Budapest együttesét látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban, amely az 1901 óta működő labdarúgó bajnokság második legeredményesebb csapata, hiszen 23-szor ünnepelhetett bajnokként, 12-szer kupa és 2-szer Szuper- kupa győztesként. A találkozó pikantériájához tartozik, hogy egyesületünk szakmai munkájáért felelős vezetői is maradandót alkottak korábban a fővárosi egyesület kötelékében, hiszen szakmai igazgatónk Tamási Zsolt nevét a kék-fehérek utánpótlásáért felelős gárdonyi Sándor Károly Labdarúgó Akadémia első embereként ismerhette meg a sporttársadalom, aki 2005-től 2016-ig irányította hazánk első igazán elismert futball iskoláját, majd ezt követően az első csapat kispadjára is leülhetett. Vezetőedzőnk, a játékosként 11-szeres válogatott Csertői Aurél pedig 1995 és 1997 között 64 mérkőzésen viselte az MTK mezét és ebben az időszakban 17-szer vette be az ellenfelek kapuját. Ezek mellett jelenlegi keretünkben is több olyan labdarúgó található, aki korábban utánpótlás, vagy felnőtt szinten kötődött leendő ellenfelünkhöz. Az elmúlt években akár az első, a másodosztályban, vagy akár a Magyar Kupa küzdelmei során többször is találkoztak csapataink, az utóbbi öt mérkőzésből négyszer a fővárosiak örülhettek, míg mi egy barátságos, gól gazdag összecsapáson vendégként tudtunk nyerni 5-4-re.

       Újdonság továbbá, hogy a holnap esti találkozón már működni fog a VAR (video assistant referee) video elemző rendszere, ami négy fő esetben (gólok, büntetők, közvetlen piros lapok, hibás azonosítás) a játékvezető döntéseit hivatott segíteni, amit korábban már harminc honi labdarúgó mérkőzésen teszteltek, s ami 28 kamera képét tudja elemezni.

Mint ahogyan azt ezen a fórumon korábban is jeleztük szurkolóink felé, klubunk felajánlása értelmében a mérkőzés előtt és azt követően térítésmentesen vehetik igénybe a győri Eszperantó úti állomás és az ALCUFER Stadion között oda-vissza közlekedő buszjáratot.

A hatályos járványügyi intézkedéseknek megfelelően a létesítmény területén továbbra is fenn kell tartani a sportzónaként kijelölt területeket, ahova természetesen csak az erre jogosult személyek léphetnek be, valamint a találkozóra történő beléptetéshez szükséges a védettségi igazolvány, melynek felmutatása digitális formátumban is elfogadott.

A Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban pénteken 20.30-kor kezdődő Gyirmót FC Győr – MTK Budapest találkozót a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de emellett a helyszíntől távol maradó szimpatizánsaink sem maradnak le a mérkőzés fontos eseményeiről, hiszen honlapunk online tudósításán keresztül is követhetik a találkozót.