A Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett Merkantil Bank liga 2020/2021-es küzdelemsorozatának 11. fordulójában ismét nehéznek ígérkező erőpróba vár első csapatunkra, ugyanis vasárnap 17 órai kezdettel a bajnokságot remekül kezdő AJKA FC. otthonában vendégszerepelünk.

Vendéglátónk az első öt fordulóban tiszteletreméltó sorozatot produkált, ugyanis ekkor négyszer hagyta el győztesen a játékteret. A rajtnál a WKW ETO FC Győrt verték 2-1, majd három nap múlva a Kazincbarcikát 3-1 arányban. Ezután a Békéscsaba vitte el Ajkáról a bajnoki pontokat egygólos mérkőzést követően, majd a Csákvárt ütötték ki 5-0-ra idegenben, a Szentlőrinc együttesét pedig 4-0 arányban hazai környezetben. A jó sorozat azonban ekkor megszakadni látszott ugyanis ezt követően a Haladástól 1-0-ra, a Budaőrstől 5-1-re, a DVSC-től pedig gólgazdag mérkőzésen 5-3-ra kaptak ki, amit követett a Siófok elleni 1-1-es döntetlen. A Magyar Kupában hozta leendő ellenfelünk a kötelező győzelmet a Maroshegy csapatával szemben 0-5-al léptek tovább, ami után Szolnokon ismét bajnokin kaptak ki 1-0-ra.

Ezzel a tíz fordulót követő mutatóval a tabellán a 9. helyen tanyáznak vendéglátóink, négy győzelem és egy döntetlen mellett ötször szenvedtek vereséget, 19-16-os gólkülönbséggel 13 pontot gyűjtöttek.

Csapatunkra szintén nem lehetett panasz a bajnoki pontvadászat első négy fordulójában, ugyanis a kezdéskor Orbán Viktor Miniszterelnök Úr baráti látogatása mellett 3-0-ra győztük le a Csákvár együttesét, de ezt követően váratlan 2-0-ás vereséget szenvedtünk a Szentlőrinctől, utána azonban értékes 2-1-es győzelem következett a Haladás ellen, majd a Budaőrs együttesének sikerült visszavágni 3-1 arányban. Néhány nap múlva ismét egy rangadón fogadtuk a szakemberek által is a végső győzelemre esélyes DVSC-t, de játékosaink nem törődve a jóslatokkal és a papírformával 1-0-ával itthon tartották a bajnoki pontokat. Ezután nálunk is porszem került a gépezetbe, amikor a Balaton partjára utaztunk Siófokra, s ahonnan sajnos ismét 2-1-es vereséggel tértünk haza, majd hazai környezetben a hosszabbítás utolsó pillanataiban csúszott ki kezünkből a győzelem három pontja a Szolnok ellen, így 1-1-es eredménnyel be kellett érnünk az egy ponttal. Ezután szerencsére ismét jó széria következett, hiszen a DEAC-ot magabiztosan, 3-0-ra győztük le, az ezt követő Magyar Kupa meccsen kinyílhatott a gólzsák, hiszen játékosaink 8-1-es győzelemmel léptek tovább, ami után az elmúlt bajnoki fordulóban kitűnő produkcióval 2-0-ra múlták felül a szintén sokak által többre predesztinált fővárosi VASAS FC. együttesét.

Mi az ominózus Szeged elleni elmaradt mérkőzésünk mellett az eddigi kilenc fordulóban hat győzelem mellett egy döntetlent értünk el, de sajnos kétszer kikaptunk, így 16-7-es gólkülönbség mellett 19 pontot szerezve a második helyről várhatjuk az ajkai mérkőzésünket.

Összességében elmondható, hogy a helyezésektől függetlenül minden csapat, így az AJKA FC. ellen is maximális koncentrációra lesz szükségünk, hogy folytathassuk jó szereplésünket és továbbra is nyitott lehessen a szép célok eléréséért folytatott küzdelemsorozat.