Kettő sikeresen megvívott tavaszi mérkőzéssel a tarsolyunkban utazhatunk a nagyerdőbe, ráadásul a Haladás és a Budaörs ellen is kiemelten értékes a győzelem. Ha a népi bölcsességet szeretnénk idézni, azt is mondhatnánk, „három a magyar igazság”, csapatunk jó rajtja egészséges önbizalmat adhat a játékosoknak, azonban a realitások talaján maradva próbáljuk helyén kezelni a dolgokat.

Az őszi találkozónkon, augusztus 23-án az 5. fordulóban Varga Barnabás 40. percben szerzett góljával legyőztük a jelenlegi éllovast az ALCUFER Stadionban. Nagy Patrik ívelt a vendégkapu elé bal oldali szöglet után, lendületből érkező centerünk pedig 4 méterről a bal alsó sarokba fejelt.

A közelmúltban kisebb porszem került a korábban gördülékenyen működő debreceni gépezetbe, ugyanis két hete a Siófok a félidőben még vezetett a Nagyerdei Stadionban, de szünet után Szécsi Márk duplája azonban megmentette a Lokit a kínos eredménytől. A 23. forduló szombati nyitómeccsén a Szolnok otthonában viszont kikaptak 2-1-re, amivel véget ért 17 mérkőzéses veretlenségi sorozatuk. A találkozót követő napokban Bódi Ádám lemondott csapatkapitányi tisztéről, a csapat tagjainak szavazása után a karszalag Dzsudzsák Balázs karjára került. A MOL Magyar Kupa szerdai fordulójában a városi kistestvér, de szintén másodosztályú DEAC otthonában vendégszerepeltek, ahol Bévárdi Zsombor és Tischler Patrik találataira hazai oldalon a korábbi loki-kedvenc Ibrahima Sidibe tudott válaszolni büntetőből, így sikerült a továbbjutásuk.

A mi csapatkapitányunk Nagy Patrik is főszereplő volt elmúlt mérkőzésünkön, de szerencsére a gólokban és a csapat sikerében vállalt főszerepet, hiszen nagy napjának, nagy meccsén, s annak nagy perceiben kétszer is betalált aktuális ellenfelünk, a korábban előttünk álló Budaörs SC kapujának hálójába, eldöntve ezzel a bajnoki pontok sorsát. Az országos szaklap, a Nemzeti Sport osztályzatai alapján Ő és a csereként pályára lépő Simon András is bekerült a forduló válogatottjába.

A Debreceni VSC az eddigi 23 fordulóban 15 győzelemmel, 6 döntetlennel és 2 vereséggel, és az így megszerzett 51 ponttal áll a bajnoki tabella élén, míg mi 13–2–8-as mutatóval és 41 ponttal a negyedik helyről várjuk a folytatást, négy pont a lemaradásunk a feljutó helyen lévő Vasas SC mögött.

Ha a tavasszal folytatódó bajnokság első három mérkőzésére, rangadójára korábban hat pontot jósol valaki, lehet, hogy sokan előre elfogadták volna, de mi azt valljuk, hogy „evés közben jön meg az étvágy”, hiszen profi sportemberekről lévén szó, minden mérkőzésen cél a győzelem, a szakmai stábunk és a játékosok mentalitását ismerve most sem lehet ez másként.

Az egész világot behálózó pandémia miatt, s az érvényben lévő kormányrendelet értelmében szurkolók sajnos továbbra sem láthatják a helyszínen a hétfőn 20 órakor kezdődő DVSC – Gyirmót FC Győr rangadót, hiszen az zárt kapuk előtt kerül lebonyolításra. Most sem maradnak le azonban a mérkőzésről, ugyanis a már megszokott online szöveges tudósításunk mellett a televízió M4 Sport csatornája élő közvetítésének köszönhetően követhetik a találkozó jeleneteit.