Annak ellenére, hogy a labdarúgás szerelmeseinek körében igazi futball láz vette kezdetét a péntek este induló németországi Európa-bajnokság, azon belül is a szombaton kora délután pályára lépő magyar nemzeti válogatott minden rezdülésével kapcsolatban, örömteli volt tapasztalni, hogy az immár negyedik alkalommal rendezett Pék Attila Utánpótlás Emléktornán az ifjú palánták zsivajától vált hangossá a Gyirmóti Sportcentrum, s annak edzőpályái, valamint a kísérők, szülők is jó hangulatot varázsoltak a partvonalak mellé.

2021-január 17-én, életének 43. évében, hosszan tartó betegséget követően hunyt el egykori csupa szív, kiváló védőnk, középpályásunk Pék Attila, aki példás csapatemberként tíz éven át szolgálta egyesületünket. A játékos, mint akkoriban sok más fiatal az Rába ETO-ban kezdett futballozni, ahonnan a Győri Dózsába igazolt, majd 2002 nyarán fogadta el egyesületünk elnökének Horváth Ernőnek hívó szavát. Sok szép közös gyirmóti siker részese volt, melyekből kiemelkedett az NBIII kétszeri megnyerése, majd később Kiprich József irányítása alatt elért NBII-es bajnoki cím.

Egyesületünk elnöke Horváth Ernő is megrendülten vett tudomást Pék Attila haláláról, annak ellenére, hogy az előzményeket természetesen ismerte, akkor így emlékezett:

– Csak a legjobbakat mondhatom Attiláról, úgy mint labdarúgóról és úgy mint emberről egyaránt – kezdte elcsukló hangon klubunk elöljárója. Amikor másodszor nyertük meg az NBIII-as bajnokságot és eldöntöttük, hogy egyesületünk vállalja a másodosztályba történő felkerülést, néhány játékos összefogott, hogy ők a felvázolt feltételekkel nem tudnak velünk tartani. Rövidesen azonban megkeresett Pék Attila, aki azt mondta, elnök úr tegye elém a kitöltetlen szerződést és én azonnal aláírom, hiszen én játszani szeretnék a magasabb osztályban is. Ő ilyen volt! Mondanom sem kell néhány napon belül a többiek is hasonlóan cselekedve követték példáját. Pék Attilának egy Debrecenben élő tizenkilenc és egy tíz éves győri fiú gyermeke van. Természetesen a gyirmóti sportegyesület vezetése az óta sem feledi Pék Attilát, akinek emlékét minden évben színvonalas utánpótlás tornával próbálja megőrizni.

A szombaton 10 órától rendezett, immár negyedik emléktornára szépszámú mezőny jött össze, hiszen az U9-es és az U11-es korosztályokban összesen 26 csapat fogadta el meghívásunkat, s adta le nevezését, ami után izgalmas és gólokban gazdag igazi sportnap keretében küzdöttek a kis labdarúgó palánták a végső helyezésekért, s az értékes díjakért.

U9-es eredmények

1. Vasas Kubala Akadémia
2. Főnix-Gold FC
3. ETO FC Győr
4. Mészöly Focisuli SE
5. Gyirmót SE Győr
6. Credobus Mosonmagyaróvár
7. Tatabányai SC
8. Király SE
9. Szombathelyi Haladás VSE
10. Veszprémi FC USE
11. SC Sopron
12. Okos-Foci Műhely

U11-es eredmények

1. Főnix-Gold FC 
2. Tatabányai SC 
3. Szombathelyi Haladás VSE 
4. Okos-Foci Műhely 
5. Vasas Kubala Akadémia 
6. Gyirmót SE Győr 
7. BSS Monor 
8. SC Sopron 
9. Király SE 
10. Credobus Mosonmagyaróvár 
11. TK Válogatott 
12. FC Ajka 
13. Veszprémi FC USE 
14. Mészöly Focisuli SE