Érdekesség, hogy a gyirmóti gólok felét két játékos, Szarka Ákos és Nagy Patrik szerezte.
Utóbbi 14 gólt lõtt eddig, s a 17 találatot elérõ, jelenleg Vasas-játékos Balajti Ádám mögött második a góllövõlistán.
„Mivel a tizenegyeseket én rúgom a csapatban, az eredményességem elsõsorban ennek köszönhetõ – kezdi szerényen Nagy Patrik. – Egyébként óriási önbizalmat is ad egy-egy jól elvégzett és értékesített büntetõ, ami után más szituációkban bátrabban vállalkozom. Ha jól emlékszem, a tizennégybõl hat gólt lõttem tizenegyesbõl” – tette hozzá a középpályás, aki vasárnap ugyan elhibázta a büntetõt, ám a visszapattanó labdát könyörtelenül vágta a léc alá.
„Mindig a tizenegyes elõtt döntöm el, hogy hová rúgom a labdát. A Dorog ellen is így tettem. Azt gondoltam, elmozdul majd valamelyik irányba a kapus, de Horváth nem ezt tette. Szerencse, hogy éppen elém pattant ki róla labda. Bár gól lett, ezúttal nem tudtam annyira örülni a találatnak.”
Nagy Patrik szerint nagyon erõs csapatuk van, s bízik a feljutásban.
„Szerintem nincs még egy ilyen jó játékosállománnyal rendelkezõ együttes a másodosztályban. Sokszor kerülünk helyzetbe, ezért is lõttük mi a legtöbb gólt a mezõnyben. Ha elkerülnek bennünket a sérülések, eltiltások, hiszem, hogy továbbra is eredményesek leszünk a hátralévõ fordulókban és újra élvonalbeli csapat lesz a Gyirmót.”

A felvidéki Szarka Ákos tavaly nyáron érkezett az NB I-es DVTK-tól Gyirmótra. Korábban szerepelt a Slovan Bratislava, az FC Petrzalka, az SK Szenc és a Dunaszerdahely együtteseiben. A 193 centiméter magas támadó szó szerint és teljesítményével is kiemelkedik a hazai másodosztály mezõnyébõl. Eddig 13 találatot jegyez gyirmóti színekben.
„Örülök, hogy a góljaimmal hozzá tudok járulni a csapat sikereihez. A találatokat persze nem csupán magamnak köszönhetem, kellettek hozzájuk a társak, a jó átadások is. Nagyon jól érzem magam Gyirmóton, közelebb vagyok a szülõhelyemhez, s szerencsére jól is megy a játék. Nem bántam meg, hogy a csapatba igazoltam. Persze még nem nyertük meg a bajnokságot, de azt gondolom, nekünk van erre a legnagyobb esélyünk. Ha ugyanilyen felfogással lépünk pályára és futballozunk a további fordulókban is, ezzel sem lesz probléma” – fogalmazott a gól- erõs csatár.