SFAC 1900 – Gyirmót FC Győr II. 0-6 (0-2)

2021.07.10 10.00 | Sopron, Soproni Anger réti Sporttelep | Felkészülési mérkőzés

Játékvezetők: Herm László – Takács Ákos, Ihász Tamás

SFAC 1900: Giczi – Récsei, Máté, Kelemen, Majoros – Galambos, Kecskés M., Kulcsár, Varga V., Honyák – Erdősi

Gyirmót FC Győr II.: Ivancsics (46.p. Kecskés B.) – Kiss B., Lányi (56.p. Reizer), Gergely, Balogh F. – Bagó (46.p. Ominger), Béli (46.p. Nagy K.), Illés (56.p. Bessenyei) – Varga M. (56.p. Babayigit), Mayer M. (56.p. Németh B.), Éri (46.p. Somogyi-Bakos)

Nagy hőségben kezdődött a mérkőzés, aminek első pillanataiban a hazaiak kerültek helyzetbe, amikor Galambos veszélyesen érkező beadását Béli tudta szögletre menteni az érkező támadók elől. A tizedik percben hasonlóan veszélyes támadást vezetett csapatunk a bal oldalon, amikor Balogh Ferenc beadása ment el keresztbe a kapu előtt anélkül, hogy bárki hozzáért volna. Az első nagy helyzetre fél órát kellett várni, Lányi hosszú indítását vette át a védők mögött a jobb szélen felfutó Kiss Barna és nagy helyzetben 10 méterről a kimozduló Giczibe lőtt. Az első játékrész hajrájában góllá érett a mezőnyfölényünk. Mayer Máté jobb oldali szabadrúgását követően a kimozduló kapus elől fejelt Récsei a saját kapujába. (0-1) A félidő utolsó percében megdupláztuk előnyünket, ismét Lányi indította Kiss Barnát, aki a kimozduló kapus felett a kapuba emelt. (0-2)

A második félidő is hazai helyzettel kezdődött, egy pontrúgást követően Kulcsár 8 méteres fejesét védte bravúrral Kecskés. Tíz perc elteltével Ominger ment el a bal szélen, majd beadását követően még fel tudtak szabadítani a soproni védők, de a lecsorgó labdát Varga Marcell szerezte meg és kapás lövése egy védőn megpattanva vágódott a kapu közepébe. (0-3) A 72. percben Somogyi-Bakos adott remek keresztlabdát a bal oldalon érkező Balogh Ferencnek, aki védőit megverve tört be a tizenhatoson belülre és a kapust is kicselezve magabiztosan gurított az üresen maradt kapu közepébe. (0-4) Az utolsó öt percben is folytattuk eddigi játékunkat, melynek végén Somogyi-Bakos indította Németh Benjámint, akinek lövése Gicziről pattant vissza előbbi elé, aki a kapu közepébe emelt. (0-5) A mérkőzés utolsó percében Somogyi-Bakos adott ismét Németh Benjámin elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba passzolt. (0-6)