SK SLOVAN BRATISLAVA ’B – GYIRMÓT FC GYŐR 1-2 (1-1)

Felkészülési mérkőzés

Pozsony, SK SLOVAN Akadémia

Játékvezető: Choren Matej

SK SLOVAN BRATISLAVA ’B: I félidő: Chudik – Micak, Szalma, Marusin, Balaz – Kosecel – Misovic, Gullo, Bozik, Toth – Specik

II. félidő: Mikolais – Micek, Kozak, Murar, Novarcek – Hornyák – Subonic , Maros, Beuka, Chubot – Ivanics

Vezetőedző: Gala Vladimir, Kardacic Lubomir

GYIRMÓT: I. félidő: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Helembai – Kovács D. – Soltész, Madarász, Hajdú, Medgyes – Pethő

II. félidő: Rusák – Major, Szegi, Polgár, Jova – Kovács M., Szőke – Takács R., Bagó, Kicsun – Erdei M.

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Soltész D. (0-1) a 20., Toth (1-1) a 37., Kicsun (1-2) a 79.  percben.

Az orvosi vizsgálatok után, a kezdeti napközis rendszert követően napi edzésekkel készül együttesünk a július végén induló bajnoki szezonra, amikor július 30-án a szomszédvári zöld-fehérek ellen hazai pályán kezdjük a 2023-2024-es másodosztályú küzdelemsorozatot. A Csizmadia Csaba vezette teljesen megújult szakmai stáb és az új arcokkal tűzdelt csapatunk első felkészülési mérkőzésére Pozsonyba utazott, ahol a Slovan Bratislava B gárdájának vendégei voltunk.

Az első gólszerzési lehetőség Medgyes Zoltán révén előttünk adódott, de támadónk nagy helyzetből a bal kapufára lőtt, majd néhány perc múlva Soltész Dominik jobb oldali szöglete után Hajdú Ádám lőtt 7 méterről a kapu fölé. Bő negyedórai játék után Medgyes már a kapust is kicselezte, de tíz méterről leadott lövése után a visszazáró 15 a gólvonalról fejjel menteni tudott.A játékrész derekán aztán góllá érett csapatunk fölénye, amikor Medgyes bal oldali pontos centerezése után Soltész érkezett a hosszú saroknál, és három méterről a hálóba helyezett (0-1). A félidő végéhez közeledve Lányi Bence buktatta a bal összekötő helyén kilépő Tothot, a megítélt büntetőből Gullo a jobb alsó sarokra célzott, de Hársfalvi bravúrral védett, a kipattanóból azonban Toth a bal sarokba lőtt (1-1).

A második játékrészre teljes sorcserével futott ki együttesünk, ekkor Erdei jobb oldalról leadott lövése, majd közeli helyzete jelentette veszélyt a hazaiak kapujára. Ezt követően a hazaiak is elpuskáztak kettő nagy lehetőséget Ivanic és Chubot révén, ekkor Rusák Edvárd parádézott. Tíz perccel a vége előtt láthattuk a találkozó legszebb jelenetét, amikor egy jobb oldali akciót követően a hosszúsaroknál érkező Jevhenij Kicsun szép cseleket követően parádés mozdulattal lőtt a hazai kapu bal alsó sarkába (1-2).

Végig dominálva, látványos támadásokat vezetve, ötletesen játszott csapatunk a nagynevű Szlovák együttes fiataljai ellen, ami megérdemelt győzelmet eredményezett.

Csizmadia Csaba: Kettő kemény hét után vagyunk, amin belül sokat dolgoztak a srácok, így már nagyon jó volt mérkőzést játszani. Felosztottuk bizonyos zónákra a találkozót, s a korábban megbeszéltekből sok dolgot láttam viszont. Természetesen vannak javítandó dolgok, de a hozzáállással, a győzni akarással nem volt probléma. Jól megvalósították a fiúk a taktikai feladatokat, ezen az úton kell tovább mennünk.