MERKANTIL BANK LIGA 9. forduló

ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr

            0-2  (0–0)

Győr ETO Park: 1124 néző.

Játékvezető: Hanyecz Bence (Albert István, Király Zsolt)

ETO : Fadgyas – Fodor, Csinger, Papp M. – Kovács K.(Kiss B. 69), Bencze (Tuboly 69), Kovács I. (Kiss B 61), Kiss M., Benczenleitner – Bacsa, Óvári (Priskin 61)

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Gyirmót: Rusák – Szegi, Csörgő, Polgár, Nahirnij – Nahirnij – Vass Á. – Herrjeczki (Soltész 74), Kovács M.(Berki 88), Nagy P. Medgyes (Hudák 83)– Pethő (Simon A. 74)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Herjeczki (0-1) az 56., Medgyes Zoltán (0-2) a 82. percben

A célokat és a tabellán elfoglalt helyezéseket tekintve is igazi szomszédvári presztízsrangadóra készültek a felek, hiszen a tabellán csak kettő pont választja el őket egymástól.

„Sajnos hétvégén elszenvedtük harmadik vereségünket, így szerdán szeretnénk javítani. Bízom benne, hogy játékosaink is átérzik a mérkőzés fontosságát és sikerül nekik a legjobb formájukat hozni. Sajnos egyik legtehetségesebb játékosunkra, Helembai Márkra úgy tűnik, hosszú ideig nem számíthatunk a sajnálatos sérülése miatt, ami a csapat többi tagját is megviselte, ezért a lelkeknek is jót tenne egy sikeresen megvívott mérkőzés. Ha örülni szeretnénk a lefújást követően, akkor többet kell tennünk a győzelemért, a védekezésünkön mindenképpen javítanunk kell, elöl pedig jobb arányban kellene értékesíteni az adódó helyzeteinket.  Nagyon szoros a mezőny a másodosztályban, ezért szinte minden mérkőzés háromesélyes.” – mondta reménykedve a találkozót megelőzően vezetőedzőnk Csertői Aurél.

Az első gólszerzési lehetőség a hazaiak előtt adódott, de a kapura törő Óvári Zsolt lövésénél Rusák Edvárd nagy bravúrral védett, majd néhány perc múlva Kovács István fejelt középről, de hálóőrünk ismét a helyén volt. Fél óra elteltével Herjeczki Kristóf játszotta tisztára magát a jobb oldalról, majd 14 méterről ballal lőtt, de a labda a bevetődő védőkről szögletre pattant. A játékrész záró pillanataiban Bencze Márk gondolt egy merészet, és 38 méterről próbálta bevenni a kapunkat, de szerencsére nem járt sikerrel.

Szünet után először Kiss Máté szabadrúgása jelentett veszélyt, de szerencsére nem igazolta jó technikai tudását, hiszen a sorfalba lőtt, majd az ellentámadásnál Polgár Kristóf lábáról perdült le a labda, kecsegtető helyzetben. Szűk egyórai játék elteltével előnyhöz jutott csapatunk, amikor Szegi Vince jobb oldali bedobása után Papp Milán vétette el a labdát, így Herjeczki Kristóf törhetett kapura a jobb oldalon, majd a kimozduló Fadgyas Tamás mellett 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1). Kis idő múlva a csereként érkező rutinos Priskin Tamás egyenlíthetett volna, de óriási helyzetből a kapu fölé fejelt. Az utolsó negyedóra ismét az ő nagy helyzetével kezdődött, amikor egy jobb oldali akcióból lőtt kapura, de Rusák megint csak nagy bravúrt bemutatva védett. Ami az egyik oldalon kimaradt, az nem így a másikon, ugyanis kis idő múlva Nagy Patrik remek indítása után Medgyes Zoltán lépett ki a bal összekötő helyénél, majd középről 12 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (0-2). A záró pillanatokban kapusunk újabb bravúrt mutatott be, amikor Fodor fejese után a bal alsó sarokra tartó labdát tenyerelte ki. Feledhető első játékrész után a második félidei helyzetkihasználásunknak és Rusák Edvárd feljavuló formájának köszönhetően megérdemelten hoztuk el a bajnoki pontokat városi riválisunk otthonából.  

Tímár Krisztián: Mérges és csalódott vagyok, hiszen nyerni szerettünk volna, de helyzetkihasználásunk pocsék. Kettő hibánkból kettő gólt ajándékoztunk a vendégeknek. Fiatal csapat vagyunk, de amint megtaláljuk a megfelelő gólszerzőket, ugrásszerűen javulni fog a játékunk.

Csertői Aurél: Eleinte nem volt sok lehetőség a gólszerzésre, de a szünet után jobban játszottunk házigazdánknál, adódó helyzeteinkből kettő szép gólt lőttünk. nem volt annyira könnyű a győzelmünk, mint ahogyan az eredmény mutatja.