Csapatunk labdarúgója, Florent Hasani az elmúlt hétvégén a Paksi FC elleni találkozón a félidőben beállva 100. alkalommal lépett pályára a magyar első osztályban.

Mindenek előtt gratulálunk a 100. NBI-es bajnoki mérkőzésedhez. A Paksi FC ellen érted el ezt a jubileumi számot, mire gondoltál, amikor megtudtad, hogy pályára lépsz?

Már régóta vártam erre a pillanatra. Sejtettem, hogy a Paks ellen el fogom érni ezt a számot, hiszen éreztem, hogy a Mester be fog állítani. Nagy boldogság számomra, hogy 100 első osztályú mérkőzést elérhettem. A legszebb módja az ünneplésnek gólt szerezni és nyerni. Hatalmas öröm volt, hogy győztes góllal segíthettem a csapatot.

Az egész csapat remek teljesítményt nyújtott szombaton, így sikerült megszereznünk első hazai győzelmünket a bajnokságban. Ráadásul a góloddal nyertünk 2-1-re. Hogyan élted meg ezt a pillanatot belülről?

Remek érzés, amikor gólt szerzel és a csapat három pontot szerez. Különösen nagy boldogság, hogy ezt a győzelmet a századik NBI-es mérkőzésemen az én győztes gólommal sikerült elérni, és ez így tökéletes.

A hétvégi bajnokin többször látszódott, hogy jól megértitek egymást a többiekkel, ennek remek példája Medgyes Zoltán gólpassza neked. Ezek szerint jól sikerült beilleszkedned a csapatba?

Bármikor, ha új csapatba érkezel, idő kell ahhoz, hogy beilleszkedj. Most remekül érzem magam Gyirmóton. Ahogyan említetted kiválóan megértjük egymást a töbiekkel a pályán és azon kívül is. A Paks ellen “Megyóval” 2-3 alkalommal is helyzetbe sikerült kerülnünk. Úgy érzem a lehető legjobb helyen vagyok most és bízom benne, hogy sikerül elérnünk a célunkat és tovább maradhatok a csapatban.

A 100 első osztályú mérkőzés közül, melyik volt számodra a legemlékezetesebb?

Nehéz kérdés. Több mérkőzésemre is boldogan tekintek vissza Diósgyőrből. Például, amikor megmenekültünk a kieséstől a Videoton ellen, majd egy újabb mérkőzésen szintén a fehérváriak ellen egy szép góllal sikerült kivennem a részem a győzelemből, de mondhatnám a DVSC elleni találatom vagy akár a századik NBI-es mérkőzésemet is a Paks ellen, ahol góllal segítettem a csapatot a győzelemhez, ami ugyancsak remek érzés volt.

Hétvégén Zalaegerszegre utazik csapatunk, ahol a kiesés elől menekülő ZTE vendégei leszünk, mit vársz a mérkőzéstől?

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Fradi elleni idegenbeli mérkőzését megnyerte az ellenfelünk. Azonban ha úgy játszunk, mint a legutóbbi mérkőzésünkön, úgy gondolom megnyerhetjük sorozatban a harmadik találkozónkat is.