A 2016 / 2017 – es harmadosztályúbajnokság Keleti csoportjából, kiemelkedett a Kazincbarcika SC, amely 13 pontoselõnnyel végzett az elsõ helyen. A Monor SE számára tehát, a feljutásra nemvolt esély, de a 34 bajnoki találkozón megszerzett 66 pontjára így is büszkelehet a gárda. Húsz gyõzelem, hat döntetlen mellett, mindössze nyolc mérkõzésenszenvedett vereséget a Monor SE. Az 53 – 24 – es gólarány is azt mutatja, hogyegy komoly játékerõt képviselõ csapat lesz az ellenfelünk szerdán.

Két jól ismert név is feltûnik a monoriakjátékos keretében, hiszen Bonifert Péter és Urbán Gábor magyar bajnoklabdarúgók. Mindketten 32 évesek és az MTK Budapest, 2007 / 2008 – as csapatávalnyertek bajnoki aranyérmet az elsõ osztályban.

Az apró termetû, de rendkívülrobbanékony Urbán Gábor akkor, 25 bajnoki mérkõzésen, 17 gólt szerzett. Ezzelaz MTK házi gólkirálya volt, de bajnokság összesített góllövõ listáján is csakegy góllal elõzte meg, Waltner Róbert a ZTE támadója. Urbán késõbb, Pakson ésKecskeméten is játszott az élvonalban, és Ausztriában is futballozott.

Bonifert Péter, a Vasasutánpótlásában nevelkedett és szintén tagja volt az MTK Budapest 2007 / 2008 –as bajnokcsapatának, amelyet Garami József irányított. Bonifert késõbb Siófokonés a Szombathelyi Haladás csapataiban folytatta az elsõ osztályú pályafutását.

A két támadó játékos, ezutánalacsonyabb osztályú csapatokban játszott és a tavalyi bajnokság elõttigazoltak Monorra. Itt pedig nagyon jó idényük volt, hiszen Urbán Gábor 16, BonifertPéter pedig 4 bajnoki gólt szerzett.

A Monor SE csapatának játékoskerete, a bajnoki ezüstérem ellenére, jelentõsen átalakult a nyáron. Nyolcjátékos távozott a csapatból és hat új labdarúgóval kezdte el a felkészülést,Horváth Dávid vezetõedzõ irányításával. A védõ Barthel Gábor (22) és aközéppályás Mundi Zoltán (22), a Hatvan FC csapatából érkezett. A remek fizikaiadottságokkal rendelkezõ kapus, Paulovitz Dániel (20) Pilisrõl, a gólerõstámadó, Tóth Ádám Sándor pedig a Budapest Bajnokságban szereplõ, Vízmûvekcsapatából igazolt Monorra. Rajtuk kívül, pedig komoly erõsítést jelent a voltbékéscsabai szélsõ, Balogh Milán (23) megszerzése a Gyulai Termál FC – bõl. Alegtöbbet viszont a volt ferencvárosi, Pintér Dominik (23) leigazolásától várjaa monori csapat, hiszen a bal oldali labdarúgó, most Szigetszentmiklósonfutballozott, de nemrég még az FTC elsõ csapatának labdarúgója volt.

Mint látható, a Monor SE fiatal,motivált labdarúgókat szerzõdtetett a nyáron és így egyértelmû, hogy tudatosanépíti a csapatát. Az elsõ felkészülési mérkõzésén, nagyon magabiztosan, 4 – 0 aránybangyõztek le a szintén NB III. – as, III. Kerületi TVE gárdáját. Július 12. –én pediga Budaörs csapatát fogadták és hazai környezetben, 2 – 1 arányban maradtak alula másodosztályú bajnokság nyitányán, minket fogadó budaörsi csapattal szemben.

A Monor SE játékos kerete:

Kapusok: Bozsó Antal, PaulovitzDániel

Mezõnyjátékosok: Balanescu Dániel, BaloghMilán, Barthel Gábor, Bonifert Péter, Fazekas Richárd, Fábián Dániel, FicsorRichárd, Hunya Krisztián, Karacs Dániel, Katona Roland, Kelemen Ádám, KirályDávid, Mészáros László, Mundi Zoltán, Pintér Dominik, Schmidt Balázs, TamásDávid, Tóth Ádám Sándor, Urbán Gábor, Villányi Gergely