Az élet egyéb területein is szokták mondani, hogy „minden sorozat megszakad egyszer”! Ha negatív széria ér véget, akkor még hálás is az ember a sorsnak, esetünkben azonban a fordítottja igaz, hiszen négy forduló óta tartó bajnoki veretlenségi ( o: DVSC 0-0, i: Honvéd 0-1, o: Újpest 1-0, i: PAKS 2-3 ), valamint ezen belül hárommérkőzéses győzelmi szériánk szakadt meg szombaton. Egy feledhető „egy gólos” mérkőzésen a ZTE az összecsapás első igazi helyzetéből bő negyedóra elteltével Koszta Márk találatával megszerezte a találkozó – mint később kiderült – egyetlen gólját. Az idő múlásával szűk egyórai játéknál a 10 gólos házi gólkirályunk Varga Barnabás hagyta el a pályát, érkezett a 4 találatnál járó rutinos Simon András, valamint az eddig 3 gólt jegyző Szegi Vince is, de ezen az összecsapáson ők sem a góllövő cipőjüket vették fel, nem tudták gólhoz segíteni csapatunkat. Természetesen vezetésük után még sok idő volt az egyenlítés megszerzésére, de ezen a napon ellenfelünk ennek érdekében nem sok teret adott támadóinknak, így elvitte a bajnoki pontokat az ALCUFER Stadionból. Esetünkben minden pontra égetően szükségünk lenne, hiszen nagyon kiegyenlített harc folyik a bajnokságban úgy a felsőházi helyezésekért, de a kiesés ellen vívott csatározásokban is egyaránt, így fontos lett volna a győzelem abból a szempontból is, miszerint a találkozó előtt három pontos előnnyel érkezett a zalai együttes, így azonban növelni tudta előnyét velünk szemben is. Szomorkodni azonban így sem szabad, hiszen az eddigi tavaszi 4/3-as mérlegünk így is megsüvegelendő, azonban sok csatát kellene még eredményesen megvívni a közeljövőben, hogy elérhessük célunkat, a hőn áhított bennmaradást.

      Hétvégén ismét nehéz erőpróba vár Csertői Aurél vezetőedző által irányított csapatunkra, hiszen szombaton este a bajnok, az 1899-ben alapított Ferencváros otthonában, a Groupama Arénában kellene feledtetni a mostani botlást. Ellenfelünk 32 bajnoki címmel, 23 kupagyőzelemmel, 6 Szuperkupa-győzelemmel és 2 ligakupa-győzelemmel büszkélkedhet. Szokták emlegetni a csapatsportokban, hogy a következő bajnoki kiírásban „mindenki az aktuális címvédőt szeretné megverni”, így van ez jelen esetünkben is. De, hogy ez mennyire nem elcsépelt gondolat, arra jó példa, ha a tabellára nézünk, láthatjuk, hogy az eddig lejátszott fordulók alatt ez immár öt csapatnak is sikerült ( o: Kisvárda 1-2, o: ZTE 1-2, i: DVSC 2-0, i: PAFC 1-0, o: Paks 0-3 ). Természetesen a gyirmóti szimpatizánsok is tisztában vannak vele, hogy a találkozó esélyese a hazai együttes, de mint minden meccsen, most is pont, vagy pontok megszerzése csapatunk célja, borítani szeretnénk a papírformát.

      Az OTP BANK Liga 21. fordulóját követően a fővárosi zöld-fehérek 13 győzelemmel, 3 döntetlennel és 5 vereséggel, 36-17-es gólkülönbséggel és az így megszerzett 42 ponttal vezetik a tabellát, míg mi 6-5-10-es, valamint 22-31-es mutatóval és 23 ponttal a kieső zóna fölött a 10. helyen várjuk a folytatást. Az eddigi fővárosi mérkőzéseink után sikeresen térhettünk haza, hiszen az Újpest, az MTK, majd a Honvéd ellen is örülhettünk, reményeink szerint e tekintetben bízhatunk a közelmúltbéli sorozat folytatásában és visszatérhetünk a tavaszi jó eredmények útjára.

      A közelmúlt egymás elleni mérlegének nyelve a fővárosiak felé billen, hiszen az elmúlt öt találkozó mindegyikét sikerült megnyerniük, úgy a 11. fordulóban is, amikor Myrto Uzuni és Nguen Tokmac góljaival tudott nyerni a Fradi az ALCUFER Stadionban október 30.-án, így e tekintetben is kijelenthető, miszerint ez a sorozat is megszakadhatna, s miért ne most szombaton!

A hatályos jogszabályoknak megfelelően érvényes védettségi igazolvánnyal és személyazonosító igazolvánnyal lehet csak belépni a stadionba. Itt hívjuk fel a figyelmeteket, hogy az oltást igazoló papír, illetve a PCR-teszt nem jogosít belépésre, kizárólag a QR-kóddal ellátott plasztikkártyát, vagy annak telefonra letöltött alkalmazását fogják elfogadni! 18 éven aluli szurkolók védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel léphetnek a stadion területére!

A 22. fordulóval véget ér a bajnoki küzdelemsorozat második köre. A szombati játéknapjának záró mérkőzése, a Ferencváros – Gyirmót FC Győr találkozó 19.30.-kor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetít, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.