Diósgyőri VTK – Gyirmót FC Győr 3-1 (1–0)

Diósgyőr: 2492 néző.

Játékvezető: Pillók Ádám (Csatári Tibor, Kovács Gábor)

Diósgyőr: Senkó – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf – Obounet (Eppel 90), Cseke (Koman 90), Lukács (Vincze 91) – Lőrinczy, Könyves (Jurek 62)

Vezetőedző Szergej Kuznyecov

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Polgár, Nahirníj – Kovács D. – Soltész (Simon A. 77), Kovács M., Madarász (Nagy P. 66), Medgyes – Pethő (Berki 66)

Asszisztensedző: Németh Zoltán

Gólszerző: Szatmári (1-0) a 42., Soltész (1-1)az 51., Obounet (2-1) a 61., Obounet (3-1) a 75. percben.

41. perc: Lőrinczy bal oldali szöglete után a rövidsaroknál érkező Szatmári 5 méterről a léc alá fejelt, a labda a lécről pattant a hálóba (1-0).

51. perc: Medgyes játszott balról Pethő felé, akinek passza után Soltész először még 6 méterről a felső kapufára lőtt, a lepattanó után ismét Pethő fejelt a labdába, ami megint csak Soltész elé került, ő az ismétlésnél ballal 5 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-1).

61. perc Bal oldalról induló akciót követően Lőrinczy játszott vissza a jobbról a középen érkező Obounet elé, aki az átvételt követően 3 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (2-1).

75. perc: Lőrinczy tört előre a jobb oldalon, pontosan centerezett középre, a kivetődő Hársfalvi nem érte el a lábdát, ami így a hosszú saroknál érkező Obounet elé került, ő pedig 4 méterről, furcsa mozdulattal a kapu bal oldalába passzolt (3-1)

Két jó formában lévő csapat randevúzott a Borsod-vármegyei Diósgyőr otthonában, hiszen az utóbbi öt fordulóban a hazaiak négy győzelem után szenvedtek vereséget a szomszédos Kazincbarcika vendégeként, míg a Marcal-partiak kettő döntetlent követően háromszor vették sikerrel az aktuális fordulót, így tavasszal még veretlenként utazhatott a feljutás felé robogó másodikhoz.

Lázas betegsége miatt sajnos nem tarthatott a kék-sárgákkal Csertői Aurél vezetőedző. Felfokozott, jó hangulatban indult a találkozó, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, de a nagyobb helyzet Pethó előtt adódott, azonban lövése után a léc volt a hazaiak segítségére, majd Soltész próbálkozott kétszer sikertelenül. A játékrész záró perceiben előnybe került a hazai gárda, amikor Szatmári fejelt a gyirmóti kapuba, most viszont segített a felső kapufa (1-0).

A hazaiaké volt az első játékrész vége, a vendégeké a második eleje, ugyanis egy felettébb érdekes góllal Soltész egalizált. (1-1). A kék-sárgák öröme nem tartott sokáig, ugyanis újabb tíz perc elteltével Obounet ismét előnyhöz juttatta csapatát (2-1). Lüktető, jó iramú volt a játék, amin belül a piros-fehérek próbáltak irányítani, s ez egy kontratámadás végén újabb Obounet gólban is megmutatkozott (3-1). Ezzel a sikerrel ismét visszavette vezető helyét a tabellán a diósgyőri gárda.

Szergej Kuznyecov: Magabiztosan, jól játszottunk, a mi kapunk előtt viszont nem éreztem igazi veszélyt. Szünet után kevesebb helyet hagytunk a vendégeknek. A helyzetkihasználásunk magas színvonalú volt, ami győzelmet eredményezett. Ezzel a győzelemmel velük szemben is növelni tudtuk az előnyünket.

Németh Zoltán: Jó mérkőzésen nekünk is volt esélyünk a szebb eredmény elérésére, de a hazaiak a kapu előtt koncentráltabbak voltak. Ha a kontráinknál határozottabbak vagyunk, akkor eredményesebbek lehettünk volna.