Csertői Aurél irányításával gőzerővel folyik a felkészülés a 2022-2023-as bajnoki év NBII-es küzdelemsorozatára. A játékosok a remek feltételeket biztosító Gyirmóti Sportcentrum pályáin végzik az edzéseket, de szombaton már mérkőzésen is pályára léphettek a szomszédvári győri zöld-fehérek otthonában. Hasznos, de mind e mellett eredményes találkozón vagyunk túl, amin belül már az első félórában Nagy Patrik 11-esből, majd Herjeczki Kristóf remek akcióból szerzett találatával kettő gólos vezetésre tettünk szert. Az első félidő záró pillanataiban gyors gólváltás következett, hiszen először Bacsa Patrik szépített büntetőből, de örömük nem tarthatott sokáig, ugyanis Szegi Vince mintaszerű fejessel ismét visszaállította a különbséget. A szünet utáni második játékrészben Óvári egyéni villanással még lelkesítette csapattársait, de a lefújás előtt Mayer Ádám is bizonyította tehetségét, és beállította a végeredményt.

A találkozó után vezetőedzőnk, Csertői Aurél is pozitívan értékelte a látottakat, mondván a célt maradéktalanul szolgálta az összecsapás, amelyen több játékosnak is lehetőséget tudott adni. Így láthatták szimpatizánsaink új szerzeményeinket, a kispesti nevelésű támadó középpályást Soltész Dominikot, az MTK-tól érkező utánpótlás válogatott Helembai Márkot, a korábban a Vasasban játszó Kovács Milánt, valamint a rutinosabb befejező csatárt, Pethő Bencét, aki az első osztályú Paksi FC.-ben futballozott tavaly.

A feszített tempójú felkészülés a héten tovább folytatódik, az első kettő nap edzéseit követően szerdán az esti órákban azonban újabb felkészülési mérkőzésen határon túli ellenfelet fogadhatunk az ALCUFER Stadionban, amikor a szlovákiai Récséről érkező, FK Raca Bratislava lesz az ellenfelünk. A Pozsony melletti település csapatát 1925-ben alapították, tavaly megnyerték a harmadosztály küzdelmeit, amivel jogot szereztek, hogy idén a másodosztályban mérethessék meg magukat.

Gyirmót FC Győr – FK Raca (Récse, Szlovákia)

2022.július 6 szerda 18.00. ALCUFER Stadion