Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően jól kezdte csapatunk a Merkantil Bank 2022-2023-as szezonját, hiszen meggyőző és gólra törő eredményes játékkal jutott túl a Szentlőrinc, majd a Dorog csapatán egyaránt. Ezt követően sűrűbbé vált a program, hiszen a sorsolásnak megfelelően hazai pályán fogadtuk a Békéscsabát, majd szerdán, Budafokon vendégeskedtünk. Tudtuk, hogy a viharsarkiak ellen már nehezebb lesz játékosaink dolga, ha folytatni akarják a sorozatot, sajnos ez be is igazolódott, hiszen annak ellenére, hogy csapatunk mezőnybeli teljesítményére nem lehetett panasz, a több kialakított helyzetből sem sikerült betalálni a lila-fehérek kapujába, míg ők a kevesebb helyzetükből a hosszabbítás pillanataiban egyet gólra tudtak váltani, amire azonban már nem volt válasz, így elvitték a bajnoki pontokat az ALCUFER Stadionból. A hétközi fordulóban a tabella hátsó régiójában tanyázó fővárosiakhoz utaztunk, ahol a javítás reményében léptek pályára játékosaink. Sajnos azonban ezen a találkozón mindkét csapat elmaradt a várt futballjától, és így akár jelképesnek is mondható 0-0 lett a mérkőzés végeredménye. Ezt egyébként vezetőedzőnk Csertői Aurél is önkritikusan értékelte, hiszen sem a védekezéssel, sem a támadójátékkal nem volt elégedett, de az így szerzett egy pontnak és a jobb gólaránynak köszönhetően, egyetlen pozitívumként sikerült így is feljebb lépni a tabellán.

      A következő, immár ötödik fordulóban pikáns, de mindenképpen érdekesnek ígérkező összecsapás vár együttesünkre, ugyanis újra hazai pályán futhatnak ki a zöld gyepre játékosaink, az ellenfél pedig nem más lesz, mint az ismét másodosztályba frissen feljutott szomszédos Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904 együttese. Az elmúlt fordulóhoz hasonlóan ellenfelünk kispadján szintén egy egykori gyirmóti labdarúgó meccsel majd, hiszen a budafoki Csizmadia Csaba után a kék-fehérek szakmai munkáját az a Varga László (35) irányítja, akinek ugyancsak ismerős lehet a Marcal parti közeg, ugyanis a korábbi bal oldali védő és középpályás 2010 és 2013 között ölthette magára klubunk kék-sárga mezét.

      A mosonmagyaróváriak a bajnoki rajton, Tiszakécskén egy hajrában esett góllal veszítettek (1-0), majd hazai pályán az első játékrészben még vezető Ajkát győzték le Végh Bence kettő értékesített büntetőjével (2-1). Ezt kövezően Pécsen már az első fél órában kétgólos hátrányba kerültek, amire csak szépítő találat érkezett (2-1), majd az elmúlt fordulóban, szerdán, ismét hazai környezetben, az első félidőben kialakult későbbi végeredménnyel (1-2) veszítettek a Kazincbarcikával szemben. Mindezen eredményeknek, a 4-6-os gólkülönbségnek és az így szerzett három pontnak köszönhetően a 18. helyről várhatják a folytatást, míg mi a 8-2-es gól mutatóval és a hét ponttal a dobogósok mögött a negyedik helyen állunk.

      A egymás elleni összevetést tekintve, az elmúlt öt mérkőzést figyelembe véve a 2006-os idegenbeli MOL Magyar Kupa siker (2-3) után 2017-től négyszer találkoztunk NBII-es bajnoki mérkőzésen egymással, a 2017-2018-as szezonban Gyirmót-MTE 2-1-es, majd MTE-Gyirmót 3-0-ás, míg a 2018-2019-es bajnoki évben Gyirmót-MTE 2-0, majd MTE-Gyirmót 2-1-es eredmények születtek, így e tekintetben középen áll a mérleg nyelve.

      Természetesen tudjuk, hogy kiegyenlített a mezőny az NBII-ben, amit most saját bőrünkön tapasztalhattunk is, de céljain ismeretében mindenképpen javítani kell, úgy a mutatott játékon, mint az eredményességen egyaránt, hiszen az elmúlt kettő fordulóban elhullajtott pontok később nagyobb jelentőséggel bírhatnak.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatának ötödik fordulójában a Gyirmót FC Győr – Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904 találkozó vasárnap 17.30.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételén keresztül YouTube-on, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.