Mint ahogyan azt már honlapunkon olvashatták szimpatizánsaink, csapatunk az ilyenkor szokásos orvosi és egyéb terheléses vizsgálatokat követően 20.-ától a fizikai, labdás edzéseket is elkezdte. Együttesünk továbbra is a Tamási Zsolt szakmai igazgató és Csertői Aurél vezetőedző által irányított szakmai stábbal készül, eleinte a kiváló adottságokkal rendelkező Gyirmóti Sportcentrum pályáin és az ALCUFER Stadionban, majd a negyedik héten Ausztriában, ahol egy hetes edzőtábor vár a keret tagjaira.

Ezen a hétvégén immár mérkőzésen is pályára lép együttesünk, amikor szombat délelőtt 10 órai kezdettel a szomszédvári ETO FC Győr vendégei leszünk. A bajnoki küzdelemsorozat szempontjából mindkét együttesnek hasonlóak a célkitűzései, hiszen a zöld-fehérek már csak múltjuk miatt is minél előbb vissza szeretnének jutni az élvonalba, ami pedig minket illet, a tulajdonosok törekvéseit ismerve szintén kijelenthető, hogy ha már kettő alkalommal sikerült az első osztályban való szereplés, akkor most sem lehet más cél, mint a bajnokság zárásaként ismét feljutó helyen végezni és a következő évben újra Magyarország legjobb 12 csapata között szerepelni.

A győri felkészülési mérkőzésen várhatóan szerephez juthatnak egyesületünk új szerzeményei is, mint a 2000-es születésű kispesti nevelésű támadó középpályás Soltész Dominik, a nála egy évvel idősebb, a Vasasban pallérozódó szintén középpályás Kovács Milán, az MTK-hoz köthető Sándor Károly Akadémián cseperedő utánpótlás válogatott 19 éves bal oldali védő Helembai Márk, valamint a 23 évével náluk rutinosabbnak számító kapuvári születésű Pethő Bence, aki körábban Budaőrsön, tavaly pedig az első osztályú Paksi FC.-ben szerepelt.

       A távozók között szerepel házi gólkirályunk Varga Barnabás, aki utóbbi érkezőnk klubjához, az atomvárosi zöld-fehérekhez került, valamint Zeke Márió, aki anyaegyesületétől, a Fehérvár FC.-től Kecskemétre igazolt, Radics Márton pedig visszatért a Puskás Akadémiához. Továbbra is az NBI-ben szerepelhet Széles Imre, ő pedig a nemzetközi porondon is érdekelt Kisvárdára szerződött.

ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr

ETO Park, Kemping pálya: 2022. 07. 02. Szombat 10.00.