Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz az elmúlt hétvégén játszott Nyíregyháza elleni találkozón, hiszen az egymás elleni mérleget tekintve is kiegyenlített volt a párharc, ugyanis a közelmúltban játszott öt mérkőzést figyelembe véve kettő-kettő egygólos idegenbeli siker, valamint egy döntetlen szerepelt a csapatok neve mellett. Sajnos az idegenbeli győzelem most is realizálódott, a fontossági sorrendben mégsem ez szerepel az előtérben. Történt ugyanis egy sajnálatos esemény a mérkőzés első szakaszában, hiszen tehetséges bal oldali szárnyvédőnket Helembai Márkot egy ütközést követően mentővel kellett kórházba szállítani. A találkozó után vezetőedzőnk Csertői Aurél is úgy kezdte nyilatkozatát, hogy fiatal játékosunk sajnálatos sérülése miatt másodlagos a pályán elszenvedett vereség.

A bő egy hét alatt ránk váró feladatok miatt azonban folytatódnia kell a munkának, a felkészülésnek, ugyanis következik egy hétközi forduló, amikor is a szomszédvári zöld-fehérekhez látogatunk. Az eddigi eredmények ismeretében tovább sűrűsödött a mezőny, így az élboly is, hiszen jelen állás szerint kilenc csapatot mindössze öt pont választ el.

       Van tehát feladat, javítani való mindenképpen, hiszen a sajnálatos eseménnyel párosuló vereség után a lelkeknek is jót tenne egy siker a városi rivális otthonában. Természetesen tisztában vagyunk azonban azzal, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny, minden csapat okozhat meglepetést előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelével szemben, s ezt a gondolatot az elmúlt fordulók eredményei hűen alá is támasztják.

       Az ETO FC Győr a pontvadászat eddigi játéknapjain négyszer tudott győzni, kettőször játszott döntetlent és háromszor maradt alul aktuális ellenfelével szemben, így 10 lőtt és 6 kapott góllal, s az ezek által gyűjtött 14 ponttal a nyolcadik helyen áll, míg mi öt siker és egy döntetlen mellett három vereséget szenvedtünk és 17-9-es gólaránnyal, 16 ponttal a dobogó harmadik fokáról várjuk a folytatást. Nem szabad tehát figyelmen kívül hagyni, hogy a sűrű mezőnyben mindössze kettő pont a különbség e csapatok között.

       Az egymás elleni összevetést tekintve felénk billen a bizonyos mérleg nyelve, hiszen az elmúlt öt mérkőzésünkön belül 2019 december 16.-án megosztoztunk a pontokon (1-1), ezt követően 2020 január 11.-én – felkészülési meccsen – tudtunk nyerni (5-0), majd 2020 november 11.-én zöld-fehér győzelem született (4-1), ezt követte 2021 május 2.-án egy hazai (2-1), míg 2022 július 2.-án – szintén barátságos találkozón – egy idegenbeli (2-4) sikerünk.

 A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata tízedik fordulójának mérkőzése, az ETO FC Győr – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 október 5.-én, szerdán 17.00.-kor kezdődik az ETO Parkban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni annak fontos eseményeit, jeleneteit, hiszen azt az M4 Sport televízió élő műsorán, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül követhetik.