SZTK-ERIMA-VIDEOTON II 1-3 (1-0)


Emberhátrányban veszítettünk

Hazai pályán kaptunk ki az éllovas Videoton-PFLA együttesétõl 3–1-re. Az SZTK-Erima Majoros Árpád góljával sokáig vezetett, ám a második félidõ elején Sallai Balázs kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk és végül kikaptunk.

A 36. percben Majoros Árpád szép egyéni akciója végén vezettünk, és semmi nem utalt arra, hogy a Vidi fordítani tud. Nem volt komoly helyzete az ellenfélnek, uraltuk a mérkõzést. Aztán az 52. percben Sallai Balázs lökdösõdött egy sort a vendégek tizenhatosán belül és ennek sárga lap lett a vége. Ilyen már volt a védõnknek, aki a pirosat is megkapta. Öt perccel késõbb már egyenlõ volt az állás, majd a 70. és a 82. percben is gólt kaptunk, így elveszítettünk egy nyerhetõ meccset.
 
“Sajnálom, hogy így alakult ez a találkozó, mert érzésem szerint a kezükben tartottuk a mérkõzést – mondta Várhidi Péter a mérkõzés után. – A kiállítás azonban alapvetõen befolyásolta a találkozó alakulását. Kicsit szigorúnak érzem Sallai Balázs második sárga lapját, már csak azért is, mert nem volt durva a bajnoki. Nem volt benne egy ilyen büntetés. Mindamellett kár volt a védõnek belemennie egy ilyen szituációba, mert ugye már volt egy lapja. Nagy kár ezért a találkozóért, mert nyerhetõ volt. Nincs mese, megyünk tovább.”
 
Tényleg csak érdekesség: a Videoton-PFLA negyedik alkalommal fordított a bajnokságban hátrányból. Ebbõl háromszor emberelõnyben tette mindezt a csapat. Jól használják ki ezeket a helyzeteket…
 
SZTK-ERIMA–VIDEOTON-PFLA 1–3 (1–0)
 Szigetszentmiklós, 200 nézõ. Vezette: Takács J. (L. Tóth, Kulcsár J.)
 
SZTK: Tarczy – Csák K., Király A., Szamosszegi, Sallai B. – Pintér Z., Somorjai – Bonifert (Makutima, 80.), Béres F. (Szamosi, 56.), Majoros (Csepregi, 70.) – Fekete Á.
 Vezetõedzõ: Várhidi Péter
 
VIDEOTON: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Hídvégi – Soós, Fejes – Gyurcsó, Móri (Kis R., 83.), Babos (Elek B., 90.) – Olasz D. (Máté J., a szünetben)
 Edzõ: Hartyáni Gábor
 
Gólszerzõ: Majoros (1–0) a 37., Babos (1–1) az 58., Papucsek (1–2) a 70., Fejes (1–3) a 83. percben
 Kiállítva: Sallai (második sárga lap után) az 54. percben

(futsalarena.hu/sztk)

_________________________________________


A Vidi II ezúttal Várhidi csapatát verte 3-1-re idegenben

Pedig a félidõben még a hazaiak vezettek 1-0-ra, de fordulás után Babos, Papucsek és Fejes góljaival sikerült fordítani a 36 percig 10 emberrel játszó SZTK ellen.
 
2011. április 23. Szombat, 18:59 – Vidi.hu / Wéninger Ákos

NESS HUNGARY NB II Nyugati-csoport

Szigetszentmiklósi TK – Videoton FC II 1-3 (1-0)
 Gólszerzõ: Majoros (37′) illetve Babos (58′), Papucsek (70′), Fejes (81′)

Szigetszentmiklósi TK: Tarczy – Csák, Király, Szamosszegi, Sallai – Pintér, Somorjai, Fekete, Bonifert (Makutima 79′) – Béres (Szamosi 56′), Majoros (Csepregi 69′)

Videoton FC II: Somodi – Margitics, Vaszicsku, Papucsek, Hidvégi – Soós, Fejes, Gyurcsó, Móri (Kis 83′) – Babos (Elek 89′), Olasz (Máté 46′)

 
Meleg, napsütéses, igazi tavaszi idõben kezdõdött szombaton délután a Szigetszentmiklós – Vidi II bajnoki mérkõzés. A Szigetszentmiklós a hazai meccseit mûfüvön játssza, ezért Hartyáni Gáborék a héten háromszor is mûfüvön edzettek Felcsúton. Szolnoki sérülés miatt nem utazott el a csapattal, ott volt viszont a kezdõben Hidvégi Sándor valamint a kispadon Elek Bence.

Egy percet kellett várni az elsõ Vidi-helyzetre. Hidvégi beadását Móri 16 méterrõl lõtte kapásból kapura, a hazaiak portása azonban védte a lövést. A találkozó 23. percében Somorjai tesztelte Somodit, 23 méterrõl lõtt kapura, Somodinak azonban nem okozott gondot a lövés hárítása. A 31. percben Soós-Móri-Babos összjáték végén Babos lövése csattant a kapufán. Hat perccel késõbb Majoros 23 méterrõl leadott lövése is a kapufát találta el, a labda azonban ezúttal nem kifelé, hanem a kapuba pattant (1-0).

 Szünet után nagyobb fordulatszámra kapcsolt Hartyáni Gábor csapata, azonban az elsõ helyzetet ebben a játékrészben – az 50. percben – a hazaiak alakították ki. Bonifert fordulás után lõtt egybõl kapura, a labda azonban a jobb kapufa mellett suhant el. Az 54. percben megfogyatkoztak a hazaiak. A 16-oson belül, egy szögletrúgás elõtt, kakaskodott Papucsek és Sallai, mindketten sárgát kaptak. Sallainak ez volt a második sárgája, õ mehetett zuhanyozni. A szögletbõl sikerült veszélyes helyzetet kialakítaniuk a hazaiaknak, Babos azonban a gólvonalról kifejelte a labdát a mezõnybe. Az 58. percben Babos iramodott meg Fejes labdájával és 15 méterrõl bevette a hazaiak kapuját, ezzel kiegyenlítve a mérkõzés állását (1-1). És ha egyszer egy üzlet beindul. Alig telt el 12 perc és újabb gólt szereztünk. Gyurcsó végeztt el egy sarokrúgást a baloldalról, Vaszicsku ügyesen átlépte a félmagas labdát, érkezett Papucsek és közelrõl a kapuba fejelt (1-2).
 A 74. percben Máté-Gyurcsó kényszerítõt követõen Máté 22 méterrõl lõtt alig kapu fölé. Kilenc perccel a mérkõzés vége elõtt Papucsek indította remekül Fejest, aki 11 méterrõl higgadtan lõtt a kapuba (1-3). Második félidei remek játékának köszönhetõen, teljesen megérdemelt gyõzelmet szerzett a Vidi II.
 A tabella elején nem történt változás, hiszen a második helyen lévõ Gyirmót és a harmadik Pécs is nyerni tudott hazai pályán, így továbbra is 1 pont az elõnyünk a Gyirmót elõtt, míg a Pécs 7 ponttal van lemaradva mögöttünk.
 

Hartyáni Gábor:
 “Az elsõ félidõben pontosabban játszott a Szigetszentmiklós. A második félidõben fokozatosan sikerült ellenfelünk fölé kerekedni, fõleg erõnlétben. Fizikálisan sokkal jobb állapotban voltunk, mint a Szigetszentmiklós, azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy nagyon egységes, masszív csapat otthonából hoztuk el a 3 pontot.”

(vidi.hu)